Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η Δημοκρατία των ΜΕΜ. (Μέσων Ενημέρωσης Μαζών)

Οι δημοσιογράφοι, όπως και οι πολιτικοί, απευθύνονται στους πολίτες. Αυτός ο κοινός τόπος φαίνεται πως έχει λησμονηθεί. Αν οι πολιτικοί είναι απεχθείς, αυτό συμβαίνει στην ουσία γιατί διαθέτουν εξουσία. Εξουσία, ωστόσο, διαθέτουν και οι δημοσιογράφοι.

Τόσο οι πολιτικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους όσο και οι δημοσιογράφοι, συνηθίζουν να κολακεύουν με διάφορους τρόπους (ακόμα και παραπλανώντας) το λαϊκό αίσθημα, ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εξουσίας που κατέχουν.

Ωστόσο αυτό το βιολί στις μέρες, που για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα είναι επικίνδυνες για το μέλλον μας, πρέπει να σταματήσει. Υπάρχει υπαρκτός κίνδυνος να ζήσουμε τα χειρότερα, πράγμα που πρέπει να μας καταστήσει τουλάχιστον σοβαρούς στο τι λέμε.

Αυτή η ακατάσχετη μπουρδολογία προκειμένου να υποστηριχθούν οι κυβερνητικές πολιτικές κι επιλογές, οι εύκολες κατηγορίες και κατασκευές «εσωτερικών» κι «εξωτερικών εχθρών», οι ανώδυνες και δήθεν «ιδεολογικές» μαγκιές, πρέπει να κοπούν «μαχαίρι», τουλάχιστον από όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Το ότι μέρος του πολιτικού μας συστήματος αλλά και των ΜΜΕ επενδύει τελικά για τους δικούς του λόγους στην παραμονή της κυβέρνησης Τσίπρα στην εξουσία και αδιαφορεί για την πτώχευση της χώρας, πρέπει να αποτελεί για όλους μας βασικό κίνητρο για να γίνουμε σοφότεροι, έστω την ύστατη ώρα και αν υπάρχει χρόνος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου