Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Προσδεθείτε! Ήρθε η ώρα των Ρουμανοτσολιάδων…

Θυμόσαστε την περίφημη γενιά των 700 ευρώ, που όλοι λοιδορούσαμε;
Σαν χθες ήταν. Τότε που έβγαινες από ιδιωτικό ΙΕΚ «διευθυντής» και CEO(!), και τσέπωνες πρώτο μισθό 1.200 καθαρά.
Κι αυτό αν δεν είχες όρεξη για τρέξιμο. Διότι όποιος ή όποια ήθελε περισσότερα, δούλευε σερβιτόρος(α) σε μπαράκι ή σε καφέ, και εξασφάλιζε 40-70 ευρώ μεροκάματο, χώρια τα τυχερά. Μαύρα όλα, αλλά έτσι ήταν τότε…

Πόσα και πόσα παιδιά, πόσες και πόσες κοπέλες, που τις έστελναν οι γονείς τους στη πόλη για να σπουδάσουν, δεν μαγεύονταν από το χαϊλίκι, δεν παρατούσαν τις σχολές, και δεν επέλεγαν να δουλέψουν… νύχτα;

Όσο για το δημοσιοϋπαλληλίκι, μη κοιτάτε σήμερα που αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, αυτό μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν για τους τεμπέληδες. Για όσους αρκούνταν στα τρεις και εξήντα, αρκεί να κάθονται… και να έχουν την δική τους σφραγίδα. Οι υπόλοιποι, οι μάγκες δηλαδή, ήθελαν να πιάσουν την καλή… να γίνουν επιχειρηματίες, και να οδηγούν κάμπριο (με 72 δόσεις) από τα 23 τους.

Και δώστου δάνεια, και δώστου ανοίγματα, και δώστου … 2-3 ΕΛΠΕ σε κάθε πολυκατοικία.
Αν έριχνες πέτρα το 2007, ή αδέσποτο θα πετύχαινες ή … χρηματιστή (με πτυχίο από ΙΕΚ, στη τραπεζική, όπως αυτό της Ραχήλ).
Και που βρισκόμαστε σήμερα; Ελάχιστα μόνο χρόνια από την εποχή των Καγιέν και των διακοπών στο Μπαλί για την κάθε βοηθό πιστολάκι;

Τα κεφάλια μέσα, με το 25% περίπου των μισθωτών (οι τυχεροί) να εισπράττει λιγότερα από 500 ευρώ μεικτά τον μήνα! Τα 1.000 ευρώ μεικτά τα πιάνει το πολύ πολύ άλλο ένα 25%.
Και η φτωχοποίηση συνεχίζεται ακάθεκτη… ειδικά από τότε που ο περήφανος λαός επέλεξε την Ελπίδα του Σύριζα! Ο οποίος θα πατούσε ένα κουμπί, και ως δια μαγείας όλα θα επανέρχονταν στο 2008. Μη γελάτε, ξέρω πολλούς που αυτό πίστευαν, και γι αυτό ψήφισαν Αλέξη.
Για παράδειγμα, το 2013 και το 2014 από το 1.6 περίπου εκατομμύρια ασφαλισμένων (μισθωτών) το ποσοστό όσων αμείβονταν με λιγότερα από 1.000 ευρώ μεικτά το μήνα ήταν περίπου 50%. Σήμερα αγγίζει το 60%
Και είναι ακόμη η αρχή.

Για τις δε συντάξεις τι να λέμε; Χθες, δεκαπενταύγουστο, κυκλοφόρησε και η εγκύκλιος του τεχνοκράτη αστρολόγου υπουργού Χαϊκάλη, σύμφωνα με την οποία η κατώτατη σύνταξη μειώνεται κατά περίπου 100 ευρώ τον μήνα. Και έπεται συνέχεια…
Ειδικά τώρα που μέχρι και ο φουλ αντιμνημονιακός συγκαμένος έπεσε στα τέσσερα και διαφημίζει το νέο μνημόνιο, ως αυτό που «βάζει τέλος στα μνημόνια και στη φτώχια»! Ναι, είναι ο ίδιος που ορκίζονταν ότι αν η παρούσα κυβέρνηση ψηφίσει μνημόνιο, αυτός θα παραιτηθεί πάραυτα διότι είναι Έλληνας, είναι Ανεξάρτητος, μπλα μπλα… Ο ίδιος δηλαδή που βλέπει τους λαθρομετανάστες να κάνουν παρέλαση στα νησιά, και σφυρίζει αδιάφορα, άσχετα αν η εκλογική του βάση (και άρα η πολιτική του ύπαρξη) στηρίχτηκε στις κόκκινες γραμμές στα εθνικά. Λεπτομέρειες… το υπουργιλίκι να είναι καλά, και όλα όσα το συνοδεύουν.

Αλλά θα μου πείτε πως εδώ έχουμε τον Χαϊκάλη υπουργό και την Ζωζώ Πρόεδρο της Βουλής… τι να λέμε;
Χώρια τον κυρ Αλέκο τον Φραπεδιάρη που ανέλαβε (με εντολή Αλέξη) τον συντονισμό του μεταναστευτικού, και άρχισαν τις κρουαζιέρες στο Αιγαίο για τους λαθρομετανάστες, που ειρήσθω εν παρόδω σύμφωνα με την Τασία είναι πρόσφυγες πολέμου… τι σόι πόλεμος γίνεται στο Πακιστάν, μόνο αυτή και ο σύντροφός της στη ζωή (αρμόδιος επί του Λιμενικού) το γνωρίζουν.

Με αυτά και με αυτά τελειώνει και το καλοκαίρι, και άσχετα αν μέσα στον καύσωνα δεν άνοιξε μύτη με το (σκληρότερο όλων) μνημόνιο που ψηφίστηκε, έρχεται Σεπτέμβρης, και μαζί όλοι εκείνοι οι λογαριασμοί που ο μέσος μπρούκλης Έλληνας, πιστός στις αρχές του βαλαβανισμού, άφησε στην άκρη, προκειμένου να απολαύσει τις βουτιές του ατάραχος.
Άμα όμως τη επιστροφή, θα κλάψουν μανούλες.
Μια ο ΕΝΦΙΑ, μια ο φόρος εισοδήματος, μια η εισφορά αλληλεγγύης, μια τα τέλη κυκλοφορίας… χώρια ο λογαριασμός της δημοκρατικής ΕΡΤ που και πάλι είναι συνήθως υψηλότερος από αυτόν του ρεύματος, και θα τα δούμε όλα. Εξάλλου, αν δεν έχει έσοδα το κράτος, πως θα πληρώσει τις καθαρίστριες του Υπ. Οικ.; Ή πως θα προσλάβει τις άλλες, τις μπουτούδες ντε… εκείνες που χόρευαν καλαματιανό στο Σύνταγμα το βράδυ του δημοψηφίσματος; Για την ψυχή της μάνας τους το έκαναν; Δεν νομίζω…

Ήδη οι μπαρουτοκαπνισμένοι αγρότες ετοιμάζουν τα τραχτέρια τους, σε αγαστή συνεργασία με τον Κομανέντσι του συντεχνιακού παρασιτισμού κ. Λουράνδο, ο οποίος δεν θέλει να πωλούνται οι ασπιρίνες στα σούπερ μάρκετ διότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία!!!!!!! Και ο οποίος ως άλλος Μιχελογιαννάκης, είναι ικανός να γραφτεί μέχρι και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκειμένου να διασφαλίσει τα προνόμια της συντεχνίας του.
Χώρια οι αγωνιστές δημόσιοι υπάλληλοι που περίμεναν αυξήσεις και νέες προσλήψεις, αλλά ο Σύριζα τους προσφέρει μειώσεις και άλλα δέκα χρόνια «σκληρής» εργασίας πριν βγουν στη σύνταξη. 

Και όλα αυτά υπό την υψηλή εποπτεία και καθοδήγηση της νέας αντιμνημονιακής δύναμης, που θέλει να γίνει σύριζας στη θέση του σύριζα, τους δραχμολάγνους δηλαδή «επαναστάτες» του Λαφαζάνη (παρέα με την Ραχήλ).
Οι οποίοι προβλέπω να τηγανίσουν τον Αλέξη, και να τον κάνουν να φτύσει το γάλα της μάνας του… όπως ακριβώς έκανε κι εκείνος τόσα χρόνια στους σαμαροβενιζέλους, οι οποίοι (κατά τον Αλέξη) άλλη δουλειά δεν είχαν, και ως φύσει σαδιστές κάθε πρωί ζητούσαν εντολές από την Μέρκελ για το πώς θα μας πατήσουν σαν τα μυρμήγκια.

Αυτό θα ζήσει ο Αλέξης από τον επόμενο μήνα… και μαζί μ’ αυτόν και όλοι εμείς που εμπιστευτήκαμε την τύχη μιας δυτικοευρωπαϊκής χώρας, εν έτει 2015 παρακαλώ, σε μια παρέα ζάπλουτων ιδεοληπτικών ημίτρελλων, που άλλοι ζουν στο 1917, άλλοι ονειρεύονται δελτία και συσσίτια, και άλλοι ζουν για να βλέπουν ταραχές, μολότοφ, και … λαϊκή επανάσταση στους δρόμους της Αθήνας. Με τον βαρβάτο βουλευτικό μισθό τους να πέφτει σταθερά… σε ευρώ.
Αυτούς ψηφίσαμε. Τους αριστερούς σωτήρες!
Άσχετα αν στην πορεία μας βγήκε η …Ντέλια, με τον συγκαμένο, τον Κουίκ, και την Ξουλίδαινα. Και με τον Χαϊκάλη να λύνει το ασφαλιστικό… χα χα χα!
Και με τον Βαρεμένο, τον Σκουρλέτη, τον Φίλη, και άλλους τέτοιους μελάτους να δηλώνουν τώρα … Ρουμανοτσολιάδες!
Προσδεθείτε … θα ζήσουμε τρέλες…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου