Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Μας κοροϊδεύουν επί μήνες οι συριζανελ!

Μας κοροϊδεύουν οι κυβερνητικοί και μάλιστα εδώ και πέντε μήνες! Και ήρθαν κύκλοι της ΝΔ, να αναδείξουν την κοροϊδία, λέγοντας πως «η πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα και η πρόταση των Θεσμών ταυτίζονται 100% στο στόχο και κατά 90% στα μέτρα για την επίτευξη του στόχου».

Τονίζουν δε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα συμφωνεί με την πρόταση των θεσμών για τους δημοσιονομικούς στόχους, διαφωνεί οριακά για τα μέσα επίτευξης αυτών» και υπογραμμίζουν, πρώτον, ότι «οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 2015-2018 στις προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και στην πρόταση των θεσμών, ταυτίζονται. Επομένως, τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να οδηγούν σε πρωτογενές πλεόνασμα 1% το 2015 και 2% το 2016. Δηλαδή, 8 δις Ε τη διετία, με βάση τις προτάσεις και της κυβέρνησης Τσίπρα και των θεσμών.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων είναι η εκτίμηση για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνει η κάθε πλευρά, όχι για το συνολικό ύψος τους… Ο στόχος για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο ύψος εσόδων και το 2015 και το 2016, ταυτίζεται… Ο στόχος για αύξηση του φόρου εισοδήματος επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, ταυτίζεται… Ο στόχος για εξοικονόμηση ύψους 1% του ΑΕΠ από τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ταυτίζεται… Οι στόχοι για μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και ενοποίησης ταμείων της Α’ Φάσης της Συνταξιοδοτικής Μεταρρύθμισης και οι στόχοι για εναρμόνιση εισφορών, κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, κατάργηση του ΕΚΑΣ της Β’ Φάσης της Συνταξιοδοτικής Μεταρρύθμισης, ταυτίζονται…

Ο στόχος για πλήρη αντιστάθμιση του δημοσιονομικού κόστους που προκαλούν οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις συντάξεις, ταυτίζεται… Ο στόχος για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, για «εξορθολογισμό» των ειδικών μισθολογίων, για μείωση των μη μισθολογικών παροχών (non-wage benefits) στο Δημόσιο, ταυτίζεται… Οι στόχοι που τίθενται για ενίσχυση της ανεξαρτησίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την ολοκλήρωση των διοικητικών φορολογικών μεταρρυθμίσεων, ταυτίζονται… Οι στόχοι για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με βάση διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και του Θεσμούς, καθώς και στην αγορά προϊόντων με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ταυτίζονται…

Ο στόχος για επιστροφή των τραπεζών σε ιδιωτικά χέρια με προσέλκυση ξένων στρατηγικών επενδυτών, ταυτίζεται… Ο στόχος για προώθηση και ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων, ταυτίζεται». Και το μόνο που απομένει είναι μια «οριακή διαφορά 0,07% του ΑΕΠ στον στόχο αύξησης εσόδων από τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ (0,93% του ΑΕΠ στην πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα και 1% στην Πρόταση των θεσμών)» και «ορισμένες ανακατανομές μέτρων για την επίτευξη του ίδιου δημοσιονομικού αποτελέσματος, όπου η κυβέρνηση Τσίπρα προτείνει αύξηση φόρων και εισφορών και οι Θεσμοί αντιπροτείνουν μείωση δαπανών ή άλλους φόρους από αυτούς που προτείνει η κυβέρνηση».

Οι δε κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν πως «η κυβέρνηση Τσίπρα δεν δέχεται την πρόταση των θεσμών επειδή, τάχα, επιβάλλει ‘λιτότητα’», όταν μάλιστα «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του (22.06.2015), προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Juncker παραδέχεται ότι ‘η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των θεσμών για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών 2015-2016 υπήρξε απόλυτη και πλήρης’. Επομένως, όσο και εάν προσπαθήσει ο κ. Τσίπρας να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό ότι, είναι άλλη η ‘λιτότητα Τσίπρα’ και άλλη η ‘λιτότητα των θεσμών’, η αλήθεια είναι μία: Η λιτότητα είναι λιτότητα!

Και τα μέτρα 8 δις Ε που προτείνει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης εμπιστοσύνης, της ασφυξίας και της επί πέντε μήνες αδράνειας της κυβέρνησης Τσίπρα που έριξαν την οικονομία ξανά στην ύφεση και στα ελλείμματα». Αυτά, για να τελειώνουμε με την κοροϊδία της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ κυβέρνησης, που από την πρώτη μέρα, είχε στο μυαλό της την έξοδο από το ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου