Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η ταπείνωση ενός Έθνους – Τελικά έχουμε εξωτερική πολιτική;

Στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης ελάχιστοι είναι εκείνοι που θυμούνται τα εθνικά θέματα. Δεν υπήρξε και δυστυχώς δεν υπάρχει εθνικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, με αποτέλεσμα αυτή να έχει εξελιχθεί σε εθνική απειλή κατά της χώρας, κατά του λαού, κατά του έθνους.

Από την μία oι Σκοπιανοί προκαλούν συνεχώς με το όνομα ”Μακεδονία”, οι Αλβανοί προκαλούν με τους Τσάμηδες και οι Τούρκοι ανερυθρίαστα, μη σεβόμενοι τον θρησκευτικό και συμβολικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, διαβάζουν στίχους από το κοράνι εντός του ιερού ναού σε ζωντανή μετάδοση από την τουρκική τηλεόραση!

Την ώρα που οι ”γείτονες” οργιάζουν, ο Α. Τσίπρας και οι σχετικά αρμόδιοι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα, είναι παντελώς ανύπαρκτοι.

Η τελευταία πρόκληση ήρθε το Σάββατο 11 Ιουνίου από Αλβανούς οπαδούς, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Αλβανίας και Ελβετίας για το Euro 2016, κρέμασαν πανό που έγραφε, «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα».

Η αντίδραση της χώρας μας; Με απλή ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, επί της ουσίας προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας ότι είναι προβοκατόρικες ενέργειες: «Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ευστράτιος Ευθυμίου.

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ

Ας πάρουμε όμως τα ζητήματα που ταπεινώνουν την ελληνική εξωτερική πολιτική με την σειρά.

Οι Τούρκοι του ”σουλτάνου” Ρ. Τ. Ερντογάν προχώρησαν σε μια πρωτοφανή πρόκληση κάνοντας τις απειλές τους πραγματικότητα και μετατρέποντας τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπου διαβάζονται επί καθημερινής βάσεως στίχοι από το κοράνι και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση από την τουρκική τηλεόραση.

Η εκπομπή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Sabah θα περιλαμβάνει προσευχές, αναγνώσεις του Κορανίου αλλά και συζητήσεις με θέμα «την αδελφότητα στο Ισλάμ, την δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την φιλανθρωπία». Σε αυτό θα παρευρίσκονται κάθε μέρα διαφορετικοί καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων ιστορικών και ιμάμηδων.

Απούσα φυσικά στις προκλήσεις των Τούρκων ήταν για ακόμα μια φορά η ελληνική κυβέρνηση, η οποία απάντησε με μια απλή «διαρροή» του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΞΥΔΑΚΗ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Ξυδάκης σχετικά με το ζήτημα της ανάγνωσης του Κορανιού στην Αγία Σοφία για πρώτη φορά εδώ και 82 χρόνια δήλωσε τα ακόλουθα:

“Δεν είναι έλλειψη σεβασμού το να αναγνωσθεί απόσπασμα του Κορανίου στη Αγιά Σοφιά. Το να αναγνωσθεί ένα απόσπασμα του Κορανίου δεν είναι κάτι το τραγικό. Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες. To να διαβαστεί θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού”.

Τα σχόλια δικά σας…

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΤΣΑΜΗΔΩΝ"

Οι λεγόμενοι ”τσάμηδες”, με την στήριξη του πρωθυπουργού της Αλβανίας αλλά και της Τουρκίας προκαλούν συνεχώς την Ελλάδα.

Πρόσφατα, κατά την επίσκεψη του Ν. Κοτζιά συγκεντρωμένοι -υπό τη φανερή ανοχή των αλβανικών αρχών- επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο του Υπουργού στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου είχε συνάντηση με τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Τα ανθελληνικά συνθήματα

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά, μητέρα μας, περίμενέ μας» και «καταργήστε το εμπόλεμο».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι την κινητοποίηση οργάνωσε το κόμμα των Τσάμηδων, Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Βέβαια ο κ. Κοτζιάς όσο και γενικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είπαν το παραμικρό για τον χάρτη που φιγουράριζε πίσω από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού, και έδειχνε ελληνικά τμήματα να βρίσκονται υπό αλβανική κτήση.

Όπως ενημέρωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην “Αίθουσα των Χαρτών”, η οποία διακοσμείται με ανάλογους χάρτες.

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ

Οι τσάμηδες βοηθούσαν με κάθε τρόπο τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, χαιρετούσαν φασιστικά και έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα πολλούς Έλληνες πατριώτες.

Μάλιστα, παρά τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά των Ελλήνων, φθάνουν στο σημείο ακόμα και σήμερα, χωρίς καμία αιδώ, να διεκδικούν και ελληνικά εδάφη.
Οι Τσάμηδες, μουσουλμάνοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι σήμερα φανατικοί εκφραστές του νεοθωμανικού δόγματος Ερντογάν, έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια του μουσουλμανικού τόξου.
Κατά την έναρξη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου οι Τσάμηδες τάχθηκαν ενάντια στην απελευθέρωση της Ηπείρου από τους Έλληνες, ενώ άλλαξαν στάση μετά την ήττα της Τουρκίας και την Υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης στο Λονδίνο (17.5.1913. Ήδη από το 1913, βάσει της συνθήκης των Αθηνών (άρθρο 4), οι περισσότεροι Τσάμηδες επέλεξαν την ελληνική ιθαγένεια.

Οι λίγοι, που επέλεξαν την οθωμανική ιθαγένεια το 1913, έφυγαν για την Τουρκία. Εξαιτίας όμως των κακών συνθηκών διαβίωσης στην Τουρκία, ξαναγύρισαν στην Ελλάδα. Κατάφεραν να παραμείνουν στην Ελλάδα και, ανακαλώντας την απόφασή τους, το 1920 ξαναεπέλεξαν την ελληνική ιθαγένεια.
Στην Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδος, τρία από τα 14 αλβανικά τάγματα που συνέπραξαν με τον εχθρό, ήταν στελεχωμένα από Τσάμηδες και κατά την διάρκεια της κατοχής, συνεργάσθηκαν με τους Ιταλούς φασίστες, διαπράττοντας κτηνώδη εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων, με οργανωτή την Αλβανική Εθνική Επιτροπή και αρχηγούς τους διαβόητους αδελφούς Νουρή και Ναζάρ Νίνο.

Όταν έφυγαν οι Ιταλοί, συνεργάστηκαν στενά με τους Γερμανούς, συνεχίζοντας τα εγκλήματα τους. Φόρεσαν γερμανικές στολές, περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό και προέβαιναν σε δολοφονίες, σφαγές, βιασμούς κοριτσιών, εμπρησμούς κατοικιών και αρπαγή ελληνικών περιουσιών. Εκτέλεσαν τον μανιάτη νομάρχη Γεώργιο Βασιλάκο και 49 προκρίτους της Παραμυθιάς στις 29-9-1943, που ήταν εμπόδιο στο σχέδιο τους, να αποσπασθούν από την Ελλάδα και να ενσωματωθούν στην Αλβανία. 

Όταν έφυγαν στις 21-9-1944 οι Γερμανοί, οι δοσίλογοι Τσάμηδες, έφυγαν μόνοι ή εκδιώχθηκαν στην Αλβανία, από τον ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα.

Το 1945, άρχισαν στο Ειδικό δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων, δίκες, για τις 632 δολοφονίες Ελλήνων, 428 απαγωγές κι εξαφανίσεις, 209 βιασμούς κορασίδων, 2.332 πυρπολήσεις κατοικιών 53 λεηλασίες χωριών και κλοπές κοπαδιών ζώων. Εκδόθηκαν 1.700 αποφάσεις, καταδικάστηκαν 1.930 Τσάμηδες ερήμην εις θάνατον, ως εγκληματίες πολέμου και συνεργάτες κατακτητών.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει με κάθε θυσία να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι ”φίλοι” μας γείτονες Αλβανοί, είναι πρόθυμοι ναι βοηθήσουν τον ”σουλτάνο”.

Και πράγματι, ποιοι καλύτεροι στρατιώτες της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια από τους Αλβανούς;

Έπαιξαν τον ρόλο αυτό στο παρελθόν, μπορούν να το παίξουν κάλλιστα και στο μέλλον.
Διαρκής επιθυμία της Τουρκίας, προτάσσοντας το επιχείρημα της ίδιας θρησκείας, ήταν η δημιουργία μιας συμμαχίας στα Βαλκάνια τέτοιας που θα τη καθιστούσε άμεσο δρώντα αν όχι ηγεμόνα της περιοχής.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως τα αρμόδεια υπουργεία, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά με τις ύποπτες κινήσεις της Αλβανίας, που στην ουσία παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου