Ο υπηρεσιακός πρόεδρος τη ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέστρεψε στην οδό Ρηγίλλη, (ο δολοφόνος ξαναγυρνά στον τόπο του εγκλήματος), προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Του κόμματος που αφού εδώ και δεκαετίες δίνει τα κλειδιά της χώρας στην αριστερά με την ανερμάτιστη πολιτική του τώρα φιλοδοξεί να μας σώσει από αυτήν, πως όμως; Συνεργαζόμενο με αυτήν.
Θεωρεί ότι αυτή η επιστροφή θα ξαναδώσει τη δυναμική στο κόμμα και θα επανέλθουν οι αξίες της πατριωτικής, φιλελεύθερης, μεταρρυθμιστικής κεντροδεξιάς, που είχαν τελείως απεμποληθεί ή ξεχαστεί κατά τη περίοδο Σαμαρά, αλλά και για να είμαστε δίκαιοι και πιο πριν.
H φοροκαταιγίδα και οι συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν το βασικό σημείο της οικονομικής του πολιτικής σε βάρος πάντα των λαϊκών στρωμάτων. Δεν κατάφερε ή δεν ήθελε να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και γενικότερα την παρανομία στην οικονομία όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων κλπ.
Οι ευμενείς οικονομικές παροχές υπέρ του μεγάλου και διαπλεκόμενου κεφαλαίου, είχαν σαν αποτέλεσμα να καταποντιστεί η ΝΔ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και ο φέρελπις τότε, νέος πολιτικός σε ηλικία,Τσίπρας να τον στείλει στα αζήτητα της πολιτικής 6 μήνες αργότερα όταν ο Σαμαράς απέτυχε με τον συνήθη «ξύλινο», ψεύτικο και επιτηδευμένο λόγο του να κερδίσει τον Τσίπρα παρά τις συνεχόμενες παλινωδίες του στο Δημοψήφισμα όπου υπέστη, όχι μόνον αυτός, συντριπτική ήττα.
Ο Μεϊμαράκης, τώρα, προσπαθεί να επικεντρωθεί στο θυμικό του μέσου νεοδημοκράτη ψηφοφόρου, να του ξυπνήσει μνήμες, πολύ μακρινές θριάμβων, ώστε να υφαρπάξει την ψήφο του.
Καραμανλής και κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας»
Όμως το κτήριο αυτό εάν ανατρέξουμε λίγα χρόνια πίσω στην ιστορία, θα διαπιστώσουμε ότι πολλές πολιτικές αμαρτίες έχουν εκεί την πηγή τους. Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση και τον ερχομό του Κ. Καραμανλή μετά από 11 χρόνια αυτοεξορίας, ανέλαβε πρωθυπουργός ως δοτός από τον Γκιζίκη την διακυβέρνηση της χώρας με την απαράδεκτη εκείνη κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας». Στις 28.9.1974 ανήγγειλε την ίδρυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατρίας. Στην ιδρυτική διακήρυξη διαβεβαίωνε ότι «το μέγα θέμα είναι η δημοκρατία» και ότι το κόμμα του «αγνοεί τας διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητας».
«Τα σταγονίδια»
Αμέσως μετά τον καταλαμβάνει μία λυσσώδη «χουντοφαγία» η οποία εξελίσσετε σε κυνήγι μαγισσών. Μέσω τηλεοράσεως στις 13.11.74 δηλώνει με υπερηφάνεια ότι: «Η κυβέρνηση μου αντικατέστησε άνω των 120.000 ατόμων από τον τελευταίο κοινοτάρχη μέχρι τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, άνοιξε το δρόμο για την δικαστική δίωξη των πρωταιτίων της τυραννίας και για να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης έλαβε μέτρα ασφαλείας κατά των υπευθύνων, τους δε κορυφαίους εξ’ αυτών τους εξετόπισε σε νήσο του Αιγαίου».
Και ο άνθρωπος αυτός, ο «εθνάρχης», ουδέποτε αισθάνθηκε ενοχές και την καταστροφή τόσων χιλιάδων οικογενειών.
Εκθεμελίωσε την ανώτατη εκπαίδευση με τη «διαβόητη Συντακτική Πράξη περί αποκαταστάσεως της νομιμότητας εις τα Α.Ε.Ι».
Βάσει αυτής απομακρύνθηκαν οριστικά κάτω από εξοργιστικές συνθήκες 80 περίπου διακεκριμένοι και ικανοί καθηγητές. Φυσικά και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τα καθηγητοδικεία. Παρέδωσε τα Ανώτατα Ιδρύματα στα «φοιτητικά σοβιέτ» και κομμουνιστοποιήσε πλήρως την Ελληνική δημόσια παιδεία.
Κατέστρεψε την Ελληνική Γλώσσα όταν τον Ιανουάριο του 1974 ο Γ. Ράλλης ως υπουργός παιδείας επέβαλε τη δημοτική ως επίσημη γλώσσα της εκπαίδευσης και του κράτους και ενταφίασε με ένα νόμο την καθαρεύουσα.
Και ίσως το σπουδαιότερο από όλα, παρέδωσε τη χώρα στην ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Κατέστησε τους κομμουνιστές αποφασιστικούς παράγοντες της ελληνικής πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής με την ασυδοσία που τους παραχώρησε. Αυτά πληρώνουμε σήμερα.
Η νεοφιλελεύθερη εκδοχή
Ανέλαβε στις 11 Απριλίου 1990, από την οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά την νίκη του στις εκλογές της 8ης Απριλίου του 1990, έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Χρήστο Σαρτζετάκη και ορκίστηκε στις 11 Απριλίου. Η οικονομική πολιτική που ακολούθησε ήταν ο «οικονομικός νεοφιλελευθερισμός» με ξεπούλημα των πάντων στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Φυσικά η πολιτική αυτή είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλες κοινωνικές αναταραχές.
Οι μεγάλες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, των συνδικαλιστών ακόμη και αυτών που ιδεολογικά ανήκαν στη ΝΔ, αλλά κυρίως η σφοδρή εσωκομματική κριτική υπουργών και βουλευτών οι οποίοι αντιλαμβάνονταν ότι η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική θα καταπόντιζε το κόμμα, αποτελούσαν τροχοπέδη για τον Μητσοτάκη. Η πτώση της κυβέρνησης έφερε τις πρόωρες εκλογές και ακολούθησαν «νομοτελειακά» η ήττα της ΝΔ και η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.
Το κτήριο της οδού Ρηγίλλης όταν εγκαταλείφθηκε από τον κομματικό μηχανισμό. |
Ο στρατηγός άνεμος και η λεηλασία της Αθήνας
Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή σχηματίστηκε μετά τις εκλογές που έγιναν στις 7 Μαρτίου 2004, κατά τις οποίες αναδείχτηκε νικητής το κόμμα της ΝΔ, με ποσοστό 45,36% και 165 βουλευτές σε σύνολο 300, διαδεχόμενη την κυβέρνηση Σημίτη. Ο Καραμανλής έλαβε από τον Στεφανόπουλο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις 8 και ορκίστηκε στις 10 Μαρτίου μαζί με την κυβέρνησή του, διατηρώντας ο ίδιος και το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ο Κωστάκης παρέλαβε καμένη γη από τον Σημίτη.
Στη συνέχεια αυτός, αυτό που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – Σημίτη, το παρέδωσε στον Ρουσόπουλο ο οποίος υπήρξε και ο συντονιστής της κυβέρνησης. Η θητεία του Καραμανλή ως πρωθυπουργού είχε πολλές διακυμάνσεις αλλά και οικολογικές καταστροφές. Επί των ημερών του ο στρατηγός άνεμος κατέκαψε τη μισή Ελλάδα. Ενώ το 2008 είχαμε τα νέα Δεκεμβριανά κατά τη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκε και λεηλατήθηκε επί ένα μήνα το κέντρο των Αθηνών και ο σημερινός πρόεδρος δημοκρατίας , τότε πρώτος υπουργός του Καραμανλή συνιστούσε στα Σώματα Ασφαλείας αυτοσυγκράτηση και αμυντική στάση.
Το 2007 παρά την αμφισβήτηση που δέχτηκε, ξαναβγήκε πρωθυπουργός της χώρας μας. Τότε o Κωστάκης παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση μας διαβεβαίωνε ότι η ελληνική οικονομία ήταν θωρακισμένη και λίγο αργότερα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Η πορεία του όμως είχε πάρει την κάτω βόλτα και στις 4 Οκτωβρίου 2009 έχασε τις εκλογές από το Γιωργάκη Παπανδρέου. Ποιος θα ξεχάσει τον αλήστου μνήμης Προκόπη Παυλόπουλο, αυτόν τον χαμηλών τόνων Συνταγματολόγο, που ευχαριστούσε τους λαθρομετανάστες που επέλεξαν την χώρα μας και που θα μας γονιμοποιήσουν (το ότι εννοούσε πνευματικά είναι ακόμα χειρότερο και πιο προσβλητικό για τον ελληνικό λαό).
«Εδώ είναι οι ρίζες μας, εδώ γράφτηκε η ιστορία της ΝΔ» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην πρώτη του προεκλογική ομιλία στα γραφεία της Ρηγίλλης. Εμείς σας περιγράψαμε εν ολίγοις την ιστορία της ΝΔ και φυσικά και το παλαιό και το «νέο» είναι δοκιμασμένα και απορριπτέα.
Εμείς οι Εθνικιστές δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε! Πρέπει να θυμόμαστε ότι πίσω από κάθε κυβέρνηση της Αριστεράς βρίσκεται η ευθύνη και η ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου