Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Το τέλος της μεσαίας τάξης

Ό,τι απέμεινε από τη μεσαία τάξη διαλύει η κυβέρνηση της Αριστεράς οδηγώντας σε πλήρη φτωχοποίηση εκατομμύρια Έλληνες. Όμως, με το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή ουσιαστικά ανοίγει νέος κύκλος φοροαποφυγής, όχι γιατί οι πολίτες δεν θέλουν αλλά γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ο λογαριασμός που έρχεται είναι εξαιρετικά βαρύς. Είναι εικόνες αποκάλυψης για μισθωτούς, συνταξιούχους και ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε καμιά περίπτωση δεν πειράζονται οι έχοντες πολλά λεφτά ή όσοι έβγαλαν την περιουσία τους στο εξωτερικό.

Θα την πληρώσουν τα γνωστά κορόιδα τα οποία δεν μπορούν να κρύψουν την περιουσία τους, όσοι δεν έχουν «μαύρα», όσοι είναι νομοταγείς φορολογούμενοι.

Αυτή η απίθανη φοροεπιδρομή στην ακίνητη περιουσία, εκτός από αντιαναπτυξιακή είναι και άκρως εκδικητική. Η αριστερά του χαβιαριού ετοιμάζει να τσακίσει όλους όσους αγόρασαν ένα σπίτι για να μείνουν και κυρίως εκείνους που επένδυσαν την περιουσία τους σε κάποιο ακίνητο που μισθώνουν. Δεν είναι μόνο ο ΕΝΦΙΑ που θα διαλύσει την κτηματαγορά είναι και η κατάργηση της εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο. Αν π.χ. κάποιος μισθώνει ένα σπίτι και μέσα στο 2015 πάρει τους 6 από τους 12 μήνες νοίκι θα πρέπει να φορολογηθεί για όλο το ποσό, έστω κι αν δεν το εισέπραξε ή δεν ελπίζει να το εισπράξει ποτέ. Ο δε συντελεστής αυξάνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης δηλαδή όχι μόνο θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ που θα είναι και τσουχτερός αλλά θα καταβάλει και υψηλούς φόρους για εισοδήματα από μισθώματα που δεν έχει πάρει στα χέρια του.

Μέσα στην φοροκαταιγίδα στα ακίνητα και στα εισοδήματα κρύβεται ένα... ταξικό μίσος. Όποιος πρόκοψε στη ζωή του κι αγόρασε ένα σπιτάκι ή ένα γραφείο ή όποιος κατάφερε εν μέσω κρίσης να έχει περισσότερες της μιας δουλειές, που δεν του αποδίδουν τεράστια ποσά, θα βρεθεί στο στόχαστρο των αριστερών του Κολωνακίου.

Ανίκανοι να σκεφτούν κάτι διαφορετικό, ψεύτες και υποκριτές που επί χρόνια κατηγορούσαν τις άλλες κυβερνήσεις, άσχετοι και κυρίως επικίνδυνοι, ετοιμάζονται για μια λαίλαπα φόρων την οποία θα προσπαθήσουν να ισορροπήσουν με δήθεν μάχη κατά της φοροδιαφυγής και φυλάκιση ενός – δύο τελειωμένων πολιτικών και επιχειρηματιών.

Όμως, το πρώτο δύσκολο τεστ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα φαίνεται ότι δεν θα έχει δυσάρεστες συνέπειες στη Βουλή. Πιθανότατα και το δεύτερο στα τέλη του μήνα. Η επίκληση της εθνικής ανάγκης να προχωρήσει το πρόγραμμα και να ξεκινήσει η κουβέντα για το χρέος θα ηρεμήσει του βουλευτές της συμπολίτευσης που θα περάσουν τα μέτρα. Από εκεί και μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Ο κόσμος είναι σε αναβρασμό και όταν θα βάλει το χέρι στην τσέπη θα καταλάβει το λάθος που έκανε.

Ωστόσο, θα πρέπει να δει κανείς τι συνέβαινε μόλις πριν από ένα χρόνο όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έπαιρνε μέτρα πολύ λιγότερα απ' αυτά. Θυμάστε τις πορείες, τις διαδηλώσεις, τους αγανακτισμένους, τους αριστερούς που ύψωναν πανό στη Βουλή, που προπηλάκιζαν υπουργούς, που έβριζαν μέσα και έξω από το κοινοβούλιο τον Σαμαρά.

Θυμάστε τις εκφράσεις περί γερμανοτσολιάδων, δοσίλογων, πουλημένων και ανάλγητων; Θυμάστε τη συμπεριφορά του Τσίπρα απέναντι στον τότε πρωθυπουργό; Και θυμάστε τους λαϊκιστές βουλευτές της ΝΔ που «ξέσκιζαν» τον Σαμαρά γιατί λέει έπαιρνε σκληρά μέτρα;

Για να δούμε που είναι όλοι αυτοί τώρα; Ο κόσμος που δικαίως διαμαρτυρόταν που βρίσκεται τώρα; Θα βγει στους δρόμους ή θα δώσει νέα ευκαιρία στον Τσίπρα να τον πατήσει κάτω; Με ποια λογική εκείνα τα μέτρα ήταν κακά κι ετούτα είναι καλά και άγια; Μήπως γιατί οι ενοχές του κόσμου που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ θα αφήσουν τον Αλέξη να σαρώσει τα πάντα χωρίς καν μια αντίδραση; Ένα συλλαλητήριο βρε παιδιά. Μια πορεία οι συνδικαλιστές, οι συνταξιούχοι; Που είναι όλοι αυτοί; Έγιναν... ΣΥΡΙΖΑ και ξέχασαν ότι πρέπει να παλέψουν για τα άδικα μέτρα που έρχονται; Την Παρασκευή που θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή; Θα κάνει επεισόδια όπως έκανε πριν από δύο χρόνια; Θα ξαναμπούν τα κάγκελα;

Ποια η διαφορά του γαλάζιου από το κόκκινο μνημόνιο είναι το ερώτημα. Το ίδιο μ' εκείνο που λέμε ότι είναι ίδιος ο κόκκινος με τον γαλάζιο φασισμό. Ίδια η αριστερή με την ακροδεξιά τρομοκρατία. Αλλά στην Ελλάδα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Η κυριαρχία της αριστεράς του χαβιαριού και του χαβαλέ είναι απόλυτη. Γι' αυτό κανείς δεν θα αντιδράσεις στον «βιασμό» της μεσαίας τάξης.

4 comments:

  1. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

    Μετά τα τελευταία γεγονότα του πολέμου της Συρίας, και μετά από συνεχείς προειδοποιήσεις αδερφοσύνης και αγάπης του ελληνικού λαού, δυστυχώς οι Έλληνες αδρανούν και ακολουθούν τους αντίχριστους που κυβερνούν τον τόπο και οδηγούν τον λαό στον αφανισμό, πνευματικό και υλικό.

    Κι ενώ είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Ιστορίας, παρακολουθούν την Ιστορία ως θεατές σε πολεμικό έργο κινηματογράφου με ήρωες κάποιους άλλους. Έφτασε η ύστατη στιγμή λοιπόν, όπου περνάμε στην φάση του πολέμου. Τόσα χρόνια ο πόλεμος ήταν οικονομικός, πολιτισμικός, πνευματικός, και τώρα απ’ ότι όλα δείχνουν έρχεται και η οδός των όπλων.

    Δεν είναι ανάγκη να περάσουμε την οδό των όπλων για να αδερφοθούμε. Δυστυχώς όμως, τονίζω και πάλι, ο φθόνος και η διχόνοια που επικρατεί στον ελληνικό λαό δείχνει την αμετανοησία του και την ανικανότητά του να ορίσει ένα λαμπρό μέλλον μακριά από όλα τα αντίχριστα συστήματα και ιδεολογίες, που φέρουν οι ανάξιοι και προδότες των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας ιεράρχες και πολιτικοί. Αυτοί που το μόνο που κάνουν είναι να κρατούν τον λαό κοιμισμένο και διαιρεμένο, μακριά από την Αλήθεια και τον δρόμο της σωτηρίας του, πνευματικής και υλικής.

    Τεράστια ευθύνη φέρουν για την σημερινή κατάντια των Ελλήνων οι ιεράρχες του, ως προδότες της ουράνιας βασιλείας επί της Γης. Πρόδωσαν τον ελληνικό χριστό λαό και διδάσκουν στον ελληνικό λαό για θεό τους τον Καίσαρα. Θεοποίησαν μιαν άλλη αγία τριάδα: το χρήμα, την δόξα και την σαρκολατρεία. Μας πούλησαν ως πρόβατα στο κράτος του αντιχρίστου και ως νέοι ιούδες έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι στον τουρκο-εβραίο Καίσαρά τους.

    Την 1η Δεκεμβρίου του 2014 δόθηκε στον ελληνικό λαό η Ερμηνεία των Προφητειών που θα δείτε παρακάτω. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, και πιο συγκεκριμένα στις 12 Ιουλίου 2015, δόθηκε στον ουρανό του διαδικτύου όλου του κόσμου η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ( εδώ το εν λόγω video: https://www.youtube.com/watch?v=ZJAJwb1lRmw ) προς τον ελληνικό λαό.

    Από εδώ και στο εξής διάστημα ας μεταδοθεί το μήνυμα της αδερφοσύνης μας και της μετανοίας μας. Ο χρόνος της προδοσίας τελείωσε.

    ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/10/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "" Ανίκανοι να σκεφτούν κάτι διαφορετικό, ψεύτες και υποκριτές που επί χρόνια κατηγορούσαν τις άλλες κυβερνήσεις, άσχετοι και κυρίως επικίνδυνοι"
    Ανίκανοι δεν είναι
    Μην τους δίνεις ελαφρυντικά αποδίδοντας την καταστροφή του έθνους στην ανικανότητα και την βλακεία τους
    Ικανότατοι είναι
    Ικανότατοι υπάλληλοι είναι , πιστοί στις διαταγές των αφεντάδων τους , οδηγούν εντελώς συνειδητά και εσκεμμένα την πατρίδα στον αφανισμό
    Και όσο δεν υπάρχει ουσιαστική αντίσταση η δουλειά τους θα γίνεται πολύ εύκολα
    Και όσο για την μεσαία τάξη , την αστική τάξη, ....αυτή έχει χαθεί εδώ και καιρό
    Από τότε που ο Ανδρέας την εξαγόρασε , την εκμαύλισε , την διάβρωσε ως το κόκκαλο
    Μην περιμένεις επανάσταση από την αστική ταξη , είναι χρόνια συμβιβασμένη
    και θα συμβιβάζεται με όλο και λιγότερα και θα είναι χαρούμενη αν έχει την κάρτα του πολίτη και ένα κρατικό κατάλυμα να κοιμάται και μια τηλεόραση να ταυτίζεται με την Τατιάνα και το κάθε μουμιοποιημένο σούργελο
    Η αστική τάξη έχει πια μικρούς ορίζοντες, μικρά όνειρα, μικρές αντιστάσεις
    Αστα να πάνε
    Με εκτίμηση Κυριακή Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό βράδυ στους αγαπητούς φίλους...
    Κυριακή, έπεσες διάνα.. Αυτός ο ολετήρας αρπακολατζής σκότωσε την Ελλάδα.
    Έχω γράψει ειδικό άρθρο γι' αυτόν

    Αν δεν σας κάνει κόπο δείτε το http://www.gianniotis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_9059.html

    Το "δηλητήριο" του ...Ανδρεϊσμού, σκότωσε την Ελλάδα.!

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ: http://gianniotis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_9059.html

    ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ. Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ _9059.html OΤΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΤΩ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή