Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η ηθική εκτροπή Ξανθού

Είπε ο Υπουργός Υγείας Ξανθός στην συζήτηση στην Βουλή για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην Υγεία: «Ζητήσαμε να διερευνηθούν τα σκάνδαλα από το 1997 έως το 2014 γιατί εμείς είμαστε έξω από το πάρτι στην υγεία … γιατί εμείς έχουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία… γιατί πρέπει να λάβει τέλος αυτή η φασιστική νοοτροπία ότι όλοι το ίδιο είμαστε …».

Τώρα που η κυβέρνηση καταρρέει κι έχει αποκαλυφθεί η υποκρισία της, αρχίσανε πάλι τα περί ηθικής ανωτερότητας ατόμων, ιδεολογιών ή πολιτικών έναντι κάποιων άλλων, δίχως να συνυπολογίζεται το βάρος της ευθέως αντιδημοκρατικής και άκρως επικίνδυνης αυτής άποψης. Τι θα πει «έξωθεν καλή μαρτυρία» και με βάση ποιαν αντικειμενική αρχή αποτιμάται αυτή; Η αριστερή ιδεολογία του κύριου Ξανθού υπερβαίνει την ανθρώπινη φύση; Δηλαδή, ο αριστερός ιδεολόγος δεν έχει ελαττώματα, δεν επιβουλεύεται, δεν διακρίνεται από τις γνωστές ανθρώπινες αδυναμίες που συνθέτουν το πολυσήμαντο πανόραμα του ανθρώπινου χαρακτήρα;

«Πολάκιος» … τερατώδης αντίληψη, την οποία πρώτη υπερασπίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Δηλαδή, οι Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν δηλώνουν αριστεροί, αναβαθμίζονται σε ένα είδος ιδιότυπων σούπερ ηθικών πολιτών , των οποίων η γνώμη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα! Οι μη αριστεροί ως τί προσδιορίζονται; Ως μιάσματα, ως κοινωνικά απόβλητα; Αυτές οι «προχωρημένες» αντιλήψεις που διατυπώνονται τόσο ανεύθυνα – και εγκληματικά θα επεσήμαινα – είναι καιρός να αντιμετωπιστούν πριν είναι αργά.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο «αυγό του φιδιού» που εκκολάπτεται στα προοδευτικά εργαστήρια του Μαξίμου, η επικοινωνιακή ομάδα του οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ, ενοχοποιεί ηθικά και πολιτικά κάθε αντίλογο, κάθε κριτική σκέψη που διατυπώνεται μπροστά στην απόλυτη αλήθεια της κυβέρνησης Τσίπρα! Γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του φοβούνται, όχι τόσο γι ‘ αυτά που έπραξαν εις βάρος της οικονομίας της χώρας, αλλά γι’ αυτά που δεν πράττουν σήμερα και για όσα δρομολογούν για το συμφέρον τους και τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών.

Πάντως, αυτό το νέο κύμα εκφασισμού της κοινωνίας όπου ο απλός αντίλογος αναδεικνύεται σε ένοχη ενέργεια, ανήθικη πράξη και εν γένει σε αξιοκατάκριτη πρακτική, πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτή τη φορά από την αντιπολίτευση με μεγάλη προσοχή και όχι με …μαγκίτσες τύπου Λεβέντη κλπ .

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου