Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Σε ελεύθερη πτώση η χώρα. Δεν πάει άλλο!

Συνηθίζουμε να λέμε ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία, ότι εδώ θα έπρεπε να ισχύουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ο διάλογος, η καταλλαγή των παθών και άλλα… πράσινα άλογα με το συμπάθιο.

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες, με ευθύνη της… «δημοκρατικής Αριστεράς» δεν περιποιεί τιμή στην κοιτίδα της Δημοκρατίας. Έχουμε γίνει και με τη βούλα μπανανία αλλά το κυριότερο έχουμε θέσει τη χώρα σε μια επικίνδυνη τροχιά. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέρουμε αν πιστεύει στη Δημοκρατία, όμως, αυτά που κάνει παρέα με τα άλλα γκρουπούσκουλα της κομμουνιστικής αριστεράς που άλλαξε για να γίνει κυβέρνηση, δεν έχουν προηγούμενο.

Μια απίστευτη πολιτειακή σύγκρουση. Ο ένας βρίζει τον άλλον και οι τρεις βασικοί πολιτειακοί θεσμοί, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Βουλής βρίσκονται σε διαρκή πόλεμο. Ο ένας χρησιμοποιεί ντροπιαστικούς χαρακτηρισμούς για τον άλλον, απαντούν στη συνέχεια και έχουμε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων που θα έπρεπε να κάνουν όλους τους σοβαρούς πολίτες να κοκκινίζουν από ντροπή. Ο Τσίπρας λέει δικτάτορα τη Ζωή, αυτή λέει ότι διέλυσε την κυβέρνηση στα μουλωχτά και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέβη το Σύνταγμα για να απαντήσει αυτός ότι δεν ασχολείται με την Πρόεδρο της Βουλής. Αν δεν ήταν καλοκαίρι και ο κόσμος να βρίσκεται στις παραλίες, κι αν σ’ αυτή τη χώρα είχε μείνει μια σπιθαμή σοβαρότητας θα έπρεπε να «σηκωθούν και οι πέτρες». Μόλις 8 μήνες κυριαρχίας της Αριστεράς στην Ελλάδα και εκτός από την οικονομία μπαίνει σε κίνδυνο πλέον και το δημοκρατικό πολίτευμα. Έχουν καταφέρει να διαλύσουν όλα τα οικονομικά στάνταρντς, να βάλουν στο τραπέζι τη δραχμή, να καταπατήσουν κάθε έννοια διαλόγου, ειλικρίνειας, σοβαρότητας και τώρα ρίχνουν το τελειωτικό χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Είναι πολύ σοβαρό για να μην ασχολείται κανείς με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα από την ώρα που ο Τσίπρας σαν κλέφτης αποφάσισε τις εκλογές. Καλά αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτε και κοιτάζει μόνο πώς θα διασωθεί. Καλά η Ζωή είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν μαζεύεται με τίποτε, ειδικά αν υπάρχουν κάμερες και καθρέφτης. Ο δε Λαφαζάνης και η παρέα του δεν πίστεψαν ποτέ στη ζωή τους στη Δημοκρατία, επομένως να μην περιμένουμε και πολλά για σεβασμούς στο Σύνταγμα και τις κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες.

Όμως, δεν υπάρχει έστω κι ένας σοβαρός άνθρωπος να σταματήσει την κατηφόρα που έχει πάρει η χώρα; Ας κάνει διάγγελμα ο Μεϊμαράκης ή ο Θεοδωράκης και να θέσουν το μείζον αυτό θέμα αντί να ασχολούνται με διερευνητικές εντολές και άλλες τέτοιες ανοησίες. Εδώ χάνεται η τελευταία ικμάδα σοβαρότητας και μπαίνει σε κίνδυνο, όχι το πολιτικό αλλά το πολιτειακό σύστημα κι εμείς ασχολούμαστε με βλακείες;

Πώς να μπορέσει η ελληνική Δημοκρατία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής και στους ακροαριστερούς που ονειρεύονται απολυταρχικά καθεστώτα όταν οι ίδιοι οι ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες τρώγονται σαν τα σκυλιά στους δρόμους;

Και στο κάτω – κάτω, δεν έχει μείνει λίγη τσίπα στον ελληνικό λαό να τους στείλει στα σπίτια τους όλους αυτούς που προσβάλλουν τη χώρα του, τη Δημοκρατία, την αισθητική του, αν υπάρχει κάτι τέτοιο;

Πώς μπορεί να ανεχόμαστε να μας κυβερνά ο Αλέξης, η Ζωή, ο Προκόπης, ο Λαφαζάνης ή ο… αβγουλάς Καμμένος οι οποίοι έχουν εξευτελίσει με τον χειρότερο τρόπο την πατρίδα; Θα ξυπνήσουμε επιτέλους; Βρίσκεται σε κίνδυνο η Ελλάδα μας. Ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και μετά θα κλαίνε για την άνοδο των ναζί; Έλεος, δεν αντέχουμε άλλο τέτοια ξεφτίλα. Κλείστε τους το στόμα, δεν πάει άλλο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου