Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το ξέρω καλά... Είτε βγει το ΝΑΙ είτε βγει το ΟΧΙ είμαστε χαμένοι από χέρι!

Τελικά στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, Δημοκρατία στην ουσία δεν υπάρχει!

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες δεν έχουν προηγούμενο. Καταρχήν είδαμε όλοι ότι, όταν οι ισχυροί της γης χάνουν το παιχνίδι έναντι λαών, καταφεύγουν σε ύπουλες κινήσεις. Όπως έκανε η Ευρώπη στην Ελλάδα. Είτε συμφωνούμε είτε όχι με το δημοψήφισμα, δεν μπορεί η Ευρώπη να κλείνει τις τράπεζες για εκφοβισμό ώστε ο λαός να ψηφίσει ΝΑΙ. Δηλαδή αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι είμαστε δούλοι των ισχυρών (φυσικά και το γνώριζα ότι είμαστε οικονομικοί σκλάβοι, αλλά αυτό που έγινε το απέδειξε και στην πράξη). Δηλαδή αν αύριο εκλέξει ο Ελληνικός λαός μία κυβέρνηση που δεν είναι αρεστή στους Ευρωπαίους τραπεζίτες, θα μας κλείσουν τις τράπεζες μέχρι να πέσουν;;

Ωραία Δημοκρατία! Αυτό όμως δείχνει ότι είναι πλέον καιρός να αλλάξουμε πολιτική. Οι νόμοι της οικονομίας δημιουργήθηκαν από ανθρώπους, δεν είναι όπως οι νόμοι της φύσης (δηλαδή βαρύτητα και περιστροφή της γης κλπ) που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, οι νόμοι της οικονομίας αλλάζουν και είναι καιρός να κάνουμε κάτι για αυτό. Αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε κυρίαρχοι στην πατρίδα μας και πολύ εύκολα μπορούν οι ισχυροί της γης να μας γονατίσουν. Στους πολέμους, όπως στους παγκόσμιους δηλαδή, υπήρχαν όπλα και όταν πλησίαζε ο εχθρός είχες κάθε δικαίωμα να σηκώσεις το όπλο και να αντισταθείς. Τώρα όμως που το όπλο τους είναι οικονομικό, πως αντιστέκεσαι; 

Άρα θα επιμείνω ότι μόνο με Εθνική πολιτική μπορούμε να αντισταθούμε. Να κλείσουμε τα σύνορα και να αρχίσουμε πρόγραμμα Εθνικής Ανάπτυξης. Να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους να επενδύσουν στην Ελλάδα. Να ανοίξουν και πάλι βιομηχανίες. Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί νέοι που είναι έτοιμοι να μεγαλουργήσουν αν τους δοθεί η κατάλληλη βοήθεια. Πρέπει οι τράπεζες να γίνουν κρατικές και να αρχίσει πρόγραμμα ανοικοδόμησης της πατρίδας. Να δοθούν δάνεια με πολύ μικρό έως μηδαμινό επιτόκιο ώστε όλοι οι Έλληνες να ανοίξουν από μία επιχείρηση. Να σταματήσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις εισαγωγές και αρχίσουμε επιθετική πολιτική εξαγωγών. Δε χρειάζεται να ακολουθούμε τους νόμους της οικονομίας που μας έχουν επιβάλει κάποιοι ισχυροί της γης που θέλουν να μεγαλώσουν τις περιουσίες τους. 

Ποιος λογικός άνθρωπος που ενδιαφέρονταν πραγματικά να την ανθρωπότητα θα έφτιαχνε σύστημα για να μπορεί κάποιος να βγάζει χρήματα με την οικονομική καταστροφή τους άλλου; Κανείς! Άρα, πρέπει εμείς ως έθνος να θωρακίσουμε την πατρίδα μας και να φτιάξουμε ένα νέο σύστημα που να βασίζεται στο καλό του λαού και όχι των τοκογλύφων. Θα είναι δύσκολο αλλά μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα σαγόνια των τραπεζιτών.

Από την άλλη, οι πουλημένοι δημοσιογράφοι, αυτοί που δουλεύουν για τα συμφέροντα των αφεντικών τους, έχουν ξεσαλώσει υπέρ του ΝΑΙ. Στην ουσία λένε ότι με το ΝΑΙ θα μπούμε στον παράδεισο, ενώ με το ΟΧΙ θα πάμε στην κόλαση. 

Καλό θα είναι να τους πει κάποιος ότι: 1) πρέπει να είναι αντικειμενικοί και 2) ότι τα τελευταία 5 χρόνια αυτού του προγράμματος όχι παράδεισο δεν είδαμε, αλλά μόνο κόλαση και δυστυχία. Βέβαια, είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβουν αυτό κάποιοι που ο μηνιαίος μισθός τους είναι περισσότερο από όσα παίρνει ένας εργαζόμενος το χρόνο. Μιλάνε για λιτότητα και ανεργία, σαν να μιλάνε για κάποιο βιντεοπαιχνίδι. 

Κύριοι ξεπουλημένοι δημοσιογράφοι, για πραγματικές ζωές μιλάμε, αληθινών ανθρώπων. Ξέρω, είναι δύσκολο να το καταλάβετε αυτό όταν αράζετε στην πισίνα σας πίνοντας το κοκτέιλ σας. Αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει ο Τσίπρας από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης της χώρας είναι να στείλει σε όλους τους καναλάρχες τελεσίγραφο λογαριασμό εξόφλησης φόρων. Δηλαδή εξοφλείται όλα τα χρωστούμενα έως τέλος του μήνα, αλλιώς οι άδειες περνούν στο κράτος και φυσικά συλλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες. 

Πόσο ωραία θα ήταν να δούμε τον Μπόμπολα και τον Αλαφούζο με χειροπέδες; Δυστυχώς ο Τσίπρας έκανε το λάθος να πιστεύει ότι εφόσον τα ΜΜΕ τον πήγαν από το 3 στο 30% θα τον υποστηρίζουν ακόμα και όταν πάει κόντρα στα σχέδιά τους. Μέγα λάθος. 

Προσωπικά είμαι αντίθετος με το δημοψήφισμα, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή. Από την άλλη βέβαια, κατανοώ το λόγο. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε ακύρωση του μνημονίου, πήγε στην Ευρώπη για διαπραγμάτευση αλλά απέτυχε. Άρα, αντί να κάνει κωλοτούμπα, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, καταφεύγει στο λαό για να αποφασίσει. 

Αν ο λαός πει «ΝΑΙ», τότε θα κηρύξει εκλογές και θα επιστρέψει ο Σαμαράς (μαζί με το Κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και τον Ποταμίσιο-Μπόμπολα), να συνεχίσει το ίδιο πρόγραμμα που τόσα χρόνια έχει αυξήσει την ανεργία στο 40%, έχει κλείσει 300.000 επιχειρήσεις, έχει στείλει χιλιάδες νέους στην μετανάστευση και ευθύνεται για χιλιάδες αυτοκτονίες. 

Βέβαια θα ισχυριστούν ότι οι 5 μήνες του Σύριζα χειροτέρεψαν την κατάσταση άρα θα πρέπει να πέσουν περισσότερο οι μισθοί και να αυξηθούν παραπάνω οι φόροι. Για τους μεγαλο-φοροφυγάδες όμως η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια! Όπως δεν τους ακούμπησε κανείς τόσα χρόνια, έτσι και δε θα τους ακουμπήσει και τώρα. 

Αν ο λαός πει «ΟΧΙ» τότε η Ελλάδα το πιο πιθανόν είναι να κηρύξει επίσημα πτώχευση (αφού στην ουσία θα σταματήσει κάθε πληρωμή του ΔΝΤ - που είναι και ο λόγος που γίνονται όλα αυτά). Αν Η Ελλάδα υπέγραφε το 3ο μνημόνιο (με περικοπές και αύξηση ΦΠΑ) τότε η Ευρώπη θα τις έδινε χρήματα, που θα χρησιμοποιούσε να πληρώσει το ΔΝΤ. Από τη στιγμή που δεν υπογράφει, τα χρήματα δε θα δοθούν και έτσι η δόση δε θα πληρωθεί. Άρα στην ουσία όλα γίνονται για τη δόση του ΔΝΤ. Δεν αφορά το λαό καθόλου!

Αυτό όμως που με λυπεί ιδιαίτερα είναι πόσο εύκολο κατευθύνεται αυτός ο λαός. Χωρίς να κάνει καθόλου έρευνα, αποφασίζει τελικά τι θα ψηφίσει, χωρίς στην ουσία να ξέρει γιατί το ψηφίζει. Ακούει βασικά τους πολιτικούς-απατεώνες που τον έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Ακούει δηλαδή τον Σαμαρά (αυτός που ωρυόταν πριν τις εκλογές ότι δε συναινεί στο λάθος), ακούσει τον Παπανδρέου (που έλεγε το Λεφτά υπάρχουν). 

Να θυμίσω σε όλους όμως ότι αυτοί οι δύο πολιτικοί απατεώνες δεν πήγαν σε δημοψήφισμα να ρωτήσουν το λαό αν συμφωνούν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που τους υποσχέθηκαν πριν από τις εκλογές. Το πιο έντιμο θα ήταν, αφού ισχυρίστηκαν ότι οι προηγούμενοι τους είπαν ψέματα για το χρέος, να κηρύξουν εκ νέου εκλογές και να πουν την αλήθεια στο λαό. Αντί αυτού όμως πήγαν στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης ονομαστικής ψηφοφορίας, γνωρίζονταν ότι θα περάσει, και υπέγραψαν δυσβάστακτα μέτρα. Άρα τελικά αυτό που κάνει ο Τσίπρας είναι σωστό ή λάθος; Πιο έντιμο ή πιο ανήθικο; 

Να σας πω επίσης ότι εκτός από τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου, ΝΑΙ θα ψηφίσει ο Πρετεντέρης, ο Τσίμας, η Τρέμη, ο Σημίτης, ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Βενιζέλος, ο Θεοδωράκης-Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, ο Καμπουράκης, ο Μητσοτάκης, η Μπακογιάννη, και πολλοί άλλοι σαν αυτούς. Αυτοί δηλαδή που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή στην ουσία. Αυτοί που κυβέρνησαν 40 χρόνια, μαζί με τα τσιράκια που τους υποστηρίζουν.

Εγώ σκέφτομαι το εξής. Γιατί επιμένουν όμως τόσο πολύ οι παραπάνω στο ΝΑΙ; Θεωρώ ότι όλοι αυτοί θα έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, σωστά; Σε κάποια Ελβετική τράπεζα ή κάποια off-shore. Τουλάχιστον ένα πολύ μεγάλο ποσό. Και ξέρουμε όλοι ότι οι τουρίστες δεν έχουν θέμα ορίου ανάληψης από τα ΑΤΜ επειδή έχουν κάρτες ξένης τράπεζας. Άρα όλοι αυτοί γιατί επιμένουν στο ΝΑΙ; Μπορούν με τις ξένες κάρτες από τράπεζες εξωτερικού να βγάλουν όσα χρήματα θελήσουν. Από την άλλη, αν πάμε στη δραχμή, όλοι αυτοί θα αυξήσουν τις περιουσίες τους. Θα έρθουν με τα Ευρώ τους και θα αγοράσουν τα πάντα στην Ελλάδα, αφού η δραχμή θα χάσει πολύ σε αξία. Άρα γιατί να μη θέλουν το ΟΧΙ; Δεν είναι περίεργο; 

Ο λόγος είναι απλός. Γιατί η συμφωνία που προτείνει ο Σύριζα θα αυξήσει τους φόρους στους πλουσίους. Θα αναγκάσει όλους τους μεγαλο-δημοσιογράφους, εργολάβους και τους καναλάρχες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη θα σταματήσουν και οι μίζες που τόσα χρόνια έπαιρναν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί, μαζί με τους εργολάβους και τους υπόλοιπους απατεώνες αυτού του τόπου συμπεριλαμβανομένου και των Ευρωπαίων απατεώνων. Ο κ. Παπανδρέου θεωρείτε ότι έφερε το ΔΝΤ τσάμπα στην Ελλάδα; Πραγματικά πιστεύετε ότι αυτός και η οικογένεια του δεν επωφελήθηκε καθόλου; Τόσα χρόνια μοιράστηκαν πολλές μίζες με όλα τα δάνεια ή τα πρόγραμμα που υπέγραφε η Ελλάδα, και όταν υπογράφονται δάνεια, επωφελούνται όλοι οι απατεώνες. Υπογράφουν τεράστια δάνεια, μοιράζουν τεράστιες μίζες.. και στο τέλος πληρώνεις εσύ το μάρμαρο. Εσύ στέκεσαι στην ουρά για 60 Ευρώ ενώ αυτοί μοιράζονται εκατομμύρια!

ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΙ! 

Γιατί θέλουν να σου πάρουν τα δικά σου χρήματα και τη δικιά σου περιουσία με φόρους και ΕΝΦΙΑ, ενώ αυτοί να μεγαλώνουν τις δικές τους με μίζες και απατεωνιές.

Δε συμπαθώ τον Τσίπρα ούτε συμφωνώ με την πολιτική του, ούτε είμαι Σύριζα (μπορώ να πω ότι είμαι αντι-Σύριζα, το σιχαίνομαι αυτό το κόμμα), αλλά αρχίζω και βλέπω ότι έκανε το ίδιο ολέθριο λάθος με τον Καραμανλή, ο οποίος άφησε όλους τους κλέφτες και τους απατεώνες ελεύθερους, και στο τέλος τον ρίξανε. Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα βάλει τους κλέφτες φυλακή. Στην αρχή τον υποστήριξαν όλα τα ΜΜΕ γιατί θεωρούσαν ότι θα κάνει την κωλοτούμπα, αλλά τώρα που τα αφεντικά τους θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση, έχουν λυσσάξει όλα τα πουλημένα ΜΜΕ εναντίον του. Στην Ελλάδα, το MEGA, SKAI, ANT1, STAR και ALPHA ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις. Ο λαός απλά βάζει τη σφραγίδα, αλλά στην ουσία τα ΜΜΕ αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει, και η προπαγάνδα πέφτει σύννεφο! 

Έλληνες σκεφτείτε καλά πριν πάτε να ψηφίσετε. Σκεφτείτε ποιοι είναι αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση και ποιοι είναι αυτοί που επιμένουν στο Ναι. Μπορείς να ψηφίσεις κι εσύ ΝΑΙ μαζί με αυτούς. Αλλά μετά μην απορείς γιατί αυτή η χώρα δεν αλλάζει ποτέ.

Σκέψου πως τα συμφέροντά σου είναι κάπως διαφορετικά από τα συμφέροντα του Αλαφούζου, του Μπόμπολα και του κάθε Μπόμπολα.

Ναι, μπορεί να υποφέρεις για λίγο, μπορεί να έρθουν δύσκολες στιγμές στην πατρίδα, αλλά μην ξεχνάτε ότι το 1940 ο Μεταξάς είπε επίσης ΟΧΙ στο τελεσίγραφο των Ιταλών. Σίγουρα τότε υπήρχαν φωνές διαφορετικές. Σίγουρα το τότε από το τώρα δεν είναι το ίδιο. Άλλες εποχές, διαφορετικές καταστάσεις. Τότε ήταν πόλεμος με όπλα, τώρα είναι οικονομικός πόλεμος. Αλλά το αποτελέσματα είναι το ίδιο. Τότε λέγαμε ΟΧΙ στους Ναζί κατακτητές, τώρα λέμε ΟΧΙ στους τραπεζίτες και τοκογλύφους κατακτητές. 

Σκεφτείτε μόνο ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν το ΝΑΙ. Δε χρειάζεται να σκεφτείς τίποτε άλλο. Έχει γίνει μεγάλη προπαγάνδα για το ΝΑΙ και αυτό γίνετε μόνο όταν υπάρχουν συμφέροντα που εμείς δε γνωρίζουμε. 

Στην ουσία το δημοψήφισμα είναι για το εξής: 

Ναι ή Όχι σε 3ο μνημόνιο; 

Είδατε τι καταστροφή έφεραν τα άλλα δύο; Αυτή την καταστροφή την προκαλέσανε αυτοί που σήμερα θέλουν το ΝΑΙ. 

Σκεφτείτε καλά Έλληνες τι θα ψηφίσετε. Μπορούμε οι Έλληνες για μία ακόμα φορά να αντισταθούμε στους κατακτητές, και να μείνουμε και πάλι στην Ιστορία. Το έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Από τους Αρχαίους Έλληνες και τους 300, στον Κολοκοτρώνη και τους ήρωες του 21, στα παλικάρια του 40, μπορούμε για άλλη μία φορά να αντισταθούμε στους κατακτητές. Τους οικονομικούς κατακτητές. 

Κλείνοντας να πω ότι δεν υποστηρίζω το Σύριζα, και μακάρι να πέσει όσο γίνεται πιο γρήγορα αφού έχω επανειλημμένα πει ότι ΣΥΡΙΖΑ = ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, αφού υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα, θέλουν να δώσουν την Ελληνική ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ισλαμική χώρα. Σε αυτά διαφωνώ και ελπίζω να πέσει γρήγορα. 

Αλλά στην προκειμένη περίπτωση συμφωνώ μαζί τους. Εδώ μιλάμε για την οικονομία, δεν μιλάμε για ψευτο-ιδεολογίες. Κάτι που θεωρώ ότι δεν υπάρχει πλέον, αφού οι ιδεολογίες είναι απλά τρόπος των ισχυρών να χωρίζει τους λαούς. 

Κάποιοι θα ρωτήσουν, αν βγει το ΟΧΙ και πάμε στη δραχμή; Τότε να πάμε στην δραχμή. Οι καλές μέρες των Ολυμπιακών αγώνων δε γυρίζουν ποτέ πίσω. Αυτά που ζούμε τα τελευταία 5 χρόνια, θα συνεχίσουμε να τα ζούμε για τα επόμενα 100. Οι δόσεις των δανείων που έχουν πάρει οι πολιτικοί-απατεώνες είναι τόσες μεγάλες που δε θα ξεχρεωθούν ποτέ. Ειδικά όταν η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. 
Και ποιος φταίει γι’αυτό; 
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν κλείσανε όλες τις βιομηχανίες; 
Από τον Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε το κακό. Πρόσφατα κλείσανε όλες τις βιομηχανίες ζάχαρης για να εισάγουμε ζάχαρη από τη Γερμανία. Ναι, καλά διαβάστε. Κλείσανε τις Ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής ζάχαρης για να εισάγουμε ζάχαρη από τη Γερμανία! Καταλάβατε γιατί γίνονται όλα αυτά;;

Γνωρίζω και ξέρω πολύ καλά ότι είτε βγει το ΝΑΙ είτε βγει το ΟΧΙ είμαστε χαμένοι.

Δηλαδή το θέμα είναι το πως θέλουμε να αυτοκτονήσουμε… πέφτοντας στο γκρεμό ή πέφτοντας στο ρέμα;

Γιατί εδώ που μας έφεραν οι πολιτικοί-απατεώνες, μόνο στο πως θα αυτοκτονήσουμε αποφασίζουμε την Κυριακή.

Αλλά αν είναι να αυτοκτονήσω, προτιμώ να το κάνω όρθιος και περήφανος παρά γονατιστός και ταπεινωμένος. 

Δημήτρης Μ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου