Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Το φέσι θα το φορέσει μαζί με τη γραβάτα;

Σοβαρότης μηδέν και ορατότης επίσης μηδέν. Μια κυβέρνηση που έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε για μια συγκεκριμένη στρατηγική. Ένας πρωθυπουργός που τρώει απανωτές σφαλιάρες, ένας... ηγέτης που κάνει χιούμορ και μάλιστα κακόγουστο όταν όλα γύρω καταστρέφονται.

Ο άνθρωπος που έλεγε «too good to be true», δηλαδή είναι όλα τόσο καλά που δεν ξέρει αν είναι αληθινά. Αυτός που ήταν έτοιμος να βάλει το ταχύτερο γραβάτα. Ο ίδιος Τσίπρας δηλαδή σήμερα κάνει χιούμορ λέγοντας: «Το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι» και πρόσθεσε ότι άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν, όταν ρωτήθηκε αν προτίθεται να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας Ιουνίου φορώντας γραβάτα.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να εμφανιστεί ότι υπηρετεί εθνική γραμμή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή».

Πραγματικά αδυνατούμε να τον παρακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι ψυχοπαθητική προσωπικότητα που κάνει απλά ζημιά στην Ελλάδα και αδιαφορεί για το τι λένε για τον ίδιο. Τον πείραξε η γραβάτα και θα το ρίξει στο φέσι; Και ποιοι φέσωσαν τη χώρα; Τα δύο μνημόνια τα δικά του τα ξέχασε;

Μήπως κάποιος πρέπει να τον επαναφέρει στην τάξη; Ότι είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για να φέρεται με αστείο τρόπο; Που να ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζωντανός και αειθαλής και να τον έβλεπε να αστειεύεται, τι θα του έλεγε.

Δυστυχώς έχουμε ένα πρωθυπουργό λίγο. Που νομίζει ότι είναι περίπτερο η διαχείριση της χώρας. Και που κάνει κωλοτούμπες ανάλογα με τις ορέξεις του.

Να το θυμηθείτε. Ό,τι κι αν του δώσουν για το χρέος θα το πάρει ακόμη κι αν είναι η χειρότερη λύση. Και τότε είναι ικανός να φορέσει και φέσι και γραβάτα μαζί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου