Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Λαλήσανε οι άνθρωποι! Μπαλτάς: "Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα" (βίντεο)


Μια αποστροφή του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για τα όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη προκάλεσε αίσθηση αλλά και σκωπτικό σχόλιο από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε νωρίτερα βρεθεί στον καταυλισμό των προσφύγων.

«Η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα», είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που έδωσε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού επέλεξε να ξεκινήσει τη συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στο μείζον προσφυγικό ζήτημα της χώρας. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο προσφυγικό πρόβλημα «παίζεται η τιμή της χώρας», ενώ στο ζήτημα επανήλθε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους αναφέροντας ότι η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα. 

«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ντραπεί σε σχέση με την Ειδομένη», είπε. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, η χώρα μας σ' αυτή την κρίση δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο προς τους χιλιάδες πρόσφυγες.

«Προσπαθούμε πείσουμε τους πρόσφυγες να πάνε στους καταυλισμούς που δημιουργούνται με πυρετώδεις ρυθμούς στην Ελλάδα. Δεν προσπαθούμε να τους εκδιώξουμε, δεν προσπαθούμε να τους μαζέψουμε και να τους μαντρώσουμε», ανέφερε ο κ. Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα είναι πολιτική αλληλεγγύης κι όχι βίας. «Η ντροπή της Ειδομένης είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και τις χώρες που κλείνουν τα σύνορά τους», πρόσθεσε. 

«Σας καλώ να διαβάσετε τι έγινε στη Νέα Καβάλα», είπε επίσης. «Πως υποδέχονται οι κάτοικοι εκεί τους πρόσφυγες και πως αυτή η υποδοχή σώζει την τιμή της Ελλάδας και δια της Ελλάδας την τιμή της ανθρωπότητας», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Η Ελλάδα κάνει το παν μέσα σ' όλη αυτή την κρίση που κουβαλάει να ξαναδώσει αξιοπρέπεια στον κόσμο».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου