Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αντιπολίτευση μίζερη και αναξιόπιστη

Ακούγοντας προχθές τη συζήτηση στη Βουλή, ακόμα περισσότεροι πολίτες διαπίστωσαν το προφανές: η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά στη συζήτηση, ήταν εμφανής. Η αντιπαράθεση έγινε προσωπική, με το ποιος κοιτά ποιον και τα περί «γελοίων» του «άκαπνου» και ερασιτέχνη Τσίπρα προς την ΚΟ της ΝΔ, να ακολουθούν τα σχόλια του πρωθυπουργού πως τα περί «μερκελιστών» δεν θα τα ανεχθεί πλέον και ότι δεν κοιτά για να μη γελάσει.

Χαμός... Σεβασμός από την αντιπολίτευση; Ανύπαρκτος, με ευθύνη πάντα της αριστεράς... των ελευθεριακών μηδενιστών και των εθνομηδενιστών. Απαξίωση. Τελείως. Η αντιπολίτευση, είναι ανύπαρκτη και αναξιόπιστη. Και τα όσα ειπώθηκαν στο Τέξας λίγες ημέρες πριν από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν τον βοήθησαν καθόλου. Και δυστυχώς γι’ αυτόν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ας πρόσεχε.

ΗΤΤΑ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Εδώ φτάσαμε με ευθύνη ποιων; Ας το δούμε λίγο, μιας και ο πολιτικός μας βίος θυμίζει αρένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προχθές ηττήθηκε κατά κράτος και έχασε τις εντυπώσεις ακόμα και από τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για «πράξη άτιμη» σε ό,τι αφορά στα όσα είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια, λέγοντάς του ότι βγήκε νωρίς στην πιάτσα, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι εκπροσωπεί συμφέροντα που απεργάζονται τη διάλυση του Σκαραμαγκά. Απάντηση; Γιοκ.

Ο δεινός ρήτορας Ευάγγελος Βενιζέλος, συνιστά όμως και το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης. Στο «ασθενές» ΠΑΣΟΚ, την «ανταρσία» της ήδη διαγραφείσας αλλά και πολιτικά ανακόλουθης Θεοδώρας Τζάκρη, απειλούν να ακολουθήσουν και άλλοι, που κοιτούν μόνο την προσωπική τους ατζέντα. Το ΠΑΣΟΚ φυλλορροεί και η δημοσκοπική ανάκαμψή του δεν έρχεται... Να και ο Σόλων Κασσής να λέει πως δεν θα ψηφίσει τα περαιτέρω, βλ. φόρος ακινήτων. Και κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη, κάνουν και τους μάγκες στη ΝΔ ή παριστάνουν πως «δυσκολεύονται» να ψηφίσουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΙΣΜΟΣ

Όσο για την κυβέρνηση, αυτή πορεύεται και ελπίζει. Φαίνεται ότι μπροστά οι σκόπελοι και οι ύφαλοι είναι αμέτρητοι. Αλλά, ο αντίπαλος στο εσωτερικό, είναι πολύ μέτριος. Και δεν χάνει ευκαιρία να αναδεικνύει ο αντίπαλος αυτός, ότι αντιπροσωπεύει το χθες, την αριστεριστική μιζέρια, τον εκσυγχρονιστικό χαμαιλεοντισμό, τον εργατοπατερισμό των αχρείων, τον μηδενισμό των ελευθεριακών των καταγωγίων, αλλά και τον τυχοδιωκτισμό της νεοταξίτικης καμαρίλας των ΜΚΟ.

Τα ίδια και οι επί των κάγκελων σύμμαχοι του αριστεριστικού κατεστημένου που τόσα χρόνια λίμναζε στα πανεπιστήμια και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κατά τα άλλα δεν έχει κυβερνήσει, λέει), που πλέον δεν κρύβουν την πρόθεσή τους για την παλινόρθωση του χθες, το οποίο οδήγησε τη χώρα ως εδώ. Να και οι βόλτες χέρι – χέρι στην εισαγγελία, εξέλιξη που επισημοποιεί και τον πολιτικό αρραβώνα. Τα βλέπουν αυτά όσοι στους ΑΝΕΛ φωνάζουν και δεν θέλουν τη συμμαχία με την Κουμουνδούρου; Και την ώρα που οι διάφοροι ανεξέλεγκτοι και ανεξάρτητοι και ό,τι άλλο βρίζουν το ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να συγκυβερνήσουν με τους Κολλάδες και τους Φωτόπουλους και τους Κοτσακάδες. Βγάλτε άκρη!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Να συγκυβερνήσουν; Πλάκα έχει πάντως και μόνο η πρόθεση. Η εφαρμογή, θα συνιστούσε καταστροφή για τον τόπο. Χειρότερη και από αυτή του ΓΑΠ, που δεν άφησε και πολλά όρθια. Άλλωστε, ΣΥΡΙΖΑ και περιβάλλον ΓΑΠ, έχουν πάρα πολλά κοινά. Διεθνιστές έτεροι, εθνομηδενιστές έτεροι, ελευθεριακοί έτεροι και μπορούμε να κοτσάρουμε εδώ πάρα πολλά, αλλά λέμε να κλείσουμε κάποια στιγμή την τοποθέτησή μας.

Αλλά και στους ΑΝΕΛ, κοιτάξτε τι γίνεται: ο Μαριάς (τι έχει να πει για τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό, αλλά και για τον Κώστα Σημίτη;) και όσοι έχουν ήδη κατηγορηθεί δημόσια, δικαίως ή αδίκως, θα δείξει, για φοροδιαφυγή, όπως και κάποιος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εμπνέουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Φαντάζεστε υπουργούς τη... Ραχήλ Μακρή και τον... Παύλο Χαϊκάλη ή τον... Γιώργο Πάντζα και την... Ιωάννα Γαϊτάνη; Φαντάζεστε εθνομηδενιστές στο υπουργείο Παιδείας; Οι υποστηρικτές της γνωστής κυρίας, που τώρα ρίχνει γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ, καραδοκούν να ποτίσουν με τα «αναθεωρημένα» σχολικά «εγχειρίδιά» τους και την εθνομηδενιστική ηρωίνη τους τα Ελληνόπουλα, ώστε να τα αφελληνίσουν.

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση έχει ως βασικό αντίπαλο την κακή προδιάθεση έναντι της χώρας μας, των κακοπροαίρετων δανειστών, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν πολλά ανομολόγητα στο πίσω μέρος του μυαλού τους, κάτι που αποδεικνύει η αδικαιολόγητη επιμονή τους στο θέμα των ΕΑΣ. Οι δανειστές, αδικαιολόγητα, αν και τα δημοσιονομικά μεγέθη έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, συνεχίζουν να υποβάλλουν σε άσκοπες πλέον θυσίες τους Έλληνες, αν και το μόνο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής τους, είναι να βαθαίνει η ύφεση. Αυτό θέλουν;

Νίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου