Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τα παγκόσμια ρεκόρ μιας "εξόδου" που δεν έγινε!

Μια λογική εξήγηση για τα σημερινά χάλια που βρίσκεται η χώρα μας, θα ήταν να μετρήσουμε πόσοι πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών έχουν περάσει από τότε που ξέσπασε η κρίση.

Έχουμε και λέμε: 

Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπαδήμος, Πικραμένος, Σαμαράς, Τσίπρας. 
Υπουργοί Οικονομικών: Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Ζαννιάς, Σαχινίδης, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος. 

Δεν είναι λογικό αυτό. Η χώρα πληρώνει μεταξύ άλλων, τη συνεχή πολιτική αβεβαιότητα και τις συχνές εκλογικές αναμετρήσεις. Καμία άλλη χώρα που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της κρίσης δεν έχει επιδείξει αντίστοιχη συμπεριφορά. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό το πρωτοφανές παγκόσμιο ρεκόρ της χώρας μας. Ιδού μερικά ακόμα με τα οποία στο τέλος θα τους τρελάνουμε όλους:

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν έχει κυβέρνηση, μια και η συγκεκριμένη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει χάσει την δεδηλωμένη, ενώ στερούμεθα και αντιπολίτευσης μιας και ο Μεϊμαράκης είναι μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. και το συνέδριο που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο θα γίνει τον Ιούνιο του 2016.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο με capital control εδώ και ένα μήνα περίπου στις τράπεζες και κλειστό το χρηματιστήριο... ενώ παίζεται πολύ χονδρά το ενδεχόμενο να βρεθούμε εκτός ευρώ και Ε.Ε αν δεν προχωρήσουμε τα προαπαιτούμενα.

Όμως, μέσα σ’ αυτό το απόλυτο φαινομενικό χάος, η χώρα λειτούργησε καλύτερα από πριν! Πριν ανοίξουν οι τράπεζες οι Έλληνες, σκεφτόμενοι εθνικά (!) αποφάσισαν να πληρώσουν φόρους και μέσα σε μια εβδομάδα τα δημόσια ταμεία εισέπραξαν 500 εκ. ευρώ (ρεκόρ για τους Έλληνες φορολογουμένους, που σκέφτηκαν ότι είναι καλύτερα να τα πάρει το δημόσιο, παρά να μας τα κουρέψει ο Σόιμπλε).

Άλλη μαγκιά - πατέντα των Ελλήνων μέσα στην απελπισία τους ήταν να γεμίσουν τις μαύρες σακούλες με ευρώ και να «σηκώσουν» πολυτελή τζιπ 50.000 και 70.000 ευρώ, γιατί δραχμή χωρίς τζιπ πολυτελείας δεν θα υποφερόταν... 

Όταν κάποια στιγμή οι αντιπρόσωποι των πολυτελών αυτοκινήτων άρχισαν τα τηλεφωνήματα στη Γερμανία για να παραγγείλουν αυτοκίνητα γιατί το στοκ που είχαν εξαφανίστηκε, οι Γερμανοί άρχισαν να χτυπούν ενέσεις γιατί δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως γίνεται πάρτυ στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων σε μια χώρα που έχει κλειστές τράπεζες, έχει σχεδόν χρεοκοπήσει και ολόκληρη η υφήλιος έχει κινητοποιηθεί για να την σώσει!

Οι υπερήφανοι Έλληνες εκτός από τα πολυτελή αυτοκίνητα, στο διάστημα της απόλυτης κρίσης, έκαναν ντου και στα πολυτελή κοσμηματοπωλεία αγοράζοντας πανάκριβα ρολόγια, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια, προφανώς για να τα συνδυάσουν με τα πακέτα από δεκαχίλιαρα!

Προηγουμένως βέβαια, είχαν φροντίσει να φορτώσουν όλα τα μακαρόνια και τις κονσέρβες (ο τζίρος των Α/Β ανέβηκε στα ύψη) της αγοράς για να περάσουν το διάστημα που ο Βαρουφάκης θα τύπωνε το νέο νόμισμα (που τελικά είχε βρει άλλη μέθοδο να δημιουργήσει παρατράπεζα «χακάροντας» τα ΑΦΜ μας από το ταμείο Δημοσίων εσόδων).

Κάποιοι άλλοι υπερήφανοι αλλά και πονηροί Έλληνες γέμισαν το καζίνο γιατί κάποιοι έστειλαν μηνύματα sms στους παίκτες ότι τα ΑΤΜ στους Ναούς του τζόγου δεν είχαν περιορισμούς. Στο διάστημα της κρίσης, τα σκυλάδικα, τα μπαρ, τα καφέ, οι ταβέρνες και τα παραλιακά ψαρομάγαζα ήταν τίγκα, γιατί πριν το.. τέλος οι υπερήφανοι Έλληνες πρέπει να έχουν κάνει και το ύστερο γλέντι!

Άλλο παγκόσμιο ρεκόρ «made in Greece», οι αποκαλύψεις ότι επώνυμοι υπουργοί (σε γνώση του πρωθυπουργού;) ανέπτυσσαν στην Κ.Ε σχέδια για «μπουκάρισμα» στο Εθνικό Νομισματοκοπείο για να πάρουν το χρηματικό απόθεμα, αλλά και αιχμαλωσία ή ομηρία ανώτατου τραπεζικού!Για να μην μπούμε στην «σύσταση» της συμμορίας από τον Βαρουφάκη για δημιουργία «μαύρης αγοράς» χρήματος, ενός ανατριχιαστικού σεναρίου, μπροστά στο οποίο ωχριούν οι γκαγκστερικές ταινίες...

Τέλος, σ’ αυτή την χώρα υπάρχει μια αντιπολίτευση που δεν υπάρχει σε καμία χώρα του κόσμου (εκτός από την Βόρειο Κορέα που δεν υπάρχει καθόλου). Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει στον πλανήτη γη άλλη αντιπολίτευση που στηρίζει μια κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Και σίγουρα δεν υπάρχει άλλη αντιπολίτευση που προσφέρεται οικειοθελώς να νομοθετεί υπέρ ενός σκληρού και καταδικασμένου προγράμματος του οποίου την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση. 

Με αστειάκια, χαμόγελα και καλαμπούρια, μέσα κι έξω από το Προεδρικό - μια παρέα είμαστε!

Ερώτηση κρίσεως: Αν η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε, γιατί δεν ζητεί την παραίτηση της; Αν πάλι θεωρεί ότι δεν απέτυχε, τότε γιατί χρειάζεται να τη στηρίζει; Και αν παρόλα αυτά τη στηρίζει απλώς επειδή θεωρεί ότι κάτι τέτοιο συμφέρει τον τόπο, γιατί δεν θέτει όρους, όρια και προϋποθέσεις; Γιατί αρέσκεται στον ρόλο του κορόιδου; Ούτε βέβαια, υπάρχει άλλη αντιπολίτευση που να την βρίζει ασύστολα η Κωνσταντοπούλου και να μην της κάνει πρόταση μομφής!

Σ’ αυτή την χώρα λοιπόν, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ, ο Γιούνκερ και ο Ολάντ επιχειρούν να επιβάλλουν μεταρρυθμίσεις και να την βάλουν στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Μήπως πρόκειται για χαμένο κόπο; Μήπως το καλύτερο θα ήταν να φέρουν καμιά δεκαριά εκατομμύρια κεντροευρωπαίους, να κάνουν το «μαγαζί Ελλάς» κούκλα και εμείς να την κάνουμε κατά Λίβανο ή Μαρόκο μεριά, όπου επικρατούν οι ίδιες περίπου συνήθειες;

Όμως, για να σοβαρολογούμε: Για όλα αυτά τα παγκόσμια ρεκόρ, αλλά κυρίως για όσα έγιναν στους πέντε μήνες της καταστροφής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πρέπει να δοθούν εξηγήσεις. Δεν ξέρω αν τις εξηγήσεις θα μας τις δώσει κάποιος εισαγγελέας ή κάποια επιτροπή της Βουλής (όχι της Ζωής), όμως πρέπει να δοθούν οπωσδήποτε και το συντομότερο. Έστω και σαν ελάχιστη αποζημίωση για τα 65 δις που σύμφωνα με το Reuters, στοίχισαν τα παιχνίδια του Βαρουφάκη, των Λαφαζανιστών και των λοιπών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου