Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Για πρώτη φορά στις Προγραμματικές θα ειπωθούν μόνο αλήθειες.!

Μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα προσέλθει στη Βουλή, θα αναγνώσει τις Προγραμματικές Δηλώσεις της και θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης του Σώματος, προκειμένου να αρχίσει το κυβερνητικό έργο.
Η πείρα του Λαού μας από όλες τις προηγούμενες Προγραμματικές Δηλώσεις είναι κάτι περισσότερο και από τραυματική. Διότι, τα κόμματα εξουσίας –πέραν από τα προγράμματά τους, στα οποία έθεταν εφικτούς και ανέφικτους στόχους– παρουσίαζαν μεν στην Εθνική Αντιπροσωπεία τις Προγραμματικές Δηλώσεις τους, ασκούσαν, όμως, πολιτική εκ...

διαμέτρου αντίθετη.
Ας φροντίσει η σημερινή κυβέρνηση να μην επαναλάβει το ίδιο. Διότι, αν στις εποχές των παχειών αγελάδων η δυσαρμονία ανάμεσα στις Προγραμματικές Δηλώσεις και στο ασκούμενο κυβερνητικό έργο αποτελούσε πρόκληση η οποία έφθειρε την αξιοπιστία των κυβερνήσεων, – υπό τις παρούσες συνθήκες η δυσαρμονία αυτή θα στοιχειοθετεί έγκλημα.
Η σημερινή κυβέρνηση, δηλαδή, δεν έχει ανάγκη από προπαγανδιστικά φτιασίδια ή από καλοσερβιρισμένα ψέματα προκειμένου να κρύψει από τους πολίτες την αλήθεια. Οι πολίτες την κατάσταση τη γνωρίζουν καλύτερα από την κυβέρνηση, διότι αυτοί βιώνουν το δράμα της ανεργίας και τη φρίκη μιας επιβίωσης χωρίς πόρους.
Έχει, άρα, η κυβέρνηση Σαμαρά ιερή υποχρέωση να περιγράψει την ωμή αλήθεια και – διασώζοντας την αξιοπιστία της– να μην υποσχεθεί στον Λαό τίποτε το οποίο δεν έχει μετρήσει επακριβώς και για το οποίο δεν είναι βέβαιη ότι είναι εφικτό.
Διότι ο ελληνικός Λαός, ο οποίος, προκειμένου να αποφύγει τη «βαρβαρότητα», προτίμησε τον «σοσιαλισμό», επί δύο και πλέον χρόνια, με τον εσμό της ασυναρτησίας και της υποταγής, έζησε σημεία και τέρατα και σπρώχθηκε βιαίως από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου στη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια που γνώρισε ποτέ ευρωπαϊκή κοινωνία.
Και έχει εξαντλήσει από καιρό τις αντοχές του. Και είναι έτοιμος να εκραγεί...
Άνεργος ή υποαπασχολούμενος εργαζόμενος αλλά ανασφάλιστος, εργαζόμενος αλλά απλήρωτος επί μήνες, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, άθυρμα στα χέρια του εργοδότη, δουλεύοντας κατά τις ανάγκες της δουλειάς και όχι κατά τις αντοχές του, με τρεις φορές μέχρι σήμερα πετσοκομμένες αποδοχές, με πετσοκομμένες συντάξεις και με την ολοσχερή κατάργηση ή τη μετατροπή επιδομάτων σε φιλοδωρήματα, – δεν αντέχει κανένα ψέμα, πια.
Έρχεται μαύρο φθινόπωρο και κατάμαυρος χειμώνας για εργαζομένους και ανέργους. Και προτού υποσχεθεί η κυβέρνηση έστω και ένα ευρώ βοήθεια, οφείλει να την έχει εξασφαλίσει.
Διότι ο κάθε πολίτης αξιώνει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, προκειμένου να κάνει το κουμάντο του. Ο ένας για να φύγει για το χωριό του, ο άλλος προκειμένου να μεταναστεύσει, ο τρίτος να πουλήσει το εξοχικό του, ο τέταρτος να δώσει μισοτιμής το χωραφάκι του, ο πέμπτος να φύγει για Μέση Ανατολή και ο νιοστός να κάνει τα χαρτιά του ως εποχικός, για το ψωμί...
Οι καιροί άλλαξαν, κύριοι!


Χρήστος Θεοχαράτος

1 comments: