Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Όλα εδώ πληρώνονται

Μία φορά κ’ ένα καιρό ζυγίζαμε πέτρες αντί για μπαμπάκι, εισπράτταμε αγροτικές επιδοτήσεις από την Κοινή Αγορά και ευχόμαστε να είναι καλά οι κουτόφραγκοι και να μας στέλνουν τακτικά το χαρτζιλίκι που μας αναλογούσε! Την ίδια συνταγή ακολουθούσαν και μερικοί άλλοι εταίροι μας – δεν λέμε ονόματα – άρα δεν είμαστε οι μόνοι αμαρτωλοί που εξαπατούσαμε τις Βρυξέλλες. Κάποια στιγμή βέβαια πήραν είδηση οι κουτόφραγκοι αυτές τις κομπίνες και …πάπαλα οι επιδοτήσεις. Τώρα πάλι υπογράψαμε ένα Μνημόνιο για να εξασφαλίσουμε τα δάνεια που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε για να μη χρεοκοπήσουμε και για να μη βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όλο και κωλυσιεργούσαμε να εκτελέσουμε τους όρους που είχαμε υπογράψει και να προβούμε στις συμφωνημένες απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα έβαζαν τέλος στις αμαρτίες που είχαμε διαπράξει κατά το παρελθόν.

Και δεν ήταν λίγες αυτές οι αμαρτίες μας. Στο Ασφαλιστικό για παράδειγμα εκτός από τις συντάξεις αναπηρίας που εισέπρατταν επί χρόνια τυφλοί οι οποίοι έβλεπαν και οδηγούσαν μέχρι και ταξί και παράλυτοι οι οποίοι ελάμβαναν μέρος ακόμη και σε Μαραθώνιους, τα Ταμεία κατέβαλαν συντάξεις και σε χιλιάδες νεκρούς! Έμαθαν φαίνεται για αυτές τις αμαρτίες οι κουτόφραγκοι, όπως άκουσαν επίσης ότι μόλις κάποιος συμπλήρωνε κρατήσεις 4.500 ημερομισθίων στο ΙΚΑ, έβγαινε στη σύνταξη ενώ συνέχιζε να εργάζεται και να πληρώνεται «μαύρα». Στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ εξάλλου χιλιάδες ήταν οι χαριστικοί διορισμοί που πραγματοποιούσαν οι πολιτικοί και χιλιάδες υπάλληλοι προσλαμβάνονταν με πλαστά πτυχία σπουδών. Δεν έχω ακόμη ακούσει εάν οι πλαστογράφοι καθώς και οι βαρυνόμενοι με διάφορες απάτες έχουν απολυθεί ή αν συνεχίζουν την σταδιοδρομία τους στις δημόσιες υπηρεσίες. Προφανώς γνωρίζουν και οι κουτόφραγκοι όλες αυτές τις ιδιομορφίες της ελληνικής κρατικής λειτουργίας!

Όσο εμείς πηγαίναμε από αναβολή σε αναβολή στις μεταρρυθμίσεις, οι κουτόφραγκοι απέφευγαν να μας χαλάσουν το κέφι. Τώρα όμως ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Οι κουτόφραγκοι μάζεψαν όλα τα χρεωστούμενα και στύλωσαν τα πόδια! «Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα» είπαν. Εξωφρενικά και παράλογα αυτό που ζητούν, διαμαρτυρόμαστε εμείς. Πώς να πεις σε κάποιον που είναι σήμερα 60 χρονών, ότι πρέπει να εργαστεί άλλα επτά χρόνια για να πάρει τη σύνταξη του, όταν μάλιστα το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο 27%; Άδικο είναι, συμφωνούν προφανώς και οι κουτόφραγκοι, αλλά ας μην κάνετε τόσα λάθη στο παρελθόν. Όλα εδώ και τώρα πληρώνονται και αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα …και τους γονείς τους μαζί στην προκειμένη περίπτωση!

Λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος μας δεν μας έχουν εμπιστοσύνη οι κουτόφραγκοι ότι δεν θα περιπέσουμε σε νέες αμαρτίες και στο μέλλον. Οπότε βιάζονται να εξασφαλίσουν τα χρήματα που μας έχουν δανείσει. Κατά πόσον βέβαια θα το επιτύχουν αυτό, δεν θα έβαζε κανείς και το χέρι του στη φωτιά! Διότι έτσι και γίνει πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, σιγά μη δουν ευρώ οι κουτόφραγκοι από τις συνιστώσες.

Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου
Εφημ. "Εστία" στις 03.12.2014 / via 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου