Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Είναι σαφές ότι οι συριζανέλ, ΔΕΝ μπορούν!

Η κυβέρνηση, αφού πελαγοδρόμησε επί μισό χρόνο, έρμαιο στα χέρια ενός τύπου (και όχι του επικεφαλής του) που επιδίωκε τη ρήξη με τους εταίρους μας (εξέλιξη που θα κατέστρεφε την πατρίδα), τώρα συμφώνησε δια του Προέδρου του σε ένα ΜΕΓΑ – μνημόνιο.

Κι ενώ πολλοί ανακουφίστηκαν, λέγοντας πως αν μη τι άλλο θα επέλθει η ηρεμία, οι τράπεζες θα επαναλειτουργήσουν και η κανονικότητα θα ξανακάνει την εμφάνισή της στις ζωές μας, αρχίζει η… υπονόμευση της συμφωνίας από ΟΛΟΥΣ στον ΣΥΡΙΖΑ με δημόσιες τοποθετήσεις περί «πραξικοπήματος» εκ μέρους των εταίρων! Και αυτό, την ώρα που οι εταίροι μας εμφάνισαν ως μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις τους με την κυβέρνηση την Αθήνα, την έλλειψη αξιοπιστίας! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουμε συνεχείς αντιδράσεις κατά της συμφωνίας (χωρίς κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων) από διαφόρους (μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Βουλής αλλά και κορυφαίοι υπουργοί!), κάποιοι εκ των οποίων λένε πως θα παραιτηθούν (αν το κάνουν είναι έντιμη στάση) και κάποιοι όχι (Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης και σία), τονίζοντας πως και θα διαφωνήσουν και πως θα κρατήσουν την βουλευτική έδρα (και τα προνόμια που απορρέουν από αυτήν)! Και φυσικά, επικαλούνται τις – ουτοπικές και ανεδαφικές - προγραμματικές θέσεις (βλ. πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) του ΣΥΡΙΖΑ. Που είναι όμως καταγεγραμμένες στην ιστορία και στη συνείδηση των πολιτών…

Ναι, η χώρα είναι πλέον όμηρος των διαθέσεων των ιδεοληπτικών σταλινικών της Αριστερής Πλατφόρμας! Ναι, αυτό συμβαίνει σε μια προηγμένη χώρα της Ευρώπης! Το κείμενο αυτό συντάχθηκε πριν τις 19:00, ώρα που θα συνεδρίαζε η Αριστερή Πλατφόρμα και πριν τις 22:00, ώρα που ο πρωθυπουργός και ηγέτης (;) του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούσε στη δημόσια τηλεόραση, απαντώντας προφανώς σε ερωτήματα για όλα τα παραπάνω. Όμως, όπως και να έχει, οι Ευρωπαίοι παρακολουθούν και ο κίνδυνος να φτάσουν στο συμπέρασμα (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να χειραγωγεί, πάρα τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, την ελληνική κοινή γνώμη κατά της ΕΕ, είναι πολύ μεγάλος.

Και τότε, όλα θα τελειώσουν και η Ελλάδα, αν η συμφωνία καταρρεύσει, θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε δαντική κόλαση. Και αυτό με αποκλειστική ευθύνη του αριστεριστικού και– ας μην κοροϊδευόμαστε – σταλινικού στην ουσία του, ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με το κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε, προπαγανδίζοντας υπέρ του ΝΑΙ αλλά επιδιώκοντας στην ουσία (βλ. λεγόμενα Βαρουφάκη) το ΟΧΙ. Αδιέξοδο λοιπόν;

Πλέον, οι επιλογές είναι πολύ λίγες… Ο Αλέξης Τσίπρας, αν τινάξει τη συμφωνία στον αέρα, αναλαμβάνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ πολιτικές ευθύνες, όπως και ο εταίρος του, ο οποίος τις τελευταίες ώρες, πλειοδοτεί σε ακατανόητες δηλώσεις του στυλ «διαφωνώ αλλά μένω». Και το σκύλο χορτάτο αλλά και την πίτα ολόκληρη θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ. Και προσυπογράφουν το χειρότερο μνημόνιο που επιβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα και θέλουν να τα έχουν καλά με τους «αντιμνημονιακούς», τους οποίους αυτοί με τη ρητορική τους γέννησαν, εξέθρεψαν και θέριεψαν.

Μεγαλύτερη πολιτική αγυρτεία από αυτό δεν υπάρχει. Φυσικά, οι της κυβέρνησης, αφού πλειοδότησαν και σε φρικτούς χαρακτηρισμούς κατά των αντιπάλων τους και αφού διαίρεσαν τον κόσμο δια του δημοψηφίσματος – παρωδία, τώρα, αν και εθνομηδενιστές (οι ΣΥΡΙΖΑίοι, οι άλλοι είναι απλά «ανεξάρτητοι», χωρίς σαφή ιδεολογική αναφορά), μιλούν για «εθνική ενότητα» και κινούνται εκ του ασφαλούς, μιας και η αστική αντιπολίτευση, φερόμενη υπεύθυνα, έχει παράσχει τη στήριξή της προκαταβολικά στη – σκληρή για τη χώρα μας δυστυχώς - συμφωνία που θα έρθει.

«Δεν υπάρχει ελπίδα», λένε πολλοί στα κοινωνικά μέσα, καθρεπτίζοντας την αγωνία και την απογοήτευση της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα. Υπενθυμίζουμε ότι στις 5 Ιουλίου, οι πολίτες κλήθηκαν στην κάλπη και απέρριψαν μια συμφωνία ελαφρύτερη από το μνημόνιο στο οποίο συμφώνησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, ο οποίος φώναζε στους αντιπάλους του στη Βουλή «στα τέσσερα»… Και είναι λογικό οι πολίτες να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν το ΟΧΙ τους να ερμηνεύτηκε ως ΝΑΙ από το Μέγαρο Μαξίμου. Και είναι λογικό οι πολίτες να θεωρούν πως χειραγωγήθηκαν. Τουλάχιστον εκείνοι που δεν αντιλήφθηκαν στις 25 Ιανουαρίου ότι ΠΟΤΕ δεν πρέπει οι ψηφοφόροι να εμπιστεύονται τις τύχες της χώρας τους σε ολοκληρωτικά & ριζοσπαστικά και ακραία κόμματα. Διότι, αν το κάνουν, τους προκύπτουν Λαφαζάνηδες και Βαρουφάκηδες και βάλτε. Και μετά, τίθενται εν αμφιβόλω όλες οι βεβαιότητές μας, όπως γίνεται σήμερα. 

Τις επόμενες ημέρες, θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Με ευθύνη πολλών, κυρίως στην κυβέρνηση αυτή της πλάκας, αλλά και αυτών που νομίζουν πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Όλοι έχουμε πολλά να χάσουμε, όπως είναι η ελευθερία μας, παραδείγματος χάρη. Η επανάληψη εδώ μιας ιστορίας, ίσως εκλογικεύσει κάποιους: ένας εκ των θερμαστών του Τιτανικού, βγήκε μετά από 12ωρη εξαντλητική εργασία στο μηχανοστάσιο του πλοίου και είπε το εξής: «δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια βάρδια εδώ μέσα». Η συνέχεια τον διέψευσε. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως, για το καλό της πατρίδας, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του οποίου έχει χάσει τη δεδηλωμένη, θα βρει το βηματισμό του και θα προχωρήσει, ώστε να μην καταρρεύσει η οικονομία της χώρας και μπει η πατρίδα μας σε περιπέτειες με απρόβλεπτο τέλος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου