Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πώς ακόμα καθόμαστε και ανεχόμαστε τα αίσχη των λαθροεποίκων;

«Κλασικός» ΣΥΡΙΖΑίος ο Γιώργος Σταθάκης, που πήρε τώρα τελευταία κι αυτός τα «πάνω» του, μιας και τον ΣΥΡΙΖΑ μας τον φέρνουνε... (ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΔΥΝΑΤΑ στην κυβέρνηση!!! Τι άλλο θα δούμε σ’ αυτόν εδώ πέρα τον δύστυχο τόπο;... Να μια δήλωσή του για τις τράπεζες, δλδ. για τα περί «ένωσης» Eurobank και Εθνικής:

«Η «αναστολή» της συμφωνίας συγχώνευσης των Eurobank και Εθνικής αποτελεί ύστατη απόδειξη της αποτυχίας του προγράμματος... ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι το πρόγραμμα έπρεπε να συνδυαστεί με ένα σχέδιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων προκειμένου να σταθεροποιηθεί πραγματικά το τραπεζικό σύστημα και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα παροχής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, αλλά και η ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η συμφωνία Εθνικής-Eurobank απαιτούσε ακόμη την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη διοίκηση της Εθνικής, προκειμένου να είναι βιώσιμο το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης μιας μεγάλης ημιδημόσιας τράπεζας. Στις σημερινές συνθήκες, το πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θέτει ερωτήματα για τους σχεδιασμούς της τρόικας και των εταίρων για το μέλλον που επιφυλάσσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν εξυπηρετεί την αναγκαιότητα ο επανασχεδιασμός του τραπεζικού τομέα να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

ΑΝΕΛ
Το παρακάτω δελτίο τύπου που βγάλανε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι για ένα ΦΟΒΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ Εθνικό ΜΑΣ Θέμα: για την Μακεδονία ΜΑΣ! Κάτι που το ’χουνε ξεχάσει πολλοί-πολλοί άλλοι, γιατί βλέπετε τώρα τελευταία αυτό δεν «πουλάει» και τόσο, όσο κάποτε... Και, ξέρεις, μερικοί-μερικοί, που το παίζουνε τάχα μου και «πατριώτες», ασχολούνται με τα Εθνικά ΜΑΣ Θέματα μόνο και ίσα-ίσα όσο αυτά «πουλάνε» (για ψηφοθηρικούς λόγους κτλ. κτλ.)... Νάτο το δελτίο τύπου των ΑΝΕΛ:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε την κυοφορούμενη από την συγκυβέρνηση Σαμαρά, σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια. Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνο ελληνική. Κυρίως στη δεκαετία του ’90, τόσο εδώ στην πατρίδα μας, όσο και η Ομογένεια σε όλο τον κόσμο, διατρανώσαμε αυτή την ανυποχώρητη ΕΘΝΙΚΑ θέση, με κάθε τρόπο. Με διαδηλώσεις και εκδηλώσεις. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε λύση που θα ακυρώσει αυτούς τους αγώνες. Εμείς δεν γινόμαστε επίορκοι»!

Αυτά δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουΐκ και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, στη συνάντηση που είχε προχθές (09.04.2013) η Επιτροπή με το Προεδρείο και μέλη των ΑΧΕΠΑΝΣ. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή τη μεγάλη ανησυχία και άρνηση που εξέφρασαν οι ΑΧΕΠΑΝΣ στο ορατό ενδεχόμενο να εκχωρηθεί η διπλή ονομασία στους Σκοπιανούς. Ο Τέρενς Κουΐκ, παρουσίασε επίσης τις θέσεις του Κινήματος για τη Θράκη, το Αιγαίο, την ΑΟΖ, την Κύπρο και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

ΚΚΕ
Ε καλά! Θα ’μενε πίσω το σταλινικό απολειφάδι σ’ αυτά τα τρελλά που γίνονται στην Αμυγδαλέζα με τις «απεργίες πείνας» των λαθροέποικων;;; Που (τι... περίεργο!) ποτέ τους κανένας από δαύτους ΔΕΝ παθαίνει τίποτα!!! Μάλλον... δεν είναι και τόσο «απεργίες πείνας» αυτά που πάνε και κάνουνε! Τι να πω; Τρέλλα με πιάνει, σκεφτόμενη πού έχουμε καταντήσει μέσα στην ίδια μας την ΠΑΤΡΙΔΑ! Που καθόμαστε δλδ. και ανεχόμαστε όλα αυτά εδώ τα παρανοϊκά που πάνε και κάνουνε οι λαθροπίθηκοι...

Είπε λοιπόν το απολίθωμα του Περισσού (μην... «χάσει» κι αυτό και πούνε οι άλλοι, οι ΣΥΡΙΖΑίοι, πως είναι πιο «προοδευτικοί»!!!) αυτά εδώ πέρα τα παρακάτω:
«Στην Αμυγδαλέζα και σε όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών, ακόμη και σε κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι φυλακισμένοι, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, παρά μόνο γιατί θέλησαν να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους.

Φυλακίζονται ακόμη και αιτούντες άσυλο, κατά παράβαση ακόμη και διεθνών συνθηκών.
Την ίδια στιγμή η τρικομματική κυβέρνηση προαναγγέλλει τη λειτουργία και νέων τέτοιων κολαστηρίων που προκλητικά τα ονομάζει κέντρα «φιλοξενίας», αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Αυτή η βαρβαρότητα, η κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που έχει οδηγήσει ορισμένους από τους κρατούμενους μετανάστες μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, πρέπει να σταματήσει. Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης.

Να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, απειθαρχία στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Σένγκεν, ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. Να υπάρξουν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες παροχής ασύλου στους πρόσφυγες. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις «Ξένιος Δίας».

Σόνια Μαυρίδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου