Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μπορεί να δώσει διέξοδο στους απελπισμένους Έλληνες η ΝΔ;

H χώρα περνά ορισμένες από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της. Οι τράπεζες βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Τα προαπαιτούμενα για να έρθουν τα 2 δισ. πάνε κι έρχονται. Τα ισοδύναμα της κυβέρνησης είναι ανοησίες για παιδάκια. Οι συντάξεις περνούν από την κλίνη του... Κατρούγκαλου, οι πρώτες δυναμικές κινητοποιήσεις έρχονται ενώ η οικονομία βρίσκεται ξανά σε περιδίνηση.

Βεβαίως η κυβέρνηση ούτε που πατά ούτε που βρίσκεται δεν ξέρει, ένα μήνα μετά τις εκλογές και μοιάζει με γερασμένη κυρία που είναι με το ένα πόδι στον τάφο.

Ακόμη και ο πιο πιστός οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται τι είναι τούτοι με τους οποίους έμπλεξε η χώρα. Γενικώς, ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος που πάει... ντουγρού προς την καταστροφή.

Κι όμως, ο κόσμος δεν έχει μια εναλλακτική να πιαστεί. Η αντιπολίτευση που είναι; Η ΝΔ που βρίσκεται να δώσει διεξόδους, να κάνει προτάσεις, να κάνει αντιπολίτευση και να διαμορφώσει την ατζέντα;

Πόσο κακό έκανε αυτή η εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ; Πόσο κακό κάνει ο πόλεμος των τεσσάρων μονομάχων; Ο ένας επιτίθεται στον άλλον, ρίχνουν μαχαιριές και τσακώνονται στα μαρμαρένια αλώνια της πάντα πρόθυμης για αίμα τηλεόρασης. Ο Τσίπρας διαλύει τη χώρα, έχει αλώσει το κράτος, ετοιμάζεται να μείνει χρόνια στην εξουσία και οι μνηστήρες της ΝΔ... αγρόν ηγόραζαν. Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη, κάνουν ομιλίες, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις των προγραμμάτων τους. Ο Βαγγέλας κρύβεται για να μην κάνει καμιά γκάφα. Ο Απόστολος τις έχει κάνει όλες μαζεμένες, δεν χρειάζεται να κάνει άλλη γκάφα. Με το που μιλάει χάνει και 10 πόντους. Ο Μητσοτάκης απλά βλαστημά την ώρα και τη στιγμή που τον λένε έτσι. Ο δε Άδωνις προσπαθεί αλλά θέλει πολλή δουλειά ακόμη.

Όμως, αν ρωτήσει κανείς 100 Έλληνες για το πόσο ενδιαφέρονται για τις διαδικασίες στη ΝΔ ζήτημα είναι να απαντήσουν δύο – τρεις ότι τους νοιάζει. Δεκάρα τσακιστή δε δίνουν οι περισσότεροι. Είναι εκτός τόπου και χρόνου στη Συγγρού αν πιστεύουν ότι όλη η χώρα κινείται γύρω από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτό το μπάχαλο στη ΝΔ. Να τελειώνουν με τις μάχες χαρακωμάτων, να στρωθούν όλοι κάτω και να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι πρωταγωνιστές ή κομπάρσοι. Να εκλέξουν κάποιον, να οργανώσουν την αντιπολίτευσή τους, να δώσουν διέξοδο στους απελπισμένους Έλληνες. Εκτός κι αν δεν μπορούν, αν είναι ανίκανοι να ηγηθούν της εθνικής ανάτασης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει. Αν δεν μπορούν ας πάνε σπίτια τους, παλιοί και νέοι. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει ούτε πότε θα γίνουν οι ανίκανοι ικανοί, ούτε οι άπειροι να αποκτήσουν εμπειρία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου