Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Ο κ. Λυριτζής


Πρωί-πρωί ο κ. Λυριτζής ρούφηξε το καφεδάκι του και ρώτησε τον ανταποκριτή από το Βερολίνο αν είπε τίποτα η Μέρκελ για το πως φτάσαμε ως εδώ, ρίχνοντας κι αυτός την κουμπουριά του κατά των πολιτικών της λιτότητας.

Δεν ξέρει ο κ. Λυριτζής πως φτάσαμε ως εδώ και θέλει να του το εξηγήσει η Μέρκελ. Ως δημοσιογράφος, τον λόγο των δύο ηγετών κατά του λαϊκισμού, δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον αναλύσει.

Ως καλοπληρωμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, του Έλληνα φορολογούμενου, δεν του λένε τίποτα οι τρακοσάρες χιλιάδες που εισέπραττε.

Δεν ξέρει ο κ. Λυριτζής και δεν θα μάθει. Όσα στοιχεία και αν του παρουσιαστούν, απ’ αυτά που τόσα χρόνια καθημερινά περνάνε μπροστά από τα μάτια του, δεν θα τα αναλύσει και δεν θα τα μεταδώσει ποτέ.

Η δημοσιογραφία, τυπικό δείγμα της οποίας αποτελεί, δεν μπόρεσε ποτέ να προειδοποιήσει για την κρίση, «δεν έμαθε» γι’ αυτό που έρχονταν. Πως να μάθει τώρα για τα αίτιά της;

Ας συνεχίσει να πίνει το καφεδάκι του λοιπόν τα πρωινά στο στούντιο, ρουφώντας τη μύτη του ο κ. Λυριτζής, αλλά να μη νομίζει ότι η θολούρα που διαχέει περνάει παντού.

Εδώ θα τα λέμε γιατί, κοντά στα καθημερινά προβλήματα και τις απογοητεύσεις που πυκνώνουν, πάει πολύ να προστίθεται και η υποκρισία των καθημερινών αρμόδιων ενημέρωσης. Κυρίως γιατί τονίζει το πόσο μόνοι είναι στη χώρα οι λογικοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου