Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο γραφικός ξαναχτυπά: Από τα σαμποτάζ στα ...εγκαίνια!

Τυχερός άνθρωπος ο Παττακός. Ο άνθρωπος με το μυστρί πέθανε νωρίς (μόλις 104 ετών) και δεν είδε να του παίρνουν το ρεκόρ οι άσπονδοι εχθροί του οι αριστεροί. Θα είχε πάθει εγκεφαλικό βλέποντας τον Τσίπρα να κρατά συνέχεια ένα ψαλίδι και να κόβει κορδέλες. Ο χουντικός σίγουρα δεν περίμενε να τον αντικαταστήσει στην ιστορία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, ο Τσίπρας δεν κρατάει μυστρί διότι αυτό το εργαλείο συμβολίζει την έναρξη κάποιων έργων, τη θεμελίωσή τους. Το ψαλίδι συμβολίζει τη λήξη των έργων και ο Τσίπρας μόνο αυτό θα μπορούσε να κάνει. Εγκαίνια ολοκλήρωσης αφού δεν ήταν ικανός να φέρει έστω και μια μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα.

Όμως, γιατί ο Αλέξης ξημεροβραδιάζεται σε δρόμους και σοκάκια; Γιατί κινδυνεύει να μετατραπεί ο γραφικός με το ψαλίδι που κάνει ομιλίες μπροστά από σήραγγες; Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και λογικά να θέλει να δείξει έργο, έστω κι αν δεν του ανήκει η πατρότητα; Να θέλει να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του; Ή μήπως είναι ένα είδος... μετάνοιας από τον πρωθυπουργό της απάτης και της αυταπάτης; Μετάνοιας γιατί το μόνο έργο για το οποίο θα πρέπει να περηφανεύεται ο πρωθυπουργός και η αυλή του ήταν ότι προσπάθησε επί χρόνια να μη γίνουν τα έργα που τώρα εγκαινιάζει.

Ο Τσίπρας και η ομάδα των «ακτιβιστών» του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν όσο τίποτε να μπλοκάρουν τα έργα και στα Τέμπη, και στην Κορίνθου – Πατρών και παντού. Όλες οι μεγάλες υποδομές της χώρας ήταν μη αποδεκτές από την αριστερά της αφασίας. Και για να λέμε και μερικές αλήθειες. Χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση από την οποία ο Τσίπρας κάνει τα πάντα για να μας βγάλει, δεν θα είχαμε ούτε ένα χιλιόμετρο έργων. Ούτε κοτέτσι δεν θα είχαμε φτιάξει χωρίς το όραμα κάποιων ανθρώπων που πίστεψαν στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν χρηματοδότηση από την Κομισιόν και προχώρησαν σε ΣΔΙΤ με ιδιώτες.

Ο Τσίπρας και η αριστερά σαμποτάρισαν με κάθε τρόπο τα έργα που τώρα δηλώνουν υπερήφανοι που εγκαινιάζουν. Με τα κινήματα του «δεν πληρώνω», με τις σπασμένες μπάρες στα διόδια, με τον πόλεμο σε κάθε κυβέρνηση και με τη λάσπη που έπεσε με το... μυστρί.

Ήταν ακριβά κάποια από τα έργα; Ευνοήθηκαν κάποιοι νταβατζήδες εργολάβοι; Είναι ακριβά τα διόδια; Να το συζητήσουμε και να αποδοθούν ευθύνες. Αλλά όχι και να το παίζει ο Τσίπρας μεγάλος οραματιστής. Όχι να βλέπουμε την αριστερά που κατέστρεψε τον τόπο όλα τα προηγούμενα χρόνια κι έκανε τα πάντα για να εμποδίσει την ανάπτυξη, να κόβει κορδέλες. Αυτό είναι και άνανδρο και γελοίο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου