Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Η μεγάλη των τζερεμέδων γιορτή. Ένας χρόνος "αριστερής" εξουσίας!


Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιγράψει το « παλιό καλό» ΠΑΣΟΚ σ’ όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις του, ακόμη και σε «κιτς» εκδηλώσεις. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ανήλθε για πρώτη φορά στην εξουσία στις 18 Οκτωβρίου 1981. Έναν ακριβώς χρόνο αργότερα διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση για την ανάληψη της εξουσίας. Γιατί το αναφέρουμε αυτό;

Θα εξηγηθεί καλύτερα, αφού πρώτα μεταφέρουμε το δημοσίευμα της «Αυγής» «Ένας χρόνος Αριστερά στο Τάε Κβον Ντο», το οποίο λέει τα εξής: 
“Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το επικοινωνιακό κλίμα των τελευταίων ημερών -τη συσπείρωση του νεοφιλελεύθερου μπλοκ γύρω από τον Κ. Μητσοτάκη και τις παραφωνίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- θα έχει βασικό σταθμό την ανοιχτή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Τάε Κβον Ντο, κατά πληροφορίες την Κυριακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί σε μια μαζική συγκέντρωση για να αναδείξει τον απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης και ταυτόχρονα να διαμηνυθεί ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί παρά τα εμπόδια που τίθενται. Μεταξύ των ιδεών που υπάρχουν για το σύνθημα της εκδήλωσης, φαίνεται να επικρατεί το: «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος αγώνες, συνεχίζουμε».”

Ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1982, το ίδιο ακριβώς κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ! Και τότε το ΠΑΣΟΚ έκανε συγκέντρωση «για να αναδείξει τον απολογισμό του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης και ταυτόχρονα να διαμηνυθεί ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί παρά τα εμπόδια που τίθενται». Επίσης, το ΠΑΣΟΚ έλεγε «ένας χρόνος ΠΑΣΟΚ, ένας χρόνος αγώνες, συνεχίζουμε»!

Οι συγκρίσεις και οι ταυτίσεις του 1982 και του 2016 είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Έχοντας, μάλιστα, υπ’ όψιν μας ότι από το 1981 άρχισε η δομή ενός σκληρού κομματικού κράτους, με τους περιβόητους «πρασινοφρουρούς» να κάνουν θραύση, καταλαβαίνουμε πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πασοκοποίησή του να εκτείνεται σ’ όλους τους τομείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου