Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"Δεν αξίζει να πεθάνεις για να φτάσεις στην Ευρώπη" – "Έχασε" την γυναίκα και τα εφτά παιδιά του στο Αιγαίο!


Ο Αλί Αλσάχο (φωτο) έχασε γυναίκα και επτά παιδιά στο μοιραίο ταξίδι με το φουσκωτό των τούρκων διακινητών που επιχείρησαν να περάσουν από το Τσεσμέ στα ελληνικά νησιά τον περασμένο μήνα. Μόνο αυτός επέζησε.
«Μην το διακινδυνεύσετε. Θα χάσετε τα παιδιά σας. Οι διακινητές είναι προδότες. Θα σας πουν ότι θα φτάσετε στην Ελλάδα μέσα σε 15 λεπτά. Λέω σε όλους: Μην έρθετε, μείνετε στη Συρία, όσο δύσκολο κι αν είναι».
 Η γυναίκα του και τα παιδιά του ηλικίας επτά έως 20 χρόνων χάθηκαν όλοι στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Ξεσπά σε λυγμούς μιλώντας στο BBC και διηγείται την δική του τραγική ιστορία. 
«Οι διακινητές μας είπαν ότι δεν χρειαζόταν να φορέσουμε ούτε σωσίβια καθώς η βάρκα ήταν απολύτως ασφαλής. Πήρα την οικογένειά μου από την Συρία για να μην σκοτωθούμε. Τα παιδιά μου θα μπορούσαν να έχουν ένα μέλλον στην Ευρώπη. Τώρα τους έχασα όλους, έχασα τον κόσμο μου». 
Τα παιδιά του και η γυναίκα του δεν βρέθηκαν ποτέ. Είναι ανάμεσα στις 3.500 που πνίγηκαν ή αγνοούνται από τις αρχές του χρόνου προσπαθώντας να περάσουν από την Μεσόγειο στην Ευρώπη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου