Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τώρα κλαις, γιατί κλαις; Εσύ δεν είσαι που ΨΗΦΙΖΕΣ χθες;


Όχι τέσσερα χρόνια. Τέσσερις μόλις μήνες πέρασαν από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά σάρωνε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Που κέρδιζε με 7,5% διαφορά τη δεύτερη και καταϊδρωμένη ΝΔ παρά τα capital controls και τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, που αλλοιώνοντας την λαϊκή βούληση μέσα σε 48 ώρες έκανε το ΟΧΙ – ΝΑΙ.

Κι επειδή μνήμη χρυσόψαρου δεν έχω να ρωτήσω (και να θυμίσω):

Γιατί αγαπητέ αγρότη της Θεσσαλίας μου κλείνεις το δρόμο; Εσύ δεν ψήφιζες στη Λάρισα με 34,93% τον Τσίπρα αφήνοντας τη δεύτερη ΝΔ πίσω με περίπου 7 μονάδες; Γιατί Βολιώτη φίλε μου δεν με αφήνεις να πάω στη δουλειά και τις υποχρεώσεις μου; 36,06% έδωσες στον ΣΥΡΙΖΑ και μόλις 26,18% στο δεύτερο κόμμα. Κι ας στο έλεγαν οι «κακοί» δημοσιογράφοι, τα «παπαγαλάκια» όπως εύκολα τους αποκαλείς, πως σου έρχεται Αρμαγεδών στο αγροτικό. Εσύ έφαγες τη φόλα και βολεύτηκες στα ψέματα, εγώ όμως πρέπει τώρα να ταλαιπωρούμαι στις εθνικές οδούς.

Θέλετε και παραπάνω; Γιατί οι Κορίνθιοι κάνουν «κουμάντο» στους δρόμους όταν ψήφισαν σε έναν παραδοσιακά Δεξιό νομό Τσίπρα δαγκωτό με 5% παραπάνω από τη ΝΔ; Γιατί οι Βοιωτοί αντιδρούν αφού μόλις πριν από 120 ημέρες έδωσαν στον Τσίπρα +14% από το δεύτερο κόμμα; Οι Αχαιοί ακόμα πιο γενναιόδωροι έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ διαφορά 19% σε σχέση με τη ΝΔ ενώ για την Κρήτη που κι αυτή αντιδρά δεν κάνω καν τον κόπο να αναφερθώ σε ποσοστά αφού το νησί βάφτηκε στο σύνολο του «ροζ», στα χρώματα δηλαδή του Αριστερού κόμματος.

Να πάω όμως και στους κατοίκους της Κω; Γιατί γκρινιάζετε αγαπημένοι μου φίλοι για τη δημιουργία hot spots στο τουριστικό σας νησί; Εσείς τον Σεπτέμβρη δεν ψηφίσατε με 36,05% έναντι 25,57% ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως δεν γνωρίζατε τα τερτίπια της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου που άνοιξε τα σύνορα; Μήπως δεν ξέρατε πως η φιλοπροσφυγική πολιτική της Αριστεράς θα σας καθιστούσε έρμαιο της αρνητικής συγκυρίας; Τώρα γιατί προπηλακίζετε τον κύριο Καμμένο; Εσείς μάλιστα στο νησί σας τον ψηφίσατε καθώς οι ΑΝ.ΕΛ στην Κω ήταν υψηλότερα και από το Ποτάμι και από την Ένωση Κεντρώων και από τη Λαϊκή Ενότητα.

Όμως και για τους δικηγόρους υπάρχουν ενστάσεις. Να θυμίσω πως υπήρξε στους κόλπους τους ένα μεγάλο φιλο-αριστερό ρεύμα. Τώρα γιατί – μερικοί έστω – από αυτούς γκρινιάζουν;

Και για να το τελειώνουμε: για κάποιους η ψήφος είναι μια διαδικασία κυριακάτικου χαβαλέ. Ένας «πλειστηριασμός» που κατακυρώνεται σε όποιον τάξει τα περισσότερα. Τώρα όμως μην γκρινιάζουν οι «κοψοχέρηδες» του κάμπου, της Κρήτης ή των Δωδεκανήσων. Ούτε οι δικηγόροι, γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες που με περισσή ευκολία ψήφιζαν έναν πολιτικό σαν τον κ. Τσιπρα που πήρε την εξουσία καταγγέλλοντας σαν προδότες τους πολιτικούς του αντιπάλους γιατί έκαναν αυτά που ο ίδιος σήμερα κάνει. Που καταγγέλλει τη διαπλοκή όταν ο ίδιος με κομματικούς διορισμούς και κλείνοντας το μάτι σε καινούργια τζάκια και συμφέροντα ετοιμάζει τη δική του, «νέα» διαπλοκή .

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν προς αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, νησιώτες, Κρήτες, Θεσσαλούς ή Μακεδόνες. Ας το χωνέψουν όσοι έχουν έστω και λίγο μυαλό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει την αναδιανομή του πλούτου. Την αναδιανομή της μιζέριας επιδιώκει θέλοντας σε ένα καταστροφικό, βαλκανικής υφής σοσιαλιστικό όραμα να φτωχοποιήσει την όποια αστική τάξη έχει μείνει για να ικανοποιήσει τα κατώτερα ελληνικά ένστικτα.

Πως το κάνει αυτό; Μπολιάζοντας καθημερινά στο μυαλό και τις καρδιές των φτωχότερων Ελλήνων πως «οι επιτυχημένοι Έλληνες είναι συλλήβδην κλέφτες», πως όσοι κάτι έκαναν στη ζωή τους είναι «ύποπτοι» και πως η ανέλιξη στη ζωή είναι κάτι το κακό. Πως οι αγρότες δεν φορολογούνται, άρα είναι «ειδική ομάδα», οι δικηγόροι είναι προνομιούχοι, όλοι οι γιατροί δεν εκδίδουν αποδείξεις, όλοι οι δημοσιογράφοι είναι διαπλεκόμενοι (άρα να τελειώνουμε με την ελευθεροτυπία) κλπ.

Κακός ο επιχειρηματίας που δίνει δουλειά και πρέπει να κλείσει, καλός ο εργαζόμενος. Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν λέει στον τελευταίο πως με τη συμπεριφορά του και τη διαρκή φορολόγηση του πρώτου, οδηγεί τον δεύτερο σε μια νέα κατάσταση. Στην ανεργία.

Αντίθετα, τα κατώτερα στρώματα που είτε δεν βοηθήθηκαν στην πορεία τους και δικαίως διαμαρτύρονται, είτε φέρουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις από μόνα την ευθύνη μιας κακής πορείας ζωής, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κανακεύει, δίχως όμως να τους λύνει και κανένα πρόβλημα. Δίχως να τους ανοίγει νέο δρόμο. Πρόκειται για μια πολιτική διαχείρισης της φτώχειας κι όχι ανάπτυξης και φυγής από αυτήν.

Για αυτό θα το λέω και θα το φωνάζω.

Η ψήφος είναι σημαντική.

Μη τη σπαταλάτε, μη τη χαρίζετε.

Γιατί όπως συμβαίνει και στο εμπόριο «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται εκ της απομακρύνσεως από το ταμείο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου