Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Έργα και Ημέραι του ...δεκαπενταμελούς!

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν να σκίσει τα Μνημόνια και ν' αλλάξει την Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα ξεκινούσε ένα πλατύ λαϊκό κίνημα, ένα ευρωπαϊκό λαϊκό μέτωπο για ν' απομονώσει την Γερμανία της κ. Μέρκελ και να της αφαιρέσει την ηγεμονία της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα υποχρέωνε τα 500 εκατομμύρια Ευρωπαίων να πληρώσουν τα χρέη 10 εκατομμυρίων Ελλήνων! Τόσο απλό.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ελληνικός λαός θεωρώντας συμφέρουσα μια τέτοια πολιτική έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 36,5 % και τον ανέδειξε πρώτο κόμμα. Η εξαγγελία της σεισάχθειας έπιασε τόπο. Αψήλωσε ο νους των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονταν από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και καμιά δεκαπενταριά αριστερίστικα γκρουπούσκουλα και με το δώρο των 50 εδρών σχημάτισαν κυβέρνηση κι άρχισαν ν' αυτοσχεδιάζουν, με τη βοήθεια του ακροδεξιού κόμματος των ψεκασμένων:

 • Ανέδειξαν ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Π. Παυλόπουλο που ως υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Κωστάκη Καραμανλή άφησε την Αθήνα να καεί, αλλά διόρισε 35 χιλιάδες υπαλλήλους στο Δημόσιο με μια υπογραφή (Π.Δ. 164).
 • Έκανε Πρόεδρο της Βουλής την εξωτική Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έσπευσε αμέσως να δημιουργήσει την «Επιτροπή της Σαγιονάρας» για το Δημόσιο Χρέος και να διατάξει την προσέλευση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για να τον ανακρίνει!
 • Έκανε υπουργό Οικονομικών τον εξωγήινο Γιάνη Βαρουφάκη για να εκβιάσει την Ευρώπη με την αποχώρηση της Ελλάδος, όταν ο κ. Β. Σόιμπλε έδινε και 50 δισ. δώρο για να φύγουμε!
 • Έκανε υπουργό Εσόδων την ποιήτρια Νάντια Βαλαβάνη που είχε μπερδέψει το θεατρικό έργο "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" με τον.... προϋπολογισμό!
 • Έκανε Πρόεδρο του Άρειου Πάγου την Βασιλική Θάνου, η οποία για να παραμείνει στην εξουσία απειλεί να παραβιάσει το.... Σύνταγμα!
Γενικά έκανε καμιά σαρανταριά ψώνια και νούμερα υπουργούς. Την ίδια τακτική ακολούθησε και μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. 
Η κυβέρνηση αυτή και η προηγούμενη του Αλ. Τσίπρα ούτε τσούρμο είναι, ούτε τσίρκο, ούτε θίασος, ούτε καν μπουλούκι. Ένα δεκαπενταμελές είναι που έχει ξεμείνει από το πάρτι των καταλήψεων, ζαλισμένο και ξεμυαλισμένο από το κρασί και το ξενύχτι. Γαλουχημένοι με έτοιμες ιδέες από το σταλινικό εργαστήριο του Μεσοπολέμου, αγνοούν τι σημαίνει Κυβέρνηση, Κράτος, Οικονομία, Δικαιοσύνη, Παιδεία, Άμυνα, Ευρώπη και τα ρέστα. Νόμιζαν ότι θα κυβερνούσαν με τις... παντόφλες των επιφυλλίδων και των χρονογραφημάτων. Υπονόμευσαν και γελοιοποίησαν κάθε έννοια Αριστεράς. 
Ήταν επόμενο να καταλήξουν να κάνουν:

 • Το Δημοψήφισμα όπου το 60% όχι το έκαναν 100% ναι! Ούτε ο Γ. Κονδύλης δεν έκανε τέτοιο δημοψήφισμα το 1935 για να φέρει τον βασιλιά!
 • Τα capital controls και να κλείσουν τις τράπεζες.
 • Να επιβαρύνουν την εθνική οικονομία με 100 δισ. ευρώ. Έτσι το 2015 έκλεισε με ύφεση 1,2% και έλλειμμα 14 δισ. (7,5% του ΑΕΠ). Για να μη μιλήσουμε για φόρους, κόψιμο μισθών και συντάξεων, κλείσιμο επιχειρήσεων και τα ρέστα.
Τι δεν έκανε η κυβέρνηση του ζαλισμένου δεκαπενταμελούς που έπρεπε να είχε κάνει;
Πριν απ’ όλα έπρεπε να κλείσει αμέσως τη διαπραγμάτευση του e-mail Χαρδούβελη. Η διαπραγμάτευση είχε φτάσει στα 1,7 δισ. ευρώ μέτρα και μέσα σε πέντε μέρες μπορούσε άνετα να κατέβει στα 1,2–1,5 δισ. ευρώ μέτρα. Έτσι θα τελείωνε η εποχή των μνημονίων και θα υπέγραφε ένα ελαφρύ μνημόνιο για την έξοδο στις αγορές. Έτσι η ανάπτυξη το 2015 θα έφτανε στο 2,5–3% του ΑΕΠ και ο προϋπολογισμός θα ήταν για πρώτη φορά από την εποχή Σημίτη πάλι ισοσκελισμένος. Η ανεργία θα έπεφτε και η οικονομία θα συνέχιζε με ανάπτυξη 3,5% το 2016, αντί για μηδενική.

Παράλληλα θα έβαζε μπροστά ένα τετραετές πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του κράτους και της οικονομίας, με βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις.

Δηλαδή:

 1. Ν’ απλοποιήσει τη νομοθεσία αντί να την κάνει πιο πολύπλοκη και γραφειοκρατική που ευνοεί τη θεσμική και ατομική διαφθορά.
 2. Να μειώσει τις δαπάνες του Δημοσίου και τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι κατά 95% είχαν προσληφθεί με ρουσφέτια, επειδή δεν είχαν ικανότητες για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
 3. Να διευρύνει τη φορολογική βάση, αφού μόνο οι μισοί Έλληνες πλήρωναν φόρους, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Η φοροδιαφυγή κυμαίνεται γύρω στα 20 δισ. € το χρόνο και η φοροκλοπή γύρω στα 10 δισ. ευρώ το χρόνο.
 4. Ν’ αλλάξει το άδικο, φαύλο και σπάταλο αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα και να το μετατρέψει σε ανταποδοτικό, όπου ο καθείς παίρνει όσα πληρώνει.
 5. Να εκσυγχρονίσει το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας εισάγοντας το κατώτερο εισόδημα επιβίωσης ώστε οι ευνοούμενοι του κόμματος να μη ζουν με πολλαπλά επιδόματα και να έχουμε το φαινόμενο των εγκύων… παπάδων, τυφλών ταξιτζήδων και τερματοφυλάκων και γυναίκες που γεννάνε κάθε δυο-τρεις μήνες!...
Γενικότερα να εκσυγχρονίσει τη Δημόσια Υγεία, την Παιδεία και τη Δικαιοσύνη και αφού καταλάβει την τελευταία στιγμή ότι αυτά που έλεγαν οδηγούσαν την Ελλάδα να γίνει Μποκοχαράμ να μην επιστρέψει πίσω και να κάνει το κόμμα του κόκκινο ΠΑΣΟΚ κατά το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ του Κωστάκη Καραμανλή, αλλά να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά γι΄ αυτό ήταν απροετοίμαστοι οι ανήλικοι πολιτικοί ηγέτες του δεκαπενταμελούς που γύριζαν από το πάρτι των καταλήψεων.

4 σχόλια:

 1. Φίλτατε Θάνε,
  Τό άρθρο σου παραπέμπει στην λαϊκή παροιμία: "ανεμένων καλλιγραφίαν παραχθησομένην υπό τού πρωκτού της Μυλωνούς"

  Και εξηγούμαι:
  παρά το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε συνομήλικοι, εκεί κάπου στα "50φεύγα", μας γράφεις και αναλύεις και τεκμηριώνεις, καί καί, ώς να αφίχθης στο Ελλαδαμπάντ πρό εβδομάδος.

  Δέν έχεις διαβάσει ποτέ πώς ξεκίνησε το συφιλιδικόν έλκος γνωστόν και ως Αριστερά εκεί γύρω στα 1917 (βλέπε Μπεναρόγια, Βεντούρα, Κοέν "κε ληπε διμοκρατικε δηνάμης";)

  Δηλαδή σαν τι περίμενες φίλτατε από επιγόνους της Σουλτάνας (λέγε με κλάρα αθανάσιο), από ομολογητές του "χαρήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρά Ασία", από ορφανά του καπ'τάν γιώτη (για πάρτη του οποίου η ντεμέκ δεξιά του κωφού γιαλαντζί εθνάρχη ανήρτησε γαλανόλευκες μεσίστιες), από σαπρόφυτα του "εδώ πολυτεχνείο" (μαζί με τους δεξιούληδες βεβαίως προκυνάνε την κεφάλα του Σβορώνου), από οπαδούς της θεωρίας "το αιγαίο ανήκει στα ψάρια το" και μύρια άλλα όσα ών αριθμός ούκ έστιν ;

  τι ακριβώς περίμενες ; Επλανήθης και εσύ όπως και οι μεγαλοδημοσιοκάφροι οι οποίοι τους είχαν πρώτο τραπέζι πίστα στα πάνελ τους επι 20+ έτη τηλεβοθροψίας αλλά δεν καλούσαν ποτέ τους άλλους τους κακούς ντέ ;

  Σοβαρά εκφράζεις έκπληξι φίλτατε και υπερακοντίζεις περιγράφοντας τι θα έπρεπε να κάνουν ; Ποιοί ρε καρντάσι ; Ποίοι ακριβώς θα τα έκαναν αυτά τα οποία αναλύεις και δεν θα έκαναν αυτά τα οποία περιγράφεις ;

  Oι άνθρωποι δεν πιστεύουν σε πατρίδα, σε φυλή, σε έθνος, σε σύνορα, σε οικογένεια, ούτε κάν σε βιολογικό φύλο.

  Μάλιστα είναι απείρως εντιμώτεροι των νεοδούλων ψοφοδεξιών που και τεμένη ιδρύουν, και το κλεινόν άστυ αφήνουν και λεηλατείται και καίγεται, και μιλεούνια λαθρεποίκων κουβαλούν, και σύμφωνα συμβιώσεως των γκέηδων ψηφίζουν, και στην αριστερά οφείλουμε και την σεβόμαστα παθνομολογούν, και, και, και.

  Φίλτατε είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος ! έμπλεοι ταλμουδικού μίσους για κάθε τι Ελληνικό έφθασαν την πατρίδα εδώ που ευρίσκεται. Στον απόπατο του πλανήτη, στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας, στόν βιολογικό της θάνατο.

  Κανένα παράπονο να μην έχεις λοιπόν, καμία βαθυτάτη απορία μην εκφράζεις, απλώς κάθησε και βλέπε την νέμεσι στήν ύβρι 43 συναπτών κΥνοβολευτικής δΕΙμοκρατίας.

  Και να σου πώ και κάτι; στήν προσεχή εκλογική αναμέτρησι, οποτεδήποτε διεξαχθεί, αν και βαθύτατα εθνικιστής επί 4 δεκαετίες, αυτούς θα ψηφίσω !
  ναιιί ! αυτούς ! τους βεριτάμπλ εθνομηδενιστές !
  Καί με τα δύο χέρια καρντάσι δΕΙμοκράτη του πρώτου θέματος.

  έτσι για να έλθει η νέμεσις και το τέλος συντομώτερον στήν εκφυλισμένη ινδογραικολάνδη. Τέφρα καλλίτερα, χίλιες φορές προτιμώτερη.
  Δέστο σαν ευθανασία μόν αμί.

  Σαλόμ σαλόμ σαλαμαλέκουμ καρντάσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απίθανος σχολιασμός.

   Να, κάτι τέτοια διαβάζω και τρελαίνομαι.
   Πολύ θα το 'θελα, αυτή την πένα να την είχα σε ανάρτηση και να μην μένει στα "υπόγεια" μιας φόρμας σχολιασμού...

   Φίλτατε αγαπημένε...
   Η φόρμα επικοινωνίας καθώς και το mail είναι στη διάθεσή σου.
   Μ' αυτή τη γλώσσα.

   Με εκτίμηση
   gianniotis

   Διαγραφή
  2. Φίλε (πραγματικέ και όχι κατά το "φίλτατε" στα σχόλιά μου ενωρίτερα),
   φίλε αγαπημένε Γιαννιώτη (από την αγαπημένη μου πόλι τα Ιωάννινα- Θράξ τού λόγου μου και από πιό μέσα ακόμη, ανατολικώτερα..., από τα κατεχόμενα....) σε ευχαριστώ θερμώς για την προσοχή σου και την απάντησί σου.
   Σε διαβάζω ανελλιπώς, κάθε ξημέρωμα με τον πρώτο καφέ της ημέρας, μαζί με 2-3 άλλες ιστοσελίδες μπλόγκς.
   Να είσαι πάντοτε γερός και δυνατός.
   Λίγοι είμαστε.... για τιμή και δόξα θαρρώ παλεύουμε, αγώνα οπισθοφυλακής κάνουμε....
   Φίλος σου πιστός
   Ιωάννης...

   Διαγραφή
  3. Την καλημέρα μου, μαζί με την εκτίμησή μου.
   gianniotis

   Διαγραφή