Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ποιά καλή χρονιά;….

Είναι η πρώτη φορά που στην ηλικία μου οι ευχές για «καλή χρονιά» συνοδευόντουσαν από το «καλή λευτεριά». Ναι δυστυχώς αυτή ήταν η φράση που κυριάρχησε σε κόσμο…
Ρωτούσα γιατί «καλή λευτεριά» και μου απαντούσαν «γιατί δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε». Ναι πλέον ο κόσμος δεν αντέχει.
Ψάξαμε στο ίντερνετ να δούμε ανακοινώσεις του κινήματος «δεν πληρώνω» αλλά ως δια μαγείας είχαν εξαφανιστεί …θα διορίστηκαν και αυτοί…

Παντού φέτος υπήρχε η απελπισία. Οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης απελπισμένοι από το βάρος των φόρων και των ασφαληστρικών εισφορών. Οι φτωχοί ακόμα φτωχοί, τι να σου κάνει το «επίδομα της μιζέριας» που πήραν? τους έδωσαν 300 και τους κόβουν κάθε μήνα 100 του ΕΚΑΣ σύνολο 1200 χάνουν το χρόνο.

Φυσικά η Κυβέρνηση που θα «τα έπαιρνε από τους πλούσιους να τα δώσει στους φτωχούς» έχει δ’λειες άλλες, άλλωστε πως θα τα πάρει και από ποιόν? είδε κανείς κάποιον εφοπλιστή να σκέφτεται ότι δεν έχει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ?

Μήπως εκείνος ο άνθρωπος που γύρισε τον κάδο των σκουπιδιών έξω από το σούπερ μάρκετ και έπαιρνε τις πατάτες που είχαν πετάξει, ανήκει στους βιομηχάνους? αλλά κατά τα άλλα σύμφωνα με την Κυβέρνηση, δεν ψάχνουν οι άνθρωποι πλέον στα σκουπίδια (ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών μόνο).. ήρθε και ο Πακιστανός που πουλάει «όλα 1 ευρώ» και είπε με περισπούδαστο ύφος «450 πήρα επίδομα αλληλεγγύης» και δίπλα ήταν συνταξιούχος οικοδόμος 87 ετών είχε πάρει λιγότερα…

Βγήκαν και οι ανακοινώσεις των φόρων, των νέων φόρων που προστίθενται το 2018, βγήκαν οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια και χόρευαν στο Σύνταγμα …τόση χαρά (αλήθεια εκείνες οι κυρίες που χόρευαν στο Σύνταγμα που να είναι άραγε?).

Κατά τα άλλα ο Πρωθυπουργός πήγε στη Σερβία και ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα, αγνοώντας ότι είναι του παλαιού ημερολογίου και έχουν Χριστούγεννα 2 εβδομάδες μετά..
Αυτά ζούμε…
Ντε και καλή χρονιά βρε...

Υ.Γ. προσεχώς φθηναίνουν οι ντομάτες και τα ζαρζαβατικά, άμα θέλετε να πετάξετε…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου