Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Κε Τσίπρα, με την Ευρώπη και τους λαθρο-προσφυγο-μετανάστες, "σώστε" κι' εμάς!

Δια χειρός Ιάσωνα

Παρακολουθωντας την «πρωτολογια» του Κου Τσιπρα, (δείτε εδώ) μετα τα συνεδριο που εγινε στις Βρυξελες για το προσφυγικο με την συμμετοχη του ηγετη της Ελλαδος, αθελα μου νομιζω οτι «ακουσα» και τις απαντησεις...



Τσιπρας: Η ερώτηση του κ. Κουμουτσάκου μου δίνει την ευκαιρία μετά τις εικόνες που είδαμε αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο, να εκφράσω στο σώμα την απέραντη οδύνη για την απέραντη τραγωδία που εξελίσσεται στις θάλασσας μας. 
Απαντησι Κε Τσιπρα η ανθρωπινη ευαισθησια στη συμφορα είναι ιδιον όλων των ανθρωπων ακομη και των ζωων... Δεν υπαρχει διακρισις στην θλιψι των για τον χαμο αθωων. Δεν εχετε δηλαδη σεις και το μονοπωλιο της «οδυνης». Πρακτικως μονο καπηλεια πονου θεωρουνται οι βαρυγδουπες δηλωσεις χωρις συγκεκριμενες προτασεις και καταλογισμο ευθυνων... Το ερωτημα ειαι αν υπαρχει κατι που μπορουμε νσ κανουμε ώστε να μην συμβαινουν αυτά που συμβαινουν.
Τσιπρας: Τα κύματα δεν ξεβράζουν τους πρόσφυγες, αλλά τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Απαντησι Κε Τσιπρα είναι άλλο το να εκφραζετε την θλιψι σας εστω και για το θεαθηναι προκειμενου οι οπαδοι σας και οι γριουλες να σκεφθουν ποσο «φιλοπονος» εισθε όταν μειωνετε τις συνταξεις και αυξανετε το ΦΠΑ στην εκπαιδευσι εξαθλιωνοντας τους «ταξικους» εχθρους του προλεταριατου και άλλο να υβριζετε και να λοιδωρειτε τον ευρωπαικο πολιτισμο. Μαλλον, βλεποντας το χαλι των πανεπιστημιων μας, τις δηλωσεις των συνδικαλιστων μας «θα σαν κοψουμε τα χερια συριζα» την παρουσια και τις ομιλιες των βουλευτων σας στο κοινοβουλιο, θα επρεπε να να σας προκαλει ντροπη η καταντια, η καταπτωσις της ελληνικης κοινωνιας από την κορυφη (αν π.χ εισθε εσεις κορυφη μεχρι τον πατο π.χ τον κο Βαλασοπουλο).
Κε Τσιπρα: Ποιος Πολιτισμενος Υπουργος Παιδειας μεταθετει δασκαλα του Δημοτικου στο Πανεπιστημιο ως Καθηγητρια επειδη είναι συζυγος Πρωθυπουργου την παραμονη της αποχωρησεως της κυβερνησεως πριν από τις εκλογες της 22ας Σεπτεμβριου 2015 ? Που είναι εδώ κε Πρωθυπουργε μας, ο πολιτισμος Σας?  Κι αν ακομη ειχε τα προσοντα δεν είναι καταχρησι εξουσιας η αποσπασις της συζυγικης προεδρου από το σχολείο - όπου ειχε διορισθει - στο ΕΜΠ και εν συνεχεια ο διορισμος της, λογω «προσοντων» στο πανεπιστημιο, όταν το Υπουργειο θα προσλαβει 2000 αναπληρωτες ελλειψει δασκαλων??
Κε Τσιπρα: Ποιος πολιτισμενος βουλευτης απειλει όπως ο βουλευτης του Συριζα κος Παναγουλης με λυντσαρισμα οσους ψηφισαν τα μετρα του μνημονιου? Θυμαστε κε Πρωθυπουργέ μας, τις δηλωσεις του κου Παναγούλη «Όσοι ψήφισαν τα μέτρα πρέπει να παρακαλάνε να περάσουν από το Ειδικό Δικαστήριο αντί να έχουν το τέλος =λυντσαρισμα του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη», ειχε πη από το βήμα της Βουλής.
Είναι πολιτισμος κε Πρωθυπουργε μας να κατεβαζετε τον λαο σε δημοψηφιμα, να ψηφιζει όχι, κι εσεις εν συνεχεια να λετε ΝΑΙ?? Και τωρα πες τε μας κε Πρωθυπουργε ποιους θα «επρεπε» να λυντσαρει ο λαος σας κατά τον κο Παναγουλη??
Κε Τσιπρα εδώ ολιγες Εικονες «ελλαδικου» πολιτισμου που ευγενη ανθρωποειδη στο Ελλαντα φιλοτεχνουν: 


Δείτε κι' ---> εδώ: 
Πολιτισμενοι ξυλοδαρμοι καθηγτων από τραμπουκους Ειμαστε περηφανοι γι αυτές τις εικονες ? 


Η μποχα και η δυσωδια στα πανεπιστημια, 
ολιγες εικονες εδώ κε Πρωθυπουργε μας..



Μήπως κε Πρωθυπουργε θα πρεπει να ασχοληθειτε 
 και με τον δικο «μας» πολιτισμο??

Τσιπρας: Το να μένει κανείς απαθής σε αυτή την τραγωδία που συμβαίνει με ευθύνη των δυτικών κυβερνήσεων. Υπάρχουν ευθύνες για αυτό το δράμα και τις πολεμικές επεμβάσεις που την προκαλούν. Οι πολεμικές επεμβάσεις δεν ήταν για να αναδείξουν τον εκδημοκρατισμό των κρατών αυτών αλλά για να αναπτύξουν γεωπολιτικά συμφέροντα.
Απαντησι Γιατι κε Τσιπρα η τραγωδια αυτη είναι ευθυνη των «δυτικων» κυβερνησεων? Τον Συρο δικτατορα που 4 χρονια βομβαρδιζει τους υπηκοους του και προκαλει αυτή την τεραστια προσφυγια, τον στηριζει η Ευρωπη ??? ή μαλλον η «ειρνηνοφιλη» Ρωσσια του κου Πουτιν? Τις σφαγες του ΙΣΙΣ, τις δολοφονικες πραξεις διεστραμενων ισλαμιστων που ακρωτηριαζουν-αποκεφαλιζουν αθωωους, τους σουβλιζουν ζωντανους, τους δενουν χειροποδαρα και τους λιωνουν οι ερπυστριες...Τους δημιουργησαν οι Δυτικοι? Σε ποιο κοσμο ζητε ή μαλλον από που ηλθατε?? Σε ποιες πολεμικες επεμβασεις αναφερεσθε? 
Τσιπρας: Οσοι σπείραν ανέμους θερίζουν θύελλες, μόνο που οι θύελλες θερίζουν τις χώρες πρώτες υποδοχής
Απαντησι Μα εσεις η πρωτη φορα αριστερα προσκαλουσατε τους λαθρο μεταναστες- προσφυγες να ελθουν στην χωρα μας. Κλεισατε τα στρατοπεδα όπου οι λαθρομεταναστες- προσφυγες κατεγραφοντο και διεμεναν εως οτου επιστρερψουν στις χωρες τους. Η νυν χαριτολαλουσα αντιπροεδρος της Βουλης μας , η κυρά Τασια, κε Πρωθυπουργε , μα ς ελεγε ότι οι λαθρομεταναστες- προσφυγες λιαζονται , κανουν πλουσιους τους κατοικους των νησιων κι εσεις τωρα μας λετε ότι « θεριζομε θυελλες» !! Τωρα το αντληφθηκατε κε Τσιπρα..
Τσιπρας: Ως μέλος της ευρωπαϊκής ηγεσίας αισθάνομαι ντροπή. Για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αλλά και για την συζήτηση που γίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον.
Απαντησι Κε Τσιπρα ντροπη επρεπε να αισθανεσθε εσεις, ουτως ή αλλως. Διοτι η δικη σας ανικανοτητα και της κυβρνησεως σας καταφερε επιτυχως σε 9 μηνες να χρεοκοπηση ουσιαστικα και αμετακλητα την χωρα. Να διαλυση την οικονομια να καταστρεψη τον ιδιωτικο τομεα και συνεχιζετε. Υπερηφανος για το «εργο» σας που ολοιοι αλλοι δεν μπορουν να εκτιμησουν... Τωρα για τα μπαλακι που ριχνει ο εανς στον άλλο εχεις μετα λεγομενα σας τι κανετε??? Τα ριχνετε όλα παντοτε στην « κακια» Ευρωπη???
Τσιπρας: Το επίπεδο συζήτησης καταδεικνύει την αδυναμία της Ευρώπης να υπερασπιστεί τις αξίες της. Κάποιοι προτείνουν να υψώσουμε τείχη. Στη δικιά μου την αντίληψη το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και σήμερα πεθαίνει οταν κάποιοι θέλουν να υψώσουν φράχτες.
Απαντησι Κε Τσιπρα Ανατριχιασα που αναφερθηκατε σε «επιπεδο» συζητησεως στας Ευρώπας και για την "αδυναμια της Ευρωπης να υπερασπισθητ τις αξιες της» που εσεις οψιμως ανακαλυψατε... Μα κε Τσιπρα!!!... Εσεις την εποχη που επεσε το τειχος του αισχους - οχι το τειχος του Βερολινου - το τειχος του ασιχους κε Τσιπρα... Εσεις τότε ανηκατε στην ΚΝΕ και το λεγατε τότε, ως κουκουνεος, το τειχος του αισχους, εσεις το αποκαλουσατε «αντιφασιστικο, το σύμβολο της υπεράσπισης της ειρήνης και των εργατικών κατακτήσεων που το επέβαλε η ιμπεριαλιστική επέμβαση και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας»!!! Τωρα το αναβαπτισατε σε «οραμα» … Αληθως!!! Καποτε επρεπε να ξυπνησετε κε Τσιπρα και να δητε την πραγματικοτητα...
Τσιπρας: Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό το ανθρωπιστικό μας καθήκον. Οταν μια ζωή κινδυνεύει αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον της ανθρωπιάς. Αισθάνθηκα άσχημα όταν ηγέτες στη σύνοδο της περασμένη Παρασκευής, μας κατηγορούσαν ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Οταν όμως τέθηκε το ερώτημα ποιο είναι το καθήκον μας να τους απωθήσουμε ή να τους σώσουμε, δεν απάντησαν.
Απαντησι Αληθεια κε Τσιπρα Ψεμματα ειπαν οι ξενοι ηγετες? Μπορουμε να φυλαξουμε τα συνορα μας? Εσεις προσφατως δεν γνωριζατε ότι το Αιγαιο, η θαλλασα εχει συνορα… Τωρα γιατι σας κακοφανηκε? 
Όμως αν νομιζετε κε Τσιπρα ότι πρεπει να βαλουμε ναυαγοσωστες σε κάθε μιλι της θαλλασας μας, Γιατι δεν βαζετε? Αν παλι πρεπει να επεμβει η ηγεσια της Ευρωπαικης Δυσεως (συμπεριλαμβανεσθε κι εσεις στην ηγεσια) γιατι δεν το προτεινετε? Αν παλι πιστευετε ως ηγετης της «ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ» Ελλαδος ότι πρεπει να παιρνουμε ολους οσους περνουν τα συνορα παλι, για τι δεν τον προτεινατε να λυθη τοθεμα!!!
Επισης κε Τσιπρα Γιατι δεν προτεινατε και την λυσι της μεταφορας τους στην αχανη Ρωσσια που είναι φιλανθρωπος χωρα ή την Κινα, ή την ομοθρησκοι Σαουδικη αραβια, την Υεμενη??? Ποες είναι οι δικες σας θεσεις ως ηγετης μια «πολιτισμενης «χωρας που κινδυνευει από τους σκουπιδιαρηδες του κου Βαλασοπουλου και τους αναρχικους?
Τσιπρας: Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να τους σώσουμε. Ως Ελληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά. Τα συγχαρητήριά μου στους άνδρες και τις γυναίκες της ελληνικής ακτοφυλακής για το ανθρωπιστικό καθήκον της διάσωσης των ανθρώπινων ζωών.
Απαντησι Αρα τους σωζουμε κε Πρωθυποργε μας οσους οι λιμενικοι μας προλαμβανουν. Τους Σωζουν δεν τους πνιγουν!!! Συνεπως τι αλλο πρεπει να γινη μετα από αυτο??? Τι προτεινετε??? 
Τσιπρας: Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που μας υπερβαίνει και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Ξέρω ποιοι είναι οι κίνδυνοι στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε αποτελεσματικά αν κλειστούμε στο καβούκι μας και παριστάνουμε ότι δεν ακούμε τίποτα.
Απαντησι Γι αυτό ακριβως κε Πρωθυπυργε τωρα που αντιλαβανεσθε ότι δεν λιαζονται οι λαθρομεταναστες – προσφυγες ουτε κανουν πλουσιους τους κατοικους των νησιων μας, και μας υπερβαινει το προβλημα συμετειχατε στο Συεδριο που εγινε στην ΕΕ και εληφθησαν αποφασεις. Τις οποιες εσεις ως ηγετης της «πολιτισμενης» Ελλαδος, δεχθηκατε. Εμπρος να τις κανουμ πραξι.. Τι περιμενετε??? Βγητε από το καβούκι σας???. 
Τσιπρας: Πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες και αντιρατσιστικές φωνές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το θέμα δεν προσφέρεται για ασκήσεις αντιπολίτευσης.
Απαντησι κε Τσιπρα, εκτος από την ανιπολιτευσι, ως γνωριζετε υπαρχει κυβερνησι... Απλα Κυβερνηστε. Σας εμποδιζει κανεις?? Πλην των σκουπιδιαρεων του κου Βλασοπουλου και των αναρχικων??
Τσιπρας: Δεν επιλέγουμε να παίξουμε το ρόλο του φρούραρχου της Ευρώπης. Ενεργητική και παρεμβατική στάση για να εξηγήσουμε το πρόβλημα στην Ευρώπη. Είμαστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Είμαστε μέρος της λύσης και όχι της κρίσης.
Με αλληλέγγυα στάση στο προσφυγικό η Ελλάδα καθίσταται από μέλος της κρίσης, μέλος μιας προσπάθειας για τη λύση ενός σημαντικού προβλήματος. Πρέπει να έχουμε εποικοδομητική στάση, η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο συνδετικού κρίκου, Ευρώπης και Τουρκίας. Αυτή είναι μια πολιτική που θα αναβαθμίσει τη θέση της χώρας μας και να ενισχύσει την γεωπολιτική της ισχύ.
Απαντησι Κε Τσιπρα κανετε ο,τι θελετε. Κυβερνησι εισθε. Απλα καντε κατι. Οχι μονο εκθεσεις… ιδεων!!! 
Τσιπρας: Εμείς δεν είμαστε ΝΔ για να χαρακτηρίσουμε τις προσφυγικές ροές, «ροές λαθρομεταναστών» που προκαλούσε η νεοεκλεγείσα μας κυβέρνηση.
Απαντησι Βεβαιως κε Τσιπρα εσεις δεν εισθε ΝΔ εισθε οι γενναιοι του Μπρακα λεονε. Ο Γενναιος Χατζιαβατης...Ο δον Κιχωτης, ή ότι θελετε τελος παντων... Απλα καντε κατι... Κυβερνησετε... Ο,τι συμφωνησατε καντε το!!!
Τσιπρας: Στην άτυπη σύνοδο των Βρυξελλών, που είχε τις χώρες του διαδρόμου και τις χώρες κατάληψης, έλειπε η Τουρκία. Είχαμε τον διάδρομο αλλά όχι την πόρτα που ανοίγει στις προσφυγικές ροές
Απαντησι Γιατι δεν την προκαλεσατε, ε??? Γιατι δεν θεσατε βετο αφου δεν ηταν και η Τουρκια? Σε μας λετε το παραπονο σας? Γιατι δεν το ειπατε στις Βρυξελες με την κα Μερκελ σουλατσαρατε στοςυ διαδρομους???
Τσιπρας: Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος αλλά σώζει και το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την αρχή της αλληλεγγύης. Η ΕΕ σε αυτό κινήθηκε με ρυθμούς χελώνας. Τώρα κάνει προσπάθειες στη σωστή κατεύθυνση προκειμένου οι προσφυγικές ροές να γίνονται οργανωμένα.
Απαντησι Κε Τσιπρα η Ευρωπη λειτουργει δημοκρατικα και ακολουθει διαδικσιες. Ο πλυθυσμος της εχει αλλοιωθει δημογραφικα και εξακολουθει να δεχεται μεταναστες οργανωμενα... Προσπαθειστε να συνεραγσθειτε και διατυπωστε τις αποψεις - προτασεις σας στα αρμοδια οργανα με τους «ομοιοβαθμους" σας... 
Τσιπρας: Οφείλουμε να πιέσουμε την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και καλύτερο συντονισμό.
Απαντησι Κε Τσιπρα εμας ρωτατε??. Καντε ο,τι αποφασισισατε... Εσεις εισθε Πρωθυπουργος... Εμεις σας ...«ψηφισαμε»!!! 
Τσιπρας: Η χώρα μας θα ζητήσει να καταδικαστεί η επιλογή των τειχών και των φραχτών για τους πρόσφυγες από χώρες της Ε.Ε.
Απαντησι Ζητηστε το. Τελος παντων καντε κατι...
Τσιπρας: Θέση μας είναι να στηρίξουμε μια οργανωμένη διαδικασία εγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη είτε από την Τουρκία, είτε από την Ελλάδα.
Απαντησι Επιτελους στηριξετ την θεσι σας..
Τσιπρας: Υπήρξε η επικίνδυνη πρόταση για τη δημιουργία στρατοπέδου 50.000 στην Ελλάδα. Την αποκρούσαμε.
Απαντησι Ευτυχως!!!!Καταλαβαμε κε Τσιπρα ότι θα κανετε τρια - τεσσαρα στρατοπεδα που δεν θα τα λεμε στρατοπεδα... αλλα ισως πολυκατοικιες, προσφυγικες ή κατι παρομοιο... Να οπως δεν λεμε τροικα αλλα θεσμοι, ουτε μνηνονια αλλα συμφωνια... και ότι θα εισπραττουμε ενοικια. Δηλαδη θα νοικιαζουμε σπιτια σε προσφυγες... 
Τσιπρας: H δική μας πρόταση είναι σε συνεργασία και συμβατή με τις οδηγίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Απαντησι Συγχαρητηρια κε Τσιπρα Το λυσατε προβλημα.. Δεν καταλαβαινω γιατι συζηταμε τοση ωρα!! 
Τσιπρας: Η υποχρέωση που αναλάβαμε είναι κάτι εύλογο και θετικό και πρέπει να θέλουμε να υλοποιηθεί. Αλλο να φτιάξουμε ένα υπερ-στρατόπεδο γκέτο και άλλο να αυξήσουμε τις θέσεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε πρόσφυγες. Η διαμονή στα κέντρα υποδοχής είναι περιορισμένη όχι μόνιμη.
Απαντησι Και παλι συγχαρητρια κε Τσιπρα Το προβλημα εχει λυθη... Που εινα η τραγωδια που ειχαμε στην αρχη της ομιλιας σας!! 
Τσιπρας: Θέλω να επισημάνω ότι είναι θετικό να αυξήσουμε τις θέσεις γιατί έτσι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 66.000 προσφύγων, γιατί μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις προσφυγικές ροές. 
Απαντησι Δηλαδη αφου ηδη βολεψαμε τους 50000 προχωρουμε να βολεψουμεκια λλους 16000.Νομιζω κε Τσιπρα ότι δεν υπαρχει αλυτο προβλημα από τον Αλεξη Τσιπρα!!!
Έχει καταστεί σαφές ότι και οι πρόσφυγες που θα διαμένουν σε επιδοτούμενα ενοίκια θα είναι προς μετεγκατάσταση.
Ε Τοτε γιατι το συζητατε... Προχωρηστε κε Τσιπρα. Προχωρηστε... Σωσε την Ευρωπη Σωστε τους λαθρο-προσφυγο- μεταναστες... Και μετα σωστε με την «πανάξια» κυβερνησι σας και τους Ελληνες…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου