Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχουν άλλοι άνεργοι και απολυμένοι;

Χωρίς καθόλου να θέλω να υποβαθμίσω τα προβλήματα των λίγων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που με τα χίλια ζόρια κατόρθωσε να απομακρύνει -ως μέρος των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης- η προηγούμενη κυβέρνηση, εκπλήσσομαι για το πώς όλοι ασχολούνται μόνο με αυτούς. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα τους επαναπροσλάβει, κι επίσης έχουν ήδη καταφύγει στα δικαστήρια, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο νόμος με τον οποίον απομακρύνθηκαν είναι όντως αντισυνταγματικός θα επαναπροσληφθούν και θα πάρουν αναδρομικά. Ο κύριος Κατρούγκαλος, επίσης, και ως δικηγόρος πριν και ως Υπουργός τώρα, δίνει αγώνα για αυτούς. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημά τους, τελικά, θα λυθεί. 

Όσο κι αν συμπάσχω με την κατάστασή τους, παρηγοριέμαι επειδή υπάρχει ένα (λαμπρότατο) φως στο τούνελ της ανεργίας τους. 

Για όλους τους υπόλοιπους όμως; 

Έχουμε ακούσει τόσες φορές για τους απολυμένους φύλακες ή τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ (και ορθώς), καθώς ένα σωρό Υπουργεία ασχολούνται με τις υποθέσεις τους, σε βαθμό παρεξήγησης. 

Έχουμε όμως ακούσει άραγε, με την ίδια συχνότητα, πρακτικές εξαγγελίες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ή κίνητρα για την (επανα)πρόσληψη ανέργων στον ιδιωτικό τομέα; Εγώ πάντως όχι. 

Όταν οι άνεργοι πλησιάζουν τα εκατομμύρια, προτεραιότητα των πολιτικών μοιάζει το αν θα καταφέρουν να ξαναφέρουν μερικές χιλιάδες συγκεκριμένους δ. υπαλλήλους. Οι Υπουργοί ξοδεύουν εργατοώρες για να λύσουν τα προβλήματα αυτών των λίγων παιδιών του κράτους, και δεν μοιάζουν να ξοδεύουν και τόσο χρόνο ή ενέργεια για να λύσουν τα προβλήματα των εκατομμυρίων άλλων που ούτε συμφωνητικά με δικηγορικά γραφεία νυν Υπουργών έχουν συνάψει, ούτε γίνονται θέμα στις ειδήσεις, ούτε έχουν κάποιον επιδέξιο συνδικαλιστή (ή μερίδα κόσμου) να τους νοιαστεί. 

Μακάρι να ξαναβρούν δουλειά οι απολυμένοι της ΕΡΤ, οι καθαρίστριες και οι φύλακες. Ας γίνει να τελειώνουμε. Θα πέσει η ανεργία κατά, ξερωγω, 0,01%. Και μετά; 

Τότε υπάρχει ελπίδα να ασχοληθεί κάποιος με τους όλους τους υπόλοιπους, ή η αδιαφορία θα συνεχίσει επειδή στο μυαλό των πολιτικών υπάρχει η παρανόηση ότι εκείνοι δεν φέρνουν ψήφους;

1 comments:

  1. Όλα δείχνουν όμως ότι οι άνεργοι και οι απολυμένοι του Ι.Τ. ψήφισαν αυτό το τσίρκο χαμηλών επιδόσεων.Δηλ. πίστεψαν αυτά τα οποία προεκλογικά οι νοήμονες άκουγαν άναυδοι.Δεν μπήκε κανείς στο κόπο να σκεφτεί:Καλά ρε παιδιά ένας πρώην πρόεδρος του δεκαπενταμελούς είναι κάτι σαν το μεσία που θα σώσει τη χώρα και μετά θα αλλάξει την Ευρώπη και μετά θα αλλάξει τον κόσμο?Την επόμενη φορά θα βάλω εγώ υποψηφιότητα παρόλο που δεν ήμουν πρόεδρος 15μελούς και σας υπόσχομαι να αλλάξω το χρώμα της πόρτας της κρεβατοκάμαρας μου καθώς και να αλλάξω την λάμπα του παιδικού.
    Υπέρμαχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή