Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο ολοκληρωτισμός μάς δείχνει το άσχημο πρόσωπό του…

«Συριζαίος είναι αυτός που το πρωί ψηφίζει Μνημόνιο και το απόγευμα διαδηλώνει εναντίον του…», έγραψε τύπος με προφίλ ονόματι @_syntrofos_ στην πολυσύχναστη διαδικτυακή πλατφόρμα twitter. Και παρέθεσε και σχετική φωτογραφία με ΣΥΡΙΖΑίους να διαδηλώνουν στο λιμάνι του Πειραιά κατά της ιδιωτικοποίησης που ψήφισαν.

Έτσι κοροϊδεύουν τον κόσμο και αυτούς που τους ψήφισαν. Και ήρθε μια πολύ κακή είδηση, που πραγματικά άφησε πολλούς άφωνους! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής διαδικτυακής πύλης newsit.gr, «ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης, πρότεινε την αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης και αυτό εισηγήθηκε κατά την ακρόασή του για το Πολυνομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλής και δεν κουνήθηκε φύλλο!» Ναι, σωστά διαβάσατε!

Αφού παρέλαβαν κερδοφόρες τις αστικές συγκοινωνίες και σε λίγους μήνες (όπως έκαναν και αλλού) τίναξαν τον προϋπολογισμό τους στον αέρα, δημιουργώντας ελλείμματα με λαϊκιστικές αποφάσεις για δωρεάν μετακινήσεις στη διάρκεια των ελέγχων κεφαλαίων που εκείνοι έφεραν στη ζωή μας, τώρα αποφάσισαν να κυνηγήσουν τους λαθρεπιβάτες! Αφού πρότειναν και την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες! Τι λέει το ρεπορτάζ: «Ο κ. Δημητριάδης μιλώντας στην Επιτροπή, ζήτησε επί της ουσίας να συλλαμβάνονται όσοι πιάνονται χωρίς εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς.

Η πρόταση, αυτή του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη όταν ακούστηκε δεν προκάλεσε καμία απολύτως αντίδραση, ακόμα και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άλλοτε έχυναν αγωνιστικό αίμα… για δωρεάν μετακινήσεις χωρίς εισιτήρια και στα κινήματα του ‘Δεν πληρώνω’. Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, αυτό που πρότεινε για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης, ήταν ‘οι παραβάτες να μην τιμωρούνται σε επίπεδο πταίσματος αλλά σε βαθμό πλημμελήματος’!»

Με λίγα λόγια, να κινδυνεύει με φυλάκιση όποιος συλλαμβάνεται μέσα σε ΜΜΜ χωρίς να έχει καταβάλλει το σχετικό τίμημα! Χαιρετήστε την «δεύτερη φορά αριστερά» που ψήφισαν κάποιοι συμπολίτες μας! Να υπενθυμίσουμε τι έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά το περιστατικό τον Αύγουστο του 2013 με 19χρονο συμπολίτη μας, ο οποίος διαπληκτίστηκε με ελεγκτή σε τρόλεϊ στο Περιστέρι και προσπάθησε να βγει έξω από το όχημα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τότε «να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία» και «να σταματήσουν οι εξευτελισμοί και οι παράνομες κατακρατήσεις επιβατών από ελεγκτές σε μέσα μαζικής μεταφοράς».

Δεν υπάρχει ούτε μια πτυχή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που το κυβερνών και οι αμοραλιστές και οπορτουνιστές εταίροι του, οι ΑΝΕΛ, να μην έχουν κάνει αλλαγή πλεύσης 180 μοιρών, φτύνοντας κατάμουτρα αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν στην κάλπη. Ούτε μία. Και κατάφεραν να περάσουν από την φιλολαϊκή ρητορεία στην αντιλαϊκή πρακτική. Διότι καμία άλλη «αντιδραστική» ή «δεξιά» κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε ένα τέτοιο εξωφρενικό, ανήθικο και προκλητικό μέτρο. Καμία απολύτως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του πάλαι ποτέ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, δεν παύει ούτε μια στιγμή να επιβεβαιώνει ότι οι αριστερές κυβερνήσεις χρησιμοποιούνται από το σύστημα για να περνούν τα πλέον αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή είναι η χρήση τους. Το μόνο που περιμένουμε τώρα, είναι, όπως στην περίπτωση του Πειραιά, να δούμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έβγαλαν κιχ στη Βουλή στην αρμόδια επιτροπή, να διαδηλώνουν κατά του μέτρου, αν αυτό τελικά υιοθετηθεί, κάτι που δεν έχουμε κανένα λόγο να μην περιμένουμε. Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάμε άλλωστε, που φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει πάρει τα μαθήματά της.

Πολλοί εξ ημών περιμένουμε να δούμε πότε θα τελειώσει αυτή η κακόγουστη τραγωδία μιας κυβέρνησης, της οποίας οι κορυφαίοι αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσουν από την εθνική επικράτεια με ελικόπτερα. Διότι όλα τα παραπάνω αποτελούν ευθεία πρόκληση και επίθεση στον ελληνικό λαό, ο οποίος από το 2010 και μετά έχει υποστεί τα πάνδεινα, για να φτάσει σήμερα να πληρώνει «φουσκωμένους» λογαριασμούς και να γίνεται θύμα μιας άνευ προηγουμένου φορολογικής επιδρομής (μόνο και μόνο για να μη μειωθούν οι κρατικές δαπάνες και πληγούν τα συμφέροντα των παρασιτικών συντεχνιών που συντάσσονται ανοικτά με την Κουμουνδούρου).

Δείτε επίσης τι γίνεται με τους ελέγχους κεφαλαίων: αντί να τους άρουν, τους εμπεδώνουν, ετοιμάζοντας μια δεύτερη γενιά μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση, που θα αποτελέσει τον ορισμό της εγκαθίδρυσης αστυνομικού κράτους, στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Ο ολοκληρωτισμός έχει ήδη αρχίσει να μας δείχνει το άσχημο πρόσωπό του…

Αυτό που απομένει να δούμε, μιας και στη ΝΔ ασχολούνται με άλλα αυτή την εποχή, οι ΠΑΣΟΚοι είναι απαξιωμένοι, στο ΚΚΕ έχουν πάθει αφωνία και το Ποτάμι δεν το ακούει κανείς, είναι πώς θα αντιδράσει ο κόσμος όταν από την άλλη εβδομάδα έρθουν τα «ραβασάκια» της εφορίας. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις εσπευσμένες εκλογές, που φυσικά έγιναν λίγο πριν αρχίσει η αποστολή των εκκαθαριστικών στους πολίτες, πολλοί εκ των οποίων αναμένεται να μείνουν στήλες άλατος όταν ανοίξουν τους φακέλους.

Όλοι διώκονται πια και κυρίως οι ιδιοκτήτες ακινήτων, αυτοί δηλαδή που προνόησαν για τα παιδιά τους. Και μη χειρότερα. Μην ανησυχείτε όμως, κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα διαδηλώσουν υπέρ των δικαιωμάτων των φορολογούμενων, κάνοντας το «επαναστατικό» τους καθήκον… 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου