Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο Τσε Γκεβάρα, οι "θιγμένοι" του ΚΚΕ και μια οφειλόμενη απάντηση

Τα θρασύδειλα υποκείμενα του ΚΚΕ ενοχλήθηκαν πολύ από τις αλήθειες για τον Αργεντίνο επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (δείτε εδώ) που γράψαμε στην επέτειο της δολοφονίας του και γι' αυτό κάτω από τον καθόλου πρωτότυπο τίτλο «Φασιστικές βρωμιές» γράφανε τα εξής:
«Τον κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του στη Βολιβία από πράκτορες της CIA, τολμάνε και πιάνουν στη γραφίδα τους τα ναζιστοειδή, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους. Είναι ολοφάνερο, μόνο αρρωστημένοι εγκέφαλοι σαν και τους δικούς τους θα μπορούσαν να επικαλεστούν, για να δικαιολογήσουν τις βρωμιές τους, τον ηρωικό αντάρτη Τσε, που πολέμησε το σύστημα που υπερασπίζονται, μέχρι την τελευταία του ανάσα. Για ακόμη μια φορά προσπαθούν να σπιλώσουν τη μεγάλη συνεισφορά του.»
Τα περί «αρρωστημένων εγκεφάλων» τους τα επιστρέφουμε και μάλιστα με... σταχανοβικές μεθόδους. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το σύνθημα που κοσμούσε παλαιότερα τους αθηναϊκούς τοίχους: «όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο κνίτης κοίταζε το δάχτυλο». Αν, πάντως, γνωρίζαμε ότι θα ενοχλούνταν τόσο πολύ, θα γράφαμε επίσης ότι ο Γκεβάρα παράτησε την άνετη ζωή του γραφειοκράτη υπουργού στην Κούβα, όταν διαπίστωσε ότι το καθεστώς του Φιντέλ Κάστρο γίνεται υποχείριο της ιμπεριαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.

Θα γράφαμε, επίσης, ότι ο Γκεβάρα ήταν ανεπιθύμητος από την ηγετική κλίκα της Σοβιετικής Ένωσης, γι' αυτό άλλωστε είχε δοθεί γραμμή στα ΚΚ όλου στου κόσμου (ανάμεσά του και στο ΚΚ Βολιβίας) να αγνοήσουν κάθε είδους βοήθεια προς τον Γκεβάρα, στον ουτοπικό αγώνα που έδινε. Επαναλαμβάνουμε, ότι μολονότι ο Γκεβάρα, δεν ήταν Εθνικιστής, εκ τούτοις ήταν ένας πραγματικός Επαναστάτης, έστω και μέσα στις αντιφάσεις της ιδεολογίας του.

Τι σχέση μπορεί να έχει με τους... μοσχαναθρεμμένους (εκ της Μόσχας, φυσικά, και όχι του μοσχαριού.) και ανεπάγγελτους κομμουνιστές τύπου Κουτσούμπα και Παφίλη (με το μονίμως φρεσκοξυρισμένο πρόσωπο.) που δεν έχουν εργαστεί ποτέ πραγματικά στην ζωή τους, αλλά ήταν πάντοτε κομματικά παράσιτα; Τι σχέση μπορεί να έχει με ένα κόμμα, το οποίο ανεπιφύλακτα ήταν υποκατάστημα της Σοβιετικής Ένωσης και από τότε που το κεντρικό κατάστημα στην Μόσχα «κατέβασε τα ρολά», λόγω έλλειψης πελατών, λειτουργεί το δικό του κομματικό μαγαζάκι, αφαιμάζοντας οικονομικά και κυρίως ψυχικά τα εναπομείναντα κορόιδα που πιστεύουν ότι τα λαομίσητα καθεστώτα σ' όλο το τέως ανατολικό μπλοκ «ανετράπησαν»;

Ας συνεχίσουν να πουλάνε στα «φυτά» που τους απέμειναν τα άπαντα του Λένιν, του Στάλιν και του κάθε εγκληματία του κομμουνισμού που αιματοκύλησε την ανθρωπότητα και ας μην παριστάνουν, οι ανιστόρητοι, τους «θιγμένους» ούτε για τον Τσε, ούτε για οτιδήποτε άλλο. Όταν τους παριστάνουν εξευτελίζονται ακόμη περισσότερο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου