Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Η αριστερή ιδεολογία είναι αντίθετη με την ελληνική ψυχή

Από την επιτομή του μεγάλου λεξικού της Ελληνική γλώσσης των LIDDELL & SCOTT, μεταφέρουμε το λήμμα αριστερός: 
«Αυτός που βρίσκεται αριστερά. Αυτός που προμηνύει το κακό. Γατί στον αρχαίο Έλληνα οιωνοσκόπο, που κοιτούσε προς βορρά, οι κακοί οιωνοί έρχονται από αριστερά». 

Αριστερός λοιπόν είναι αυτός που προμηνύει το κακό. Αριστερά εις τη βουλή ονομάζονται τα πολιτικά κόμματα που δήθεν νεοτερίζουν. Η έκφραση αυτή χρονολογείται από την εποχή της Γαλλικής επανάστασης κατά την οποία στην εθνοσυνέλευση του 1789 κάθισαν αριστερά της προεδρικής έδρας οι δημοκρατικοί και επαναστατικοί γενικώς, δεξιά οι μοναρχικοί και οι συντηρητικοί. Προηγουμένως στις βουλές ή τις συνελεύσεις κάθονταν ανάμεικτα ή κατά επαρχίες από τις οποίες προήρχοντο οι αντιπρόσωποι. Από τότε επεκράτησε σε όλα τα κοινοβούλια ή συνελεύσεις οι αντιπρόσωποι του λαού να κάθονται είτε δεξιά είτε αριστερά του προεδρείου. Λόγω της θέσεως τους στη βουλή πλέον τα πολιτικά κόμματα λέγονται δεξιά ή συντηρητικά και αριστερά τα κόμματα τα κατ’ επίφαση προοδευτικά, αυτά δηλαδή που υποστηρίζουν τις κομμουνιστικές ιδέες. Οι οπαδοί τους ονομάζονται «δεξιοί» ή «αριστεροί», ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση.

Πήραν ένα δρόμο εκ διαμέτρου αντίθετο

Δεν χρειάστηκαν παρά έξη μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί ότι, «η πρώτη φορά αριστερά» και τελευταία, ήταν μία μεγάλη επικοινωνιακή φούσκα. Έσκασε και λέρωσαν όλους μας τα βρώμικα ζουμιά της. Έξι μόνο μήνες χρειάστηκαν για να αναδειχθεί το ιδεολογικό χάσμα των « εν ύπνωση» μέχρι πρότινος συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί ανέμεναν αυτή την εξέλιξη εντός του κόμματος και ήδη ακολουθείται ένας δρόμος που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν υπάρχει επιστροφή. Φυσικά ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι, μέσα από το έκτακτο συνέδριο είναι δυνατό το κόμμα να βγει ενωμένο και να διεκδικήσει όχι μόνο τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και την αυτοδυναμία του εντός της βουλής. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό ο ΣΥΡΙΖΑ να διασπασθεί προτού φτάσει στο συνέδριο.

Τι θα κάνουν οι βουλευτές που διαφωνούν;

Ένα μεγάλο επίσης μεγάλο πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι το τι θα κάνουν όσοι βουλευτές διαφωνούν. Θα παραδώσουν την έδρα τους; Θα την κρατήσουν και θα κάνουν αντιπολίτευση στη κυβέρνηση εκ των έσω; Θα προχωρήσουν στη συγκρότηση νέα κοινοβουλευτικής ομάδας, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δημιουργία νέου κόμματος; Θα ανεξαρτητοποιηθούν; Όλα αυτά τα ερωτήματα προβληματίζουν τον πρωθυπουργό και την ομάδα των συνεργατών του. Μέχρι τώρα η επιλογή του Τσίπρα είναι να μη συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προβεί σε διαγραφές, για να μη δυναμιτίσει το κλίμα αλλά και να μη πάει κόντρα στις αριστερές του ιδεοληψίες. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να παραμένει το νούμερο ένα στο κόμμα, αφού παρά τις σοβαρές πολιτικές διαφωνίες κανείς δεν έθεσε επί προσωπικού θέμα ηγεσίας. Γεγονός είναι ότι ενώ συμβαίνουν αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ οι συζητήσεις με το «κουαρτέτο» των θεσμών βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ουδείς γνωρίζει εάν θα προκύψει κάποια συμφωνία αφού κάποια «μισόλογα» μόνο βγαίνουν προς τα έξω.

Την επικαιρότητα δυστυχώς μονοπωλούν τα τεκταινόμενα στο κόμμα του Τσίπρα, λες και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων. Εάν θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα παραμείνει ενιαίος. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά και γι’ αυτά που πρόκειται να συμβούν από την κυβέρνηση της «πρώτης φορά αριστερά», που πιστεύουμε ότι θα είναι και η τελευταία. Εμείς οι Έλληνες εθνικιστές ας φροντίσουμε να ενωθούμε και όλοι μαζί να αγωνιστούμε, προκειμένου να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες που κατέστρεψαν συνειδητά την πατρίδα και τον λαό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου