Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Τι λέει και τι κάνει ο Τσίπρας;

Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου από 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου από 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης. 

Αν τον δεις λίγο προσεχτικά δεν διαφέρει από τον περσινό, αλλά και το προπέρσινο των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Παρακολούθησα και πέρυσι και φέτος τις ενδιαφέρουσες αυτές συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, στις οποίες παίρνουν τον λόγο πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα, λέγοντας τις ίδιες αρλούμπες για να γραφτούν στα πρακτικά και να μείνουν στην… ιστορία οι τοποθετήσεις τους (πολλοί ζητάνε τα cd από το κανάλι της βουλής και τα δίνουν να τα παίξουν και τα τοπικά κανάλια των εκλογικών τους Περιφερειών, να τους δουν και οι ψηφοφόροι τους!).

Δεν θα μείνω σ’ αυτό. 

Έτσι λειτουργεί το σύστημα και στην επαρχία. Θα κάνω όμως μια σύγκριση στις ομιλίες του σημερινού πρωθυπουργού, πέρσι σαν αρχηγού της αντιπολίτευσης και δυνάμει πρωθυπουργού και το περασμένο Σάββατο σαν πρωθυπουργού. 

Και στις δύο καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του…

Πέρσι λοιπόν ο Τσίπρας είπε τα ακριβώς αντίθετα απ’ όσα είπε φέτος.Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά!

Και επειδή πολλοί μπορεί να άκουσαν μόνο την φετινή ομιλία, αλλά να μην θυμούνται τι είπε πέρσι, απομόνωσα 7 σημεία - εξαγγελίες - υποσχέσεις του Τσίπρα, γιατί το κείμενο είναι μακροσκελές:
«Ο άλλος δρόμος που έχουμε μπροστά μας –είχε πει ο κ. Τσίπρας – είναι δρόμος της σύγκρουσης και της άρνησης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με την προοπτική που επιφυλάσσει η κυρία Μέρκελ για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Και ο δρόμος της άρνησης μιας συνταγής μεταφρασμένης από τα Γερμανικά, που φέρει την υπογραφή της απληστίας των δανειστών». 
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει τις αναχρηματοδοτούμενες, με κεφάλαια του ελληνικού λαού, ελληνικές τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο». 
«Εμείς θα καταργήσουμε τα μνημόνια στην Ελλάδα και θα ανοίξουμε νέους δρόμους ελπίδας και προοπτικής για όλη την Ευρώπη». 
«Θα διαγράψουμε μεγάλο μέρος του χρέους». 
«Στον επόμενο Προϋπολογισμό θα εγγράψουμε και το χρέος του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, που αποτελεί ανεκπλήρωτη υποχρέωση της Γερμανίας». 
«Οι εφοπλιστές έχουν 56 διαφορετικές φοροαπαλλαγές. Στους φτωχούς αγρότες, όμως, ετοιμάζεστε να βάλετε χαράτσι». 
«Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε πολίτη ότι αυτός ο Προϋπολογισμός δεν θα αναθεωρηθεί από την Τρόικα με σκληρά μέτρα μέσα σε έξι μήνες. Θα αναθεωρηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα διώξει την Τρόικα, ανοίγοντας νέους δρόμους ελπίδας για τη χώρα και τον λαό».
Ποιες από αυτές τις δεσμεύσεις - υποσχέσεις του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης Τσίπρα, υλοποίησε ο Πρωθυπουργός Τσίπρας; Καμιά!

Και αυτός ο άνθρωπος που έχει πάρει «διαζύγιο» με την αλήθεια, εξακολουθεί να κρατάει στα χέρια του τις τύχες αυτής της χώρας...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου