Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ένας έντιμος άνθρωπος

Ένας νέος και άφθαρτος πολιτικός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, μετά την θριαμβευτική νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δήλωσε: "Η ψήφος του ελληνικού λαού ακυρώνει σήμερα με τρόπο αδιαμφισβήτητο τα μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής. Καθιστά την τρόικα παρελθόν".

Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την δική του κυβέρνηση, δήλωσε: "Χάσαμε χρόνο και στο τέλος ξεμείναμε από δυνάμεις και από χρήματα. Αν το ξέραμε, θα είχαμε πάρει πιο γενναίες αποφάσεις νωρίτερα". Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, πολιτικοί αναλυτές, σχολιαστές και αρθρογράφοι τον παρότρυναν να κλείσει την διαπραγμάτευση νωρίτερα. Αλλά ο κ. Τσίπρας "δεν το ήξερε". Και ο κ. Τσίπρας είναι ένας έντιμος άνθρωπος.

"Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες, είπε ο κ. Τσίπρας στις 8/5/2016 στην Βουλή, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι ότι δεν τιμήσαμε την εντολή και είπαμε ψέματα". Στις προγραμματικές δηλώσεις, τον Φεβρουάριο 2015 είχε δηλώσει: "Το 2015 δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση". Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργήθηκε, αντίθετα με την νέα μορφή του συνεπάγεται πρόσθετες επιβαρύνσεις για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών. Αλλά ο κ. Τσίπρας "αυταπατήθηκε". Και ο κ. Τσίπρας είναι ένας έντιμος άνθρωπος.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του Φεβρουαρίου 2015 ο κ. Τσίπρας τόνιζε ότι "αυτό που η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει είναι να συνεχίσει αυτό το έγκλημα ξεπουλήματος της περιουσίας του δημόσιου πλούτου, προκειμένου να χρηματοδοτεί ένα μη βιώσιμο χρέος". Προσφάτως, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου προχώρησε στην σύσταση υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων, διάρκειας 99 ετών, που θα έχει την κυριότητα όλης σχεδόν της δημόσιας περιουσίας και θα συνδιοικείται με ξένους, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της περιουσίας αυτής. Προφανώς υπήρξε μία ακόμη αυταπάτη ή εσφαλμένος υπολογισμός του πρωθυπουργού. Ψέματα, όμως, δεν είπε. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας είναι ένας έντιμος άνθρωπος.

Στην ΔΕΘ 2013 ο κ. Τσίπρας έλεγε: "Η κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε να αξιοποιήσει στρατηγικά τον αγωγό ΤΑΡ και περιόρισε την Ελλάδα σε φιλοξενούσα χώρα, χωρίς καμία μετοχική συμμετοχή στην κοινοπραξία". Εγκαινιάζοντας τον ίδιο αγωγό, τον Μάιο 2016, δήλωνε: "Θα φέρει λοιπόν αυτός ο αγωγός τους λαούς και τις χώρες μας πιο κοντά σε μία εποχή ευημερίας, συνεργασίας και προόδου, αλλά και οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο". Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε … Ο κ. Τσίπρας ίσως να αυταπατάται κατά συρροή, ωστόσο είναι ένας έντιμος άνθρωπος.

Στις 5/6/2014 ο κ. Τσίπρας ωρύετο: "Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην εκποίηση, στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ". Στις 3/6/2016 δήλωσε: "Να ενθαρρυνθούν επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις των ελληνικών αρχών για αποκρατικοποιήσεις στην διαχείριση των υδάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα" (!) Κανείς πάντως δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν τήρησε την εντολή του ελληνικού λαού ή ότι είπε ψέματα. Απλώς κάποια αυταπάτη θα ενεφιλοχώρησε και πάλι. Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας παραμένει ένας νέος, άφθαρτος και έντιμος άνθρωπος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου