Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Propaganda über alles

Με αφορμή την δημοσιοποίηση από προοδευτική φυλλάδα συριζανθρώπων (μισός σύριζα + μισός άνθρωπος) ενός συρραμμένου βίντεο, μοντέλου 2005 (!) παρακαλώ, που δείχνει τους χρυσαυγίτες να επιδίδονται σε ναζιστικούς χαιρετισμούς κλπ ...παρελκόμενα, παρουσιάζω χωρίς καμία παρέμβαση, τις προσωπικές απόψεις ενός φίλου και ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής. Του Λευτέρη Πανούση.
__________


Να δηλώσω ευθύς εξ' αρχής, πως όσα γράφω εδώ εκφράζουν αυστηρά προσωπικές απόψεις και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις επίσημες γραμμές και τις εκφρασμένες πολιτικές θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. 

Τι γίνεται δω, ρε παιδιά; Βγάλανε [λέει] βίντεο, η εφημερίδα των συριζαίων, που δείχνει τους χρυσαυγίτες να κάμουν τάχα μου ναζιστικές ασχημείες;
Κι από πάνω [ξαναλέει] να ομιλούν για τα έθνη και για τις πατρίδες;
Κι επιπλέον [ματαξαναλέει] να τραγουδούν και τον γνωστό χιτλερικό ύμνο: "Deutschland über alles;» [Η Γερμανία πάνω απ' όλα;]
Κι όλα αυτά έγιναν [και δεν κοκκινίζει, που το λέει] το 2005; Τόσο πρόσφατα!
Τι να πω κι εγώ; 
Propaganda über alles! [Η προπαγάνδα πάνω απ' όλα]

Διότι φαίνεται πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αρχίζουν να τσιμπάνε προς τα άνω και κάπως πρέπει το καθεστώς [ένα είναι το καθεστώς, ενιαίο και αδιαίρετο] να ψήσει το πόπολο ότι οι Έλληνες εθνικιστές είναι οι κακοί του έργου κι αυτοί που τα έχουν κάμει τάτσι-μίτσι-κότσι, με τα παγκόσμια αφεντικά, το δουλεύουν για το καλό του...

Κι όχι τίποτε άλλο αλλά η Γερμανίδα [και όχι Ελληνίδα χρυσαυγίτισσα] Annet Moeck, που τραγουδάει το τραγούδι των ναζήδων, είναι φωνάρα.
Και δεν συλλογίστηκαν οι σαύρες της ανθελληνικής προπαγάνδας, ότι με όλα αυτά που πράττουν κατά του Ελληνισμού, μπορεί στο τέλος τα "ντοκουμέντα" που πασάρουν, για να "κάψουν" υποτίθεται τη Χρυσή Αυγή, να λειτουργήσουν αντίθετα και να γιομίσουμε εδώ νοσταλγούς του Χίτλερ...
Zieg Heil, idoten [Ζήτω η νίκη, ηλίθιοι]
Και να ξεκαθαρίσω εδώ το εξής...
Εγώ αδέρφια μου δεν είμαι ούτε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ούτε καν μέλος, ούτε πολύ περισσότερο, απολογητής των ες-ες.
Είμαι ένας απλός πολίτης, που στηρίζει με την ψήφο του τον Λαϊκό Σύνδεσμο και μόνον έτσι ομιλώ.
Εκφράζω προσωπικές απόψεις και δεν στοχεύω ούτε να δικαιολογήσω, ούτε να επαινέσω, ούτε να προπαγανδίσω, είτε υπερ, είτε κατά της Χρυσής Αυγής.
Αλλά δεν μπορώ ρε παιδί μου να καταπιώ αμάσητη την κάμηλο της αριστερής προπαγάνδας.
Διότι, πρώτα απ όλα βοά μέσα μου η φωνή της Κοινής Λογικής.

Και βάσει αυτής της κοινής λογικής, έρχομαι τώρα κυρία μου, και σε ρωτώ...
Πέραν από οτιδήποτε άλλο, δεν είδες ότι το βιντεο αυτό μπορεί να είναι κοπτοσυρραφή, εφόσον ένα κομμάτι του, έχει χρωματάκια, ενώ ένα άλλο κομμάτι του είναι μπιτ ασπρόμαυρο [σαν τις ταινίες του αξέχαστου Λογοθετίδη;]
Και δεν είδες ακόμα ότι ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής φεύγει από τη "συναυλία", αμέσως μετά τον εθνικό μας ύμνο, αντί να κάτσει ως καλός ναζί, να ακούσει το επόμενο [υποτίθεται, βάσει της συρραφής] τραγουδάκι της Γερμανίδας Αννετ;
Ή μήπως δεν άκουσες τους στίχους του ύμνου της Χρυσής Αυγής, που τραγουδούν οι χρυσαυγίτες, ενόσω ο Αρχηγός ήταν παρών;
Διότι αν δεν τους άκουσες, να σου πω εγώ ότι κάμουν λόγο για τους Νέους Σπαρτιάτες [που παραλληλίζονται με τους χρυσαυγίτες] τους οποίους οδηγεί του Ελληνισμού το Φως.
Τι σόι Ναζήδες είναι ετούτοι κυρία μου, όταν τραγουδούν πως τους "οδηγεί του Ελληνισμού το Φως;" 
Αν ήσαν πραγματικά τα ορφανά του Χιτλερ, όπως θέλουν ντε και σώνει να σε πείσουν οι νεοταξίτες μηχανικοί ελέγχου του νου, δεν θα έλεγαν ότι είναι οι Νέοι Σπαρτιάτες αλλά οι νέοι Λόεγκριν και οι νέοι ες-ες.
Ασε που δεν θα έφευγε ο Αρχηγός, πριν τραγουδήσει η Γερμανίδα το Deutschland über alles!

Και μην μου πεις για ναζιστικό χαιρετισμό και άλλα τέτοια ανατριχιαστικά, διότι θα σου απαντήσω ότι ο χαιρετισμός με "προτεταμένη τη χείρα" δεν είναι ούτε ναζιστικός, ούτε φασιστικός, ούτε σοβιετικός, ούτε τίποτα.
Είναι Ελληνικός και προέρχεται από το δωρικό έθος, να προτείνεται το άοπλο χέρι ως χαιρετισμός, για να δείξει την αγαθή πρόθεση των συναντώμενων προσώπων [δεν σηκώνω όπλο απέναντι σου, άρα σε θεωρώ φίλο]
Θα πρέπει μάλιστα να ξέρεις ότι και ο σημερνός στρατιωτικός χαιρετισμός, με το άοπλο χέρι σηκωμένο στο μέτωπο, έχει ακριβώς την ίδια σημασία - φανερώνει δηλαδη τη φιλική διάθεση, εφόσον το χέρι δεν τραβάει το ξίφος.

Τι ναζιστικές χαιρετούρες λοιπόν και άλλες αηδίες;
Το γεγονός ότι οι ναζήδες αντέγραψαν τον αρχαιοελληνικό αυτόν χαιρετισμό [όπως και τη σβάστικα] δεν παναπεί ότι πρέπει να τον καταργήσουμε και εμείς οι Έλληνες.
Είναι όπως τα λεγόμενα "αντιδάνεια", οι λέξεις δηλαδή που μας έχουν αντιγράψει Άγγλοι, Γάλλοι και Πορτογάλλοι και τις επανεισάγαμε εμείς ως τάχα μου ξενκές. Όπως παραδείγματος χάριν την υπέροχη λέξη hymour, που την αντέγραψαν οι Εγγλέζοι από τον ελληνικότατο "χυμός" κι εμείς το αντιδανειστήκαμε ως χιουμορ.
Θα πρέπει δηλαδή να κόψουμε το χιούμορ, επειδή το χρησιμοποίησαν οι Βρετανοί, όπως χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί τον χαιρετισμό της προτεταμένης χειρός;
Ήμαρτον! 

Κι ύστερα, ορίστε...
Οι χρυσαυγίτες, εις ένδειξιν καλής θελήσεως και για να μην κατατρομάζουν οι φιλήσυχοι μικροαστοί, είπανε: "πάει στο διάλο, αφού έχουν κολλήσει ότι η προτεταμένη χείρα, είναι ναζιστικό σημείο, άειντε να το κόψουμε..."
Το δήλωσε και ο κ. Κασιδιάρης στον Μυλωνάκη, ότι στη Χρυση Αυγη δεν είναι πλέον εν χρήσει ο αρχαιοελληνικός χαιρετισμός της προτεταμένης χειρός, για να μην δίδεται τροφή στην προπαγανδα να θορυβεί το ελληνόφωνον πόπολο.
Τι άλλο θέλεις λοιπόν κυρία μου, για να μην μας βρίζεις ως αιμοβόρους ες-ες;
Να κόψουμε δηλαδή και το χέρι μας;
Δεν σφάξανε...
Άσε που τον χαιρετισμό της προτεταμένης χείρας τον χρησιμοποίησε [και πολύ καλά έκαμε] ο Μεταξάς, ο οποίος πολέμησε λυσαλέα τους Γερμανούς....

Κι άντε να τα παραβλέψουμε όλα αυτά και να υποθέσουμε ότι κάποιοι/ες στη Χρυσή Αυγή φλέρταραν με τον ναζισμό, στα νιάτα τους.
Ε, και λοιπόν;
Δεν κατάλαβα...
Δηλαδή, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Χίτλερ είχε περάσει από το κομμουνιστικό κόμμα, στα νιάτα του, παναπεί ότι θα έπρεπε να μείνει κομμουνιστής μια ζωή;
Ή μήπως το γεγονός ότι ο κ. Στουρνάρας είχε περάσει από την ΚΝΕ, επίσης στα νιάτα του, παναπεί ότι είναι ακόμα κομμουνιστής;
Θεός φυλάξοι!

Εδώ, οι 99 στους 100 ανθρώπους, σε όλη την Ευρώπη, μπορεί στα νιάτα τους να φλέρταραν με τον κομμουνισμό, με τον αναρχισμό, με τον φασισμό, με τον ναζισμό - ακόμα και με το αντάρτικο πόλης.
Για να μην αναφερθώ σε επαναστατικές αιρέσεις θρησκειών, που έχουν μεγάλη πέραση στους νέους.
Η νεαρή Γερμανίδα μάλιστα που τραγουδάει το Deutschland über alles, στο έγχρωμο βίντεο, έχει αποκηρύξει δημόσια τον ναζισμό το 2011 και πέρασε μάλιστα και από πρόγραμμα επανένταξης.
Δηλαδή θα πάρουμε τώρα σειρά να καταδικάζουμε τον οποιονδήποτε, επειδή στην ορμή και στην τρέλα της νιότης του, φλέρταρε με ακραίες πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις;
Εμ' τότε θα έπρεπε να καταδικάσουμε το πιο ρωμαλέο κομμάτι της λευκής νεολαίας - αυτούς ακριβώς δηλαδή, που ψάχτηκαν στα νιάτα τους, αντί να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τη μετρημένη και ασφαλή ζωή ενός βολεμένου μικροαστού.
Σκέψου μοναχά κυρία μου, ότι ο αμετανόητος συντηρητικός σερ Ουϊνστον Τσώρτσιλ, έλεγε ότι δεν θα άξιζε και πολλά ένας νεαρός, που δεν είχε γοητευθεί ποτέ του από το κομμουνιστικό μανιφέστο.
Κι εγώ σου λέω, ότι δεν αξίζει και πολλα ένας καραβολεμένος, κρατικοδίαιτος αριστερός, που δεν γοητεύθηκε ποτέ του από τον εθνικοσοσιαλισμό, σε μια εποχή, όπου εξοντώνονται οι πατρίδες.... 

Και για να μην αναφέρω άλλα πρόσωπα και παρεξηγηθώ, θα σου δώκω παράδειγμα εμένα.
Μάλιστα, κυρία μου, εγώ προσωπικώς θεωρώ τον εαυτό μου εθνικοσοσιαλιστή, εφόσον πιστεύω στον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό μιας κοινωνίας, εντός των συνόρων ενός έθνους/κράτους και σε ένα διεθνές περιβάλλον προστασίας της ειρήνης και της αλληλεγγύης των εθνών/κρατών, ανάμεσα τους.
Αυτό με κάμει νοσταλγό του Χιτλερ ή μήπως με κατατάσσει στους αιμοβόρους εκτελεστές των ες-ες;
Κάθε άλλο, κυρία μου!

Ο εθνικοσοσιαλισμός [και όχι ο Γερμανικός ναζισμός του 20ου αιώνα] είναι ένας δρόμος για να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο, μακριά από την παγκόσμια αυτοκρατορία της Νέας Τάξεως.
Από τον Χίτλερ κρατώ μοναχά κάποια εξαιρετικά στοιχεία της κοσμοθεωρίας του και της πολιτικής του [της οικονομικής κυρίως] και απορρίπτω τις αγριότητες με τις οποίες στιγματίστηκε ο ναζισμός.
Ομοίως θα σου απαντουσα και για τον Μαρξ και για τον Φρόυντ και για τον Νιτσε αλλά και για τον Ρουζβελτ και για τον Τσωρτσιλ - ακόμα και για τον Στάλιν.

Ποιος είπε πως άμα κρατάς ως ευαγγέλιο τη μεγάλη ρήση του Μαρξ, ότι ο καπιταλισμός είναι "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" γίνεσαι αυτομάτως συνοδοιπόρος της κ. Παπαρήγα [που δεν αρνήθηκε διόλου τις ανέσεις του καπιταλισμού] ή το αν πιστεύεις πως πρέπει να ψαλιδιστούν οι δυνατότητες μιας οικογένειας Ροτσιλντ να κατευθύνει τις τυχες του κοσμου, γινεσαι αυτοματως αντισημιτης;
Όχι κυρία μου...
Αυτοί που αγωνιούν για έναν καλύτερο κόσμο, μπορεί να έχουν περάσει και από τον ναζισμό και από τον φασισμό και από τον ελευθεριακό κοινοτισμό και από ένα σωρό άλλες ακραίες πολιτικές ή θρησκευτικές κοσμοθεωρίες.
Αυτά τα νεανικά [ή μη] πνευματικά περάσματα, δεν τους κάμουν αυτομάτως φασίστες ή αναρχικούς ή κουάκερους ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Απλώς μπορεί να έχουν συμβάλλει ώστε να διευρυνθούν οι ορίζοντες τους.
Αντί να καταντήσουν καρανίκες, βολεμένοι κάπου στο δημόσιο.... 

Γι αυτό σου λέω ρε Έλληνα...
Κλείσε μάτια, αυτιά και μύτη στην προπαγάνδα [γιατί βρωμάει] και κρίνε τον οποιονδήποτε πολιτικό ή στοχαστή ή καλλιτέχνη ή πάσης φύσεως δημόσιο πρόσωπο, από την δημόσια δράση του και από τον δημόσιο λόγο του, όπως εξελίσσεται ως ζωντανός οργανισμός μέσα στον χρόνο.
Κι άστους να παίζουν τα προ δεκαετίας βίντεο τους, στις στρατιές των τυφλών, που δεν διαθέτουν καν έναν μονόφθαλμο, για να τους ξεκολλήσει από την άγνοια τους.

Propaganda uber alles
Αλλά οι εμμονιακοί της προπαγάνδας θα κριθούν από τα ψέμματα τους, ενώ οι άνθρωποι των έργων, θα κριθούν από τα έργα τους...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου