Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Να σταματήσουν κάποιοι να παίζουν με τη φωτιά

Στις 10 Ιουνίου 1944, οι Γερμανοί σφαγίασαν στο Δίστομο 218 Έλληνες, μεταξύ τους 20 βρέφη, 53 παιδιά και 42 υπερήλικες. Το έκαναν, σε αντίποινα για δολιοφθορές εκ μέρους ανταρτών. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Κι όμως σήμερα, κάποιοι ψηφοφόροι, φλερτάρουν με τους εν Ελλάδι εκπροσώπους του ναζισμού.

Ναι, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είναι ναζιστές, αλλά καθίστανται όμως καλοί αγωγοί των επιδιώξεων μιας διεθνιστικής ιδεολογίας, μιας...

νεοταξίτικης ιδεολογίας, του ναζισμού ή εθνικοσοσιαλισμού. Ο οποίος στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, για να ξεγελάσει κόσμο και κυρίως αστούς ψηφοφόρους, ενδύθηκε τον μανδύα του εθνικισμού. Και λέμε ενδύθηκε, γιατί ο εθνικισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός δεν έχουν απολύτως ΚΑΜΙΑ σχέση. Η ιδεολογική πλατφόρμα του εθνικοσοσιαλισμού, είναι ο φυλετισμός και όχι ο εθνικισμός.

Έννοια ιερή 


Το έθνος είναι έννοια ΙΕΡΗ, όπως τόνισε και ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας την Κυριακή το πρωί στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη:
«Η λέξη Έθνος είναι ιερή! Δεν είναι ‘ξεπερασμένος’ αναχρονισμός όπως ορισμένοι πιστεύουν. Το Έθνος είναι αυτό που χρωστάμε σε αυτούς που δεν υπάρχουν πια. Είναι αυτό που χρωστάμε και σε αυτούς που δεν ήλθαν ακόμα. Το Έθνος είναι η ρίζα μας, η υπερηφάνεια μας, το Χρέος μας – απόλυτα συνυφασμένο με την Ελευθερία μας και με την Αξιοπρέπειά μας. Έθνος είναι και τα όνειρά μας.

Η Πατρίδα μας είναι φροντίδα! - για την ενότητα των Ελλήνων. Δεν είναι ο διχαστικός λόγος των «λαθρεμπόρων» του πατριωτισμού που την προσβάλλουν... Το Έθνος γαλβανίζει το πείσμα μας στα δύσκολα. Το Έθνος μας οπλίζει με κουράγιο για τα μεγάλα. Το Έθνος είναι η συγκίνηση που δεν χρειάζεται να την εξηγήσει όποιος τη νιώθει. Και δεν μπορεί να την καταλάβει όποιος δεν τη νιώθει».

Άρα, καλό θα ήταν να μην την πιάνουν στο στόμα τους την ιερή λέξη ΕΘΝΟΣ οι της Χρυσής Αυγής. Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν ότι είναι εθνικιστές & πατριώτες, δεν θα το καταφέρουν. Όσοι τους ακολουθούν, το κάνουν γιατί έχουν απελπιστεί από την κατάσταση και λειτουργούν πρόσκαιρα, στη μηδενιστική λογική του «γαία πυρί μιχθήτω» ή «να γίνουν όλα σκόνη και μπούρμπερη». Οι παραπάνω λογικές είναι αδιέξοδες.
Ακόμα και αυτοί που φωνάζουν, δικαιολογημένα πολλές φορές, θέλουν στο τέλος του μήνα τη σύνταξή τους, έστω και κουτσουρεμένη, θέλουν ένα νοσοκομείο για να καταφύγουν αν αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας, θέλουν, θέλουν, θέλουν... Πάντως, κατά τον παραπάνω τρόπο σκέφτονται εγωιστικά πολλοί, χωρίς να αναλογίζονται τι θα γίνει με τον νεφροπαθή, που θέλει αιμοκάθαρση κάθε 48 ώρες ή τον καρκινοπαθή που χρειάζεται νοσηλεία και φάρμακα.

Ο μηδενισμός είναι μεγάλη παγίδα 

Κάθε Δευτέρα, πολλοί ξεκινούν για τις δουλειές τους ή τις υποχρεώσεις τους ή τις περιηγήσεις τους και περιμένουν να βρουν λεωφορείο να επιβιβαστούν, το σχολείο και το προσωπικό τους στη θέση τους για τα παιδιά, και, και, και... Όπως αντιλαμβάνεστε, οι μηδενιστικές προσεγγίσεις δεν βοηθούν. Δεν βοηθούν καθόλου. Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από το χάος. Ας το έχουν αυτό στο κεφάλι τους όσοι, 69 χρόνια μετά τη σφαγή του Διστόμου, φλερτάρουν με την ιδέα της στήριξης στην κάλπη της Χρυσής Αυγής, που δεν κρύβει τη φιλοναζιστική της προδιάθεση ή γενικότερα φλερτάρουν με ολοκληρωτικά κόμματα με αιματοβαμμένη ιστορία (βλ. ΚΚΕ) ή ολοκληρωτική προδιάθεση (βλ. ΣΥΡΙΖΑ) και σχέσεις με εξτρεμιστικούς χώρους και στοιχεία.

Όχι στην υποκρισία 

Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και αρνούμαστε απάνθρωπες ιδεολογίες. Αυτή τουλάχιστον είναι η υποχρέωσή μας, βάσει των διδαχών της πίστης μας και των αξιών & ιδανικών της φυλής μας. Η στήριξη ιδεολογιών με ματωμένη ιστορία, αποτελεί ένδειξη απύθμενης υποκρισίας.

Όποιος υποστηρίζει ναζιστικά, κομμουνιστικά ή εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα, κόμματα & οργανώσεις, βάλλει κατά της Εκκλησίας, του Ελληνισμού και της κοινωνίας. Και, αργά ή γρήγορα, θα απομονωθεί. Αλλά, μέχρι να απομονωθεί, ας μην προκαλεί και ας μην ασελγεί στη μνήμη των πεσόντων του Διστόμου. Και ας έχουν όλοι στην άκρη του μυαλού τους πως ναζισμός = κομμουνισμός. Τα κοινά τους, είναι πάρα, μα πάρα πολλά. Η ανελευθερία, η βία, η καταστολή, ο διεθνισμός, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης & εξόντωσης, ο σοσιαλισμός και βάλτε.

Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχάσουν

Στην ευρύτερη περιοχή του Διστόμου, οι νεκροί έφτασαν τους 600. Θηριωδία... Ο ιερέας της πόλης αποκεφαλίστηκε, πολλές γυναίκες βιάστηκαν από τους ναζί, τα σπίτια της πόλης κάηκαν. ΟΥΔΕΙΣ Έλληνας και ΟΥΔΕΙΣ πολιτισμένος άνθρωπος, δικαιούται να παραβλέπει τα παραπάνω. Όποιος το κάνει, δεν μπορεί να λογίζεται Έλληνας και άνθρωπος.

Νίκος Χιδίρογλου

3 comments:

  1. Το Γερμανικό Κτήνος


    http://www.scribd.com/doc/93478466/Το-γερμανικό-κτήνος

    Δεν υπάρχει καλλλίτερη πηγή ιστορίας απο ότι γράφηκε την εποχή των τραγικών γεγονότων. Σε ένα μικρο βιβλιαράκι “Το Γερμανικό Κτήνος” που τυπώθηκε τον Αυγουστο 1944 μέσα στην γερμανική κατοχή διαβάζουμε μεταξύ άλλων:

    Ανακοίνωση του Γερμανού Στρατιωτικού Διοικητού Ελλάδος, κατα την οποίαν “δια κάθε φονευόμενο Γερμανό στρατιώτη θα εκτελλούνταν 50 Έλληνες και δια κάθε τραυματιζομενο 10 Έλληνες” σελ 42

    Καλαβρυτα: “...όλα αυτά τα αιματηρά γεγονότα ωχριούνε μπροστά στο γερμανικό έγκλημα του αφανισσμού των Καλαβρύτων. Η ημέρα του φοβερού αυτού εγκλήματος, η 13 Δεκεμβρίου 1943, θα παραμείνει ιστορική για την απεριόριστη φρίκη και για χωρίς προήγουμενο γερμανική κακουργία...” σελ 45

    Δίστομο: “Ο Γερμανικός στρατός αφου επυρπολησε τα επιταγμένα αυτοκίνητα επανεστράφη παρευθύς στο Δίστομο. Στρατιωτική πορεία, στρατιωτική διαδρομή φρικιαστική” σελ 55.

    Γερμανοί ήταν οι δολοφόνοι και οι σφαγείς. Όλα άλλαξαν μέσα στο Ψυχρό Πόλεμο όταν η Γερμανία εγινε κομμάτι της Ατλαντικής Συμμαχίας εναντίον της επάρατου Σοβιετικής Ένωσης. Μία μεγάλη προπαγανδιστική προσπάθεια ξεκίνησε ώστε το Γερμανικό Κτήνος να συγχωρεθεί να απαλλαγεί απο τα εγκλλήματα του παρελθόντος. Ανακάληψαν το σαθρό επίχειρημα ότι οι Ναζί ήταν εγκληματίες. Ξαναγράφηκε η ιστορία. Τα γερμανικά εγκλήματα έγιναν, το πολιτικά ορθό, ναζιστικά. Το παραμύθι το τελείωσε ο Γκολντχάγκεν, Ντάνιελ Τζόνα στο βιβλίο “Πρόθυμοι δήμιοι- Οι εκτελεστές του Χίτλερ”. Ο γερμανός της διπλανής πόρτας ήταν ο εκτελεστής του Χιτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου λες αγαπητέ ιστολόγε "Γιαννιώτη", τι ακριβώς παριστάνεις ;;

    Από την μια υποστηρίζεις την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και από την άλλη βάζεις ελεεινά και γελοία άρθρα όπως αυτό ;;

    Αυτός ο Χιδίρογλου ( άκου...Ελληνικότατο επίθετο ) είναι ένα έμμισθο Σαμαρόσκυλο.

    Μίλησε, λέει, ο Σαμαράς για το Έθνος !!!

    Ποιος ;; Ο αρχιπροδότης Σαμαράς, που εξαγόρασε την στρατιωτική του θητεία αντί 21.000 μεταλλικών δραχμών !!!

    Ο ελεεινός ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΨΕΥΤΗΣ, που εκχώρησε την Εθνική κυριαρχία στην Μέρκελ, πιάνει στο στόμα του τους Έλληνες Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ !!!

    Και για να τελειώνουμε με τους γελοίους :

    Ο Ηρόδοτος πριν 2500 χρόνια έδωσε τον καλύτερο και πληρέστερο ορισμό του Έθνους :

    Το ΟΜΑΙΜΟΝ, το ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ, το ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, το ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ.

    Βλέπουμε ότι το ΟΜΑΙΜΟΝ - η κοινή καταγωγή - είναι η ΠΡΩΤΗ προυπόθεση για την ύπαρξη Έθνους.

    Γι'αυτό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετείχαν μόνο οι Έλληνες ΤΟ ΓΕΝΟΣ.

    Ο Εθνικισμός λοιπόν ΔΕΝ νοείται χωρίς τον Φυλετισμό, δηλαδή την προστασία και επιβίωση της Φυλής.

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τα λέει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, και οι ψηφοφόροι της ΔΕΝ χρειάζονται μαθήματα πατριωτισμού από έμμισθα Σαμαρόσκυλα όπως ο Χιδίρογλου.

    Σοβαρέψου κύριε ιστολόγε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε...
      Αν το άρθρο ήταν δικό μου προφανώς και δεν θα το ανέβαζα. Πρόκειται όμως για ένα επώνυμο άρθρο το οποίο αναρτήθηκε όπως και το δικό σου ανώνυμο σχόλιο χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία αλλά ούτε και λογοκρισία Όσο για το τι παριστάνω εγώ, μπορείς να ανατρέξεις σε προηγούμενες αναρτήσεις.

      "Σοβαρέψου κύριε ιστολόγε !!!" Αυτό το προσπαρνάω

      gianniotis

      Διαγραφή