Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Βολές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από συριζαίους υπουργούς, βουλευτές και στελέχη...

Η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να βγει στον δρόμο και να ζητήσει από τον αστυνομικό διευθυντή, επικεφαλής των μέτρων τάξης κατά τη χθεσινή πορεία, εξηγήσεις για τις κλούβες προκάλεσε νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπουργοί και βουλευτές δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να κρύψουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τις πρωτοφανείς σκηνές που δημιουργεί και είναι πάντοτε πρωταγωνίστρια η πρόεδρος της Βουλής.

Μάλιστα, μετά και την αποκάλυψη πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις κινήσεις της και την κατηγόρησε ότι βάζει προσκόμματα στην προσπάθεια της κυβέρνησης, σειρά πήραν υπουργοί και βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος εξαπέλυσαν πυρά κατά της προέδρου της Βουλής για τη συμπεριφορά και τη στάση της.

Σκουρλέτης για Ζωή: Δεν συμφωνώ πάντα μαζί της

«Δεν συμφωνώ με όλες τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Μπορεί να αρνήθηκε να σχολιάσει τον διάλογο της κ. Κωνσταντοπούλου με τον αστυνομικό έξω από τη Βουλή γιατί, όπως είπε, δεν έχει πολιτική υπόσταση, ωστόσο ο κ. Σκουρλέτης είπε, μιλώντας στο OΝline με την Όλγα Τρέμη και το Νίκο Ευαγγελάτο, ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου και να βρίσκει την ισορροπία με τον ρόλο του ως βουλευτή.

Φίλης για Ζωή: Ο ρόλος της είναι θεσμικός, όχι τηλεοπτικός

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1, όταν ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που πολιτεύεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε πως ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια συμπεριφορά του.

«Ολοι κρινόμαστε. Δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια ραδιοφωνική εκπομπή ένα δικαστήριο θεσμικών παραγόντων. Χθες είδα στις τηλεοράσεις που πήγε και ζήτησε το λόγο από τον αστυνομικό επικεφαλής για το ότι έκλεισαν οι δρόμοι. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να κλείνουν τους δρόμους, είναι ορθή η εκκίνηση αυτής της ενέργειας, αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τα βάζει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή που είναι εκεί επικεφαλής των δυνάμεων. Παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό, τον αρχηγό της Αστυνομίας, δηλαδή λειτουργεί με έναν ρόλο που προσιδιάζει στον θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό. Επαναλαμβάνω ότι είναι σωστή η αφορμή, αλλά ζητάς τον λόγο, εξηγήσεις, διευκρινίσεις, γι' αυτό είσαι πρόεδρος της Βουλής και δεν είσαι ένας διαδηλωτής ή ένας απλός βουλευτής. Γι' αυτό είσαι: για να μπορείς αποτελεσματικά να παρεμβαίνεις και να αποκαθιστάς αρρυθμίες του πολιτεύματος και της δημόσιας ζωής».

Μητρόπουλος: Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, με δηλώσεις του στο Mega, αναφέρθηκε στο περιστατικό μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τη Βουλή με επικριτικό τρόπο: «Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί όλο αυτό το περιστατικό. Θέλουμε καταλαγή. Είμαστε σε κρίσιμη φάση και δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα».

Βερναρδάκης: Υπήρξε υπέρβαση αρμοδιοτήτων

«Υπήρξε υπέρβαση αρμοδιοτήτων και από τις δυο πλευρές», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σημείωσε πως η κ. Κωνσταντοπούλου είχε επί της ουσίας δίκιο αλλά η παρέμβασή της έπρεπε να γίνει μέσω του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου