Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Οι οπορτουνιστικές συμμαχίες δεν πείθουν

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να στηρίξουν για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον Απόστολο Τζιτζικώστα και το ανακοίνωσαν όλο καμάρι.

Το ότι ο περιφερειάρχης στηρίζει και τον Γιάννη Μπουτάρη, φαίνεται ότι δεν ενοχλεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Οι τελευταίοι, πλειοδοτούν σε λαϊκισμό, γραφικότητα, ανευθυνότητα και υποκρισία και ετοιμάζονται να στηρίξουν ανοικτά μια εθνομηδενιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν ο μη γένοιτο κάτι δεν πάει καλά και η εξουσία πέσει στα... χέρια των αριστεριστών που προτάσσουν ως πρότυπο το δικτατορικό καθεστώς Μαδούρο, στη Βενεζουέλα. Επίσης, όλα δείχνουν πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα στηρίξουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον Θεόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος πήρε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το έχασε, λόγω τοποθετήσεων που δεν ταιριάζουν στο προφίλ της Κουμουνδούρου, όπως άλλωστε είπαν όλοι εκεί. Στο κόμμα του Πάνου Καμμένου, υπάρχει η εξής λογική για τις επιλογές τους: από τη ΝΔ να μην είναι όσοι στηρίζουν κι ας είναι ό,τι να ‘ναι. Η πτώση στις δημοσκοπήσεις, δεν φαίνεται να πτοεί τους αριστεροδέξιους αντιμνημονιακούς, στους κόλπους των οποίων φωλιάζει ό,τι πιο λούμπεν μπορεί να βρει κανείς στην ελληνική κοινωνία. Αν δείτε το πώς τοποθετούνται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter – στα άλλα δεν θα τους βρείτε, δεν σηκώνουν γραφικότητες και είναι πιο θεματικά), θα φρίξετε. Όλα γύρω τους φαντάζουν μια απέραντη συνωμοσία... εναντίον τους! Τώρα, αν φωνάζουν από τους ΑΝΕΛ κατά του μνημονίου κάποιοι που βγήκαν στη σύνταξη από τα... 40 (!), αυτό και μόνο αναδεικνύει την αντίληψη που έχουν για τα πράγματα.

ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ

Όσο για την ιδεολογική ανομοιογένεια στους κόλπους των ΑΝΕΛ, αυτή είναι δεδομένη: πολύ χαρακτηριστική είναι η στάση του Νότη Μαριά στα θέματα λαθρομετανάστευσης ή στα εθνικά. Δεν μιλά για αυτά. Μιλά αποκλειστικά και μόνο για την οικονομία, κρύβοντας επιμελώς την ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ στα προαναφερόμενα. Η Ραχήλ Μακρή τώρα τελευταία ταυτίζεται πολύ με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ δεν έκρυψε την «εκτίμησή» της αλλά και την ελπίδα της να στηριχθεί στα μέρη της ένας υποψήφιος του... ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Ξέρει η κ. Μακρή τις θέσεις του κόμματος αυτού; Ιδεολογική σύγχυση θα της καταλόγιζε κάποιος, αλλά εδώ μπορεί και να μην ισχύει αυτό, μιας και πολλοί αμφιβάλλουν αν η κυρία έχει κάποιο συγκεκριμένο ιδεολογικό στίγμα, μια συγκεκριμένη οπτική για την κοινωνική συγκρότηση. Το μόνο χαρακτηριστικό της κυρίας είναι η ακατάσχετη και καθόλου εποικοδομητική αντιμνημονιακή ρητορεία, η οποία δεν συνοδεύεται από συγκεκριμένες προτάσεις για την πολυπόθητη έξοδο από την κρίση, σε μια χώρα με 1.500.000 ανέργους. Για να μη μιλήσουμε για τα αναρίθμητα επεισόδια στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει η προαναφερόμενη κυρία στη Βουλή. Αλλά, αυτό είναι το λιγότερο. Κανείς φαίνεται δεν είπε τα παραπάνω στην δημοσκοπικά επελαύνουσα στη Γαλλία Μαρίν Λε Πεν, που πρόσφατα είπε πως από όλα τα κόμματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αισθάνεται πιο κοντά στους... ΑΝΕΛ! Φυσικά, αυτό πέρασε εντελώς ασχολίαστο από τους τελευταίους και η αμηχανία τους για τη δήλωση της Γαλλίδας πολιτικού, δεν κρυβόταν. Μερικά πράγματα άλλωστε δεν σχολιάζονται, ακριβώς για να περνάνε «στο ντούκου». Αφήστε που μπορεί να χαλάσουν την αμοραλιστική «σούπα» της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ του εθνομηδενισμού.

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ...

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι. Αυτό ισχύει λοιπόν για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ασχέτως τελικού αποτελέσματος. Ο κύριος αυτός, να θυμίσουμε, εκλέχτηκε περιφερειάρχης με παρέμβαση υπέρ του, τότε, της ηγεσίας της ΝΔ, μετά την απομάκρυνση από το πόστο λόγω αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Μαθαίνουμε τώρα και για τη συγγένειά του με τον Γιάννη Μπουτάρη, που εξηγεί πολλά, πάρα πολλά. Οι απόψεις του Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, είναι γνωστές. Είναι επίσης γνωστό πως έκανε ό,τι μπορούσε για να μην εορταστεί η επέτειος των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους. Είναι επίσης γνωστό πως θέλει να επιβάλει την ελευθεριακή του ατζέντα στη Θεσσαλονίκη και σ’ αυτή του την προσπάθεια, έχει βρει αρωγούς τους νεοφιλελεύθερους κύκλους της πόλης. Είναι επίσης γνωστό πως επί των ημερών του άρχισαν τα σούρτα – φέρτα στην πόλη ανεπιθύμητων τύπων. Τι λένε λοιπόν οι ΑΝΕΛ για τη στήριξη που παρέχει στον Γιάννη Μπουτάρη ο εκλεκτός τους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Μην περιμένετε απάντηση. Αυτά συνήθως μένουν αναπάντητα. Ας τα βλέπει όμως ο κόσμος και ας κρίνει αναλόγως. Διότι, οι ευκαιριακές και αμοραλιστικές συμμαχίες, στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων, πρέπει να στηλιτεύονται και να παίρνουν την απάντησή τους.

Νίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου