Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Θαυμάστε τον "ιδεολογικό" Έμπολα και την πνευματική αναπηρία του ΚΚΕ στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Άμεσα μέτρα για την σωτηρία της ζωής των λαών από τον Έμπολα.

Τους σχεδιασμούς της ΕΕ να χρησιμοποιήσει το σοβαρό πρόβλημα της επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα, ως πρόσχημα για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στις περιοχές που πλήττονται, καταγγέλλει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με ερώτησή της προς την ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ. 

Ανάλογη δήλωση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων έκανε, δια στόματος Ομπάμα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποδεικνύοντας ότι οι ιμπεριαλιστές δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και τις ανθρώπινες τραγωδίες, στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων που εκπροσωπούν. Με την ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης τονίζει ότι το κρίσιμο ζήτημα είναι η άμεση λήψη μέτρων για τη σωτηρία της ζωής τω λαών, υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα: 
"Σε πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναφέρεται ότι: "για να καταπολεμηθεί η επιδημία του ιού Έμπολα· ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, από κοινού με τις πληγείσες χώρες εταίρους, να διερευνήσουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης αμυντικών μέσων στρατιωτικών και μη υπό την ηγεσία του Γενικού Γραμματέα και με συντονισμό από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων".
Δεν είναι η πρώτη φορά που με την επίκληση του προσχήματος της "ανθρωπιστικής ευαισθησίας" το Ευρωκοινοβούλιο, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της συζητούν να στείλουν στρατεύματα. Επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις προκειμένου να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές σε χώρες όπως η Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, η Γουινέα, η Νιγηρία προς όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Tην ίδια στιγμή στις χώρες αυτές οι λαοί ζουν μέσα στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τις επιδημίες.

Ο ιός ΄Εμπολα αποτελεί σοβαρό κίνδυνο που δεν αντιμετωπίζεται βεβαίως με εκστρατευτικά σώματα. Όσο η υγεία των ανθρώπων, η έρευνα, το φάρμακο, τα εμβόλια μετριούνται ως κόστος θα πεθαίνουν άνθρωποι που μπορούσαν να σωθούν. 

Το κρίσιμο ζήτημα είναι η λήψη ουσιαστικών αναγκαίων, μέτρων για την ενίσχυση της πρόληψης, την παρεμπόδιση και την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού. 

Ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα λαμβάνονται ενάντια στο «Έμπολα» και πως τοποθετείται στις θέσεις που καταγγέλλουν την αποστολή εκστρατευτικού στρατιωτικού σώματος στις πληγείσες από τον Έμπολα χώρες;»

17/10/2014 - Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για την αντιγραφή: Ιάσων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου