Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Οι ανισόρροποι του Σύριζα…

Το παρακάτω παραλήρημα μπορείτε να το διαβάζετε στις ουρές των ΑΤΜ για να περνάει ευχάριστα η ώρα.

Έξι μόλις μήνες κυβερνάει ο Σύριζα, και ήρθαν όλα πάνω κάτω.
Η ανάπτυξη έγινε ύφεση, και όχι μόνο διαλύεται η χώρα, αλλά κινδυνεύει να διαλυθεί και το ίδιο το μόρφωμα που μας έφερε το χάος.
Το ατύχημα (που έλεγε ο Σαμαράς) συνέβη, και όχι μόνο πέσαμε πάνω στα βράχια, αλλά ο Καπετάν Αλέξης με βοηθό τον μούτσο Μπαρουφάκη τα σημάδευαν κιόλας.
Άσχετα αν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο καπετάνιος έστριψε το τιμόνι, και αντί να πέσουμε πάνω τους κατά μέτωπο, απλά τα ξύσαμε, γδέρνοντας για τα καλά το σκαρί της χώρας.

Στους έξι αυτούς μήνες, δυο ήταν οι βασικότερες εκπλήξεις όλων των παραστρατημένων που ψήφισαν Σύριζα για πολλούς και διάφορους λόγους ο καθένας, χωρίς να ξέρουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Πρώτον, ακόμη και χθες, με αφορμή την παραίτηση του Ρούντι (ποιου;) από την Πολιτική Γραμματεία του Σύριζα, πολλοί αναρωτιούνται για πόσες ακριβώς συνιστώσες υπάρχουν τελικά εντός του Σύριζα, και τι στο διάολο πρεσβεύει η καθεμία τους…

Μάθανε δηλαδή, έστω αργά, ότι ψηφίζοντας Σύριζα, ψήφισαν παράλληλα και κάποια περιθωριακά γκρουπούσκουλα, κομματίδια, οργανώσεις, και κάποιους ιδεοληπτικούς σερσερήδες, Μαοϊκούς, Τροτσκιστές, Ενβερικούς, μπαχαλάκηδες, κλπ, που όμως επί χρόνια υπάρχουν μέσα στο τσίρκο αυτό που κατάφερε να γίνει κυβέρνηση ευρωπαϊκής δυτικής χώρας εν έτει 2015!

Μια άλλη μεγάλη έκπληξη που η διακυβέρνηση του Σύριζα επεφύλαξε στον μέσο (αδαή) ψηφοφόρο της «Πρώτη Φορά Αριστερά», που αυξήσεις ήθελε και απολύσεις του έλαχαν, είναι και όλο αυτό το ατελείωτο συνονθύλευμα διάφορων κοινωνικά και πολιτικά απροσάρμοστων, που στο μυαλό τους ζουν στο 1917, ή στο 1947, και που όμως κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση του απλού κοσμάκη, να γίνουν βουλευτές και υπουργοί!

Μιλάω για 150 περίπου βουλευτές, που είτε εμφανισιακά, είτε ενδυματολογικά, είτε … ψυχολογικά, οποιοσδήποτε νουνεχής αν τους δει ή τους ακούσει, καταλαβαίνει ότι οι περισσότεροι εξ αυτών είναι για τις στάνες, ή για το πλησιέστερο φρενοκομείο.
Χρειάστηκε δηλαδή να γίνει η άφθαρτη Αριστερά κυβέρνηση για να καταλάβει και η κουτσή Μαρία για το ποιοι ρεμπεσκέδες την συναποτελούν.
Από ποιον να αρχίσω και σε ποιον να καταλήξω;
Γι αυτό και θα περιοριστώ απλά σε ένα τοπ 10 των πλέον ανισόρροπων, από όλους αυτούς που παρελαύνουν καθημερινά από τις οθόνες μας, και που στα χέρια τους (στις ψήφους τους) βρίσκεται το μέλλον όλων μας… (Η σειρά είναι τυχαία)

1-Στρατούλης ο οξυδερκής! Ο κύριος «θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν»!
Τι να πει κανείς γι αυτόν;

Φυσιογνωμικά και μόνο αρκεί για να τον καταλάβει κάποιος, και όμως ο άνθρωπος αυτός, συνταξιούχος συνδικαλιστής σε ΔΕΚΟ, με τα 19 ακίνητα, που έχει και διδακτορικό(!), έφθασε σε σημείο να γίνει υπουργός!!!!!! πουλώντας αριστερή αγανάΧτηση, και μιλώντας για «μια πείνα, που όμως θα έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο»!
Για την περίπτωσή του τα λόγια περιττεύουν.

2-Δρ Μπαρουφάκης: Ο κομψευόμενος γκουρού της χρεοκοπίας, ο πλέιμποι του πνεύματος, ο Dr Doom της οικονομίας, που κατάφερε να γίνει διάσημος μέσω ΣΚΑΙΠ, προφητεύοντας καθημερινά την οσονούπω χρεοκοπία μας. Και επειδή οι σαμαροβενιζέλοι δεν του έκαναν το χατίρι, ανέλαβε ο ίδιος, ως υπουργός, να την φέρει σε πέρας.
Προσωπικά, ούτε για θελήματα δεν θα τον χρησιμοποιούσα, αλλά ας όψονται οι συνέλληνες που επί μήνες ολόκληρους έπιναν νερό από το χέρι του, υποκύπτοντας στην Μαπρουφομάνια που επέβαλλαν τα συστημικά ΜΜΕ (και όχι μόνο).
Ευτυχώς, έστω αργά, το σύστημα που τον δημιούργησε και τον ινδαλματοποίησε τον … εξέμεσε κανονικά.

3-Ζωζώ: Τι να λέμε; Το ιδανικό υποκείμενο για τόμους επί τόμων επιστημονικών διατριβών στην ψυχολογία και στην ψυχιατρική.
Το ιδανικό σενάριο για ταινία ψυχολογικού θρίλερ, με ναζιστικές, σαδομαζοχιστικές, και λεσβιακές προεκτάσεις…
Γνώμη μου; Θα έχει άσχημο τέλος… Σαν την Θώδη κάπως.

4-Κατρούγκαλος: Ο μπον βιβέρ «κομμουνιστής» ντιντής… ο μίστερ 12%. Ο μαντιλάκιας δανδής.
Δεν θα πω τίποτα… Γι αυτόν τα είπε μια χαρά ο Τατσόπουλος.
Να μου το θυμηθείτε: Από τι καθαρίστριες θα το βρει…

5-Δραχμαζάνης: Ένα από τα βαριά ονόματα της μεταπολιτευτικής Αριστεράς, που μέσα σε ελάχιστους μήνες απέδειξε τοις πάσι το πόσο τενεκές ξεγάνωτος είναι (και το πόσο irrelevant είναι πλέον και η ίδια η Αριστερά).
Ένας άνθρωπος που έμεινε κολλημένος στη δεκαετία του 1970, κάνοντας ολόκληρη καριέρα αναμασώντας τσιτάτα και συνθήματα που ίσως πριν από 40 χρόνια να είχαν κάποιο νόημα… σήμερα όμως; Και παρά τις αναχρονιστικές οπισθοδρομικές ιδέες του, όχι μόνο ελέγχει 30 και βάλε βουλευτές, μέσω της Αριστερής Πλατφόρμας, αλλά και ο πάνσοφος Αλέξης τον όρισε υπουργό … Ανάπτυξης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης!!!! Έλεος δηλαδή…
Χώρια που τελικά το περίφημο ΠΛΑΝ Β του ήταν, αφού τον έφτυσε η Ρωσία, το Ιράν, ακόμη και το Αζερμπαϊτζάν, να κάνει ντου στο νομισματοκοπείο, να κλέψει τα λεφτά, και να κλείσει μέσα στο θησαυροφυλάκιο τον Στουρνάρα!
Κανονικός Ροζ Πάνθηρ δηλαδή… σε ιστορίες Σκρούτζ Μακ Ντακ.

6-Κατάντια Βαλαβάνη: Μια γυναίκα θρύλος στην ντόπια Αριστερά, που ελλείψει πραγματικών ηρώων αναγκαστικά ηρωποιεί σκιάχτρα, που «βασανίσθηκε» επί χούντας, και που στη συνέχεια, αν και επαγγελματικά ή και πνευματικά εμφανώς ανεπαρκής, κατάφερε εξαργυρώνοντας το παρελθόν και πουλώντας και αυτή αγανάΧτηση, να φθάσει σε σημείο να γίνει υπουργός με αρμοδιότητα τα δημόσια έσοδα παρακαλώ, όταν πριν από λίγο καιρό πρωτοστατούσε στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
Σαν να γίνεται δηλαδή ο Κουφοντίνας υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Και βεβαίως όχι μόνο τα θαλάσσωσε, αλλά κατάφερε να γίνει και ρεζίλι των σκυλιών, με αφορμή το σκάνδαλο τη εσωτερικής πληροφόρησης στο οποίο ενεπλάκη, μπερδεύοντας εκτός από την φουκαριάρα τη μάνα της μέχρι και την ΕΥΠ στις ανήθικες πομπές της, και λέγοντας κάθε είδους ψέμα προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Ναι, αυτή που ενώ είχε φυγαδεύσει τόσο τα δικά της όσο και τα λεφτά των συγγενών της, το βράδυ του δημοψηφίσματος προανήγγειλε και ντου στις … τραπεζικές θυρίδες… των άλλων βεβαίως.

7-Παλαβίτσας: Ο γκουρού της δραχμής. Ένας άνθρωπος τόσο βαθιά νυχτωμένος και κομπλεξικός, που όντας καθηγητής(;) στην Αγγλία, διδάσκει την οπισθοδρόμηση, και πιστεύει στην επιστροφή στη δραχμή, που ακόμη και ο βραδύνους Αλέξης κατάλαβε στο παραπέντε τι σημαίνει, και όχι μόνο αυτό αλλά ονειρεύεται ουρές και συσσίτια, σαν να πρόκειται για κάποιον μαζοχιστή αυτοκαταστροφικό ψυχασθενή, που μόνο σε δωμάτιο με λαστιχένιους τοίχους θα ήταν ασφαλής, για το καλό του.
Αλλιώς πως εξηγείται αυτή η εμμονή του στο να μπουν (χθες κιόλας) δελτία στα καύσιμα και στα τρόφιμα, αφού, όπως λέει, ο κόσμος συνήθισε στις ουρές των ΑΤΜ! Και τα λέει αυτά σε μια χώρα που ζει (έστω στρεβλά) τον νεοπλουτίστικο καταναλωτικό καπιταλισμό και την (επίπλαστη) ευμάρεια εδώ και δεκαετίες.
Και κάποια χαϊβάνια τον ψηφίζουν…
Βέβαια, σε μια σπάνια στιγμή διαύγειας ξεκαθάρισε πως ακόμη και με δραχμή τα ατομικά, εταιρικά, και δημόσια χρέη ΔΕΝ θα σβήσουν… τουναντίον θα γιγαντωθούν.

8-Χρυσόγονος: Διαθέτει μια στοιχειώδη συγκρότηση, αλλά η συριζέικη τρέλα δεν κρύβεται, ειδικά όταν έχει πει το περιβόητο: «να βρούμε τρόπο, εκτός κοινοβουλευτικών πλαισίων, να πάρουμε τα 55 δις που ο λαός έχει κρυμμένα στα στρώματα και στις θυρίδες»… 

Από αυτό και μόνο θα έπρεπε να είχε παραπεμφθεί… αλλά στη μπανανία που ζούμε απλά εισπράττει τον ευρωβουλευτικό του μισθό (σε σκληρά ευρώ) και αυτός.

9-Φίλης: Το μανεκέν του Σύριζα. Ο άνθρωπος που επί 40 χρόνια εργάζεται ως κομματικός δημοσιογράφος σε κομματικά έντυπα και μέσα, και που έχει το θράσος να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει για δημοκρατία στην ενημέρωση, πολυφωνία, κλπ καταγγέλλοντας τα ιδιωτικά ΜΜΕ για «κρυφή ατζέντα», και για παραπληροφόρηση!
Ποιος; Ο επί χρόνια διευθυντής της κομματικής ΑΥΓΗΣ, αυτής που χαρακτήριζε τον Πάγκαλο παχύδερμο!!!! Χρειάστηκε να τον δούμε ζωντανά για να καταλάβουμε την σημασία του «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»!

10- Τασία: Πέραν της ανισορροπίας που τη δέρνει, είναι και μακράν η πλέον εθνικά επικίνδυνη, λόγω του ζητήματος για το οποίο είναι αρμόδια.
Και κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της ξεγυμνώνεται ακόμη πιο πολύ, αποδεικνύοντας ότι μάλλον έχει χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον εδώ και δεκαετίες.
Η τελευταία παπαριά που ξεφούρνισε είναι ότι οι «παράτυποι μετανάστες» ίσως αποτελέσουν έναυσμα για αύξηση του τουρισμού μας, αφού για τους ξένους επισκέπτες μας αποτελούν … τουριστικό αξιοθέατο, όπως τα παιδάκια που πεινάνε στην Ινδία!
Τέλος δεν μπορώ να μην αναφέρω κι άλλους πολλούς, αφού ο θίασος των καραγκιόζηδων του Σύριζα τελειωμό δεν έχει. 

Ποιον να πρωτοθυμηθείς;

Τον Βούτση; Τον Σκουρλέτη; Τον Λεουτσάκο; Τον Μάρδα; Την Ραχήλ; Τον Δραγασάκη; Τον Κυρίτση; Την Χαραλαμπίδου; Τον Τσαλακώτο; Την Βαγενά; Την Γαϊτάνη; Τον Διαμαντόπουλο; Τον Κυρ Αλέκο τον Φραπεδιάρη; Τον Πάντζα; Τον Παππά; Τον Κουρουμπλή; Τον Σταθάκη; Τον Μηλιό;
Ποιον….;
Άπειροι είναι!
150 περίπου «γιδοβοσκοί», που όμως νομοθετούν…
Παρέα με τους άλλους ψεκασμένους των ΑνΕλ, σαν την Ξουλίδου π.χ. που ψηφίζει Ναι ή Όχι στα μέτρα, ανάλογα με τις οδηγίες που της δίνει αποβραδίς ο… Άγιος Ευφραίμ!
Ή τον Χαϊκάλη, που εκτός από υπουργός και ηθοποιός δηλώνει και … αστρολόγος. Και δεν ντρέπεται! Ούτε αυτός αλλά ούτε και κείνος που τον υπουργοποίησε…
Αυτά…

1 comments:

  1. κοιτα φατσες ολοι ενας κι ενας κερατα αβερνικωτα ουχαχαχα η αλη η αναμαλλιασμενη η τουρκοφιλη ολα τα λεφτα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή