Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Θα μιλήσουν αυτοί για εμάς;

-Διορισμός συντρόφου Ρένας Δουρου στην ΕΥΔΑΠ
-Διαγραφή και διακανονισμός χρέους Αλέκου Φλαμπουράρη στην ΕΥΔΑΠ
-Απώλεια (κατ’ εκτίμηση) 40 δις ευρώ στις αξίες τραπεζικών μετοχών που είχε υπό την κατοχή του το ΤΧΣ
-Δανειοδότηση Καλογρίτσα από Τράπεζα Αττικής με χρήση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ ως κεφαλαίου και «βοσκοτόπων» ως εγγύησης
-Πόθεν έσχες Σταθάκη (ξεχασμένο εκατομμύριο)
-Προσλήψεις Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ με παράκαμψη του ΑΣΕΠ
-Βόλτες Καμμένου στο Λονδίνο με το κυβερνητικό αυτοκίνητο
-Εντοπισμός Καμμένου να τζογάρει σε καζίνο
-Κύμα πυρκαγιών το καλοκαίρι
-Περιβαλλοντική καταστροφή Σαρωνικού από πετρελαιοκηλίδα
-Καταστροφή Μάνδρας από πλημμύρα
-Παράνομη συνομιλία Καμμένου με ισοβίτη κατάδικο για να καταθέσει εναντίον Μαρινάκη
-Απόπειρα πώλησης βλημάτων με μεσάζοντα στη Σαουδική Αραβία

Είναι μια λίστα σκανδάλων και γενικότερα υποθέσεων που χρήζουν αναζήτησης πολιτικών και ποινικών ευθυνών και έχουν παρουσιαστεί από το 2015 και μετά, όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όσες μπορώ να θυμηθώ, σίγουρα κάποιες ξεχνάω.

Ξέρετε για πόσες από αυτές επέτρεψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη διερεύνηση; ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ.

Δεν έχουν αφήσει να αγγίξουν ούτε έναν δικό τους.

Ακόμα και στην εξεταστική για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας δε συμπεριέλαβαν την περίοδο πριν το 1996 για να μην εξεταστούν τα πεπραγμένα του Κουρουμπλή ως ΓΓ.

Ακόμα και για την υπόθεση της Novartis αρνούνται μετά μανίας οποιαδήποτε έρευνα για κάθε δικό τους πρόσωπο. Κι όμως υπάρχουν πολλοί που βάσει προηγούμενης ιδιότητας και μόνο θα έπρεπε να εμπλέκονται. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μάρκος Μπόλαρης, κοκ. Για να μην αναφερθούμε σε περιπτώσεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, δεν ανήκουν στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τους θεωρούν ακίνδυνους έως και φιλικούς και τους αφήνουν τελείως στο απυρόβλητο.

Και όλως περιέργως στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται όλα τα πρόσωπα που η κυβέρνηση θεωρεί εχθρούς της. Από τους βασικούς πρωταγωνιστές των κομμάτων της αντιπολίτευσης έως το Γιάννη Στουρνάρα, που θέλουν να τον διώξουν για να βάλουν στη θέση του κάποιο ΣΥΡΙΖΑίο, το Δημήτρη Αβραμόπουλο που θέλουν να απομακρύνουν από την Επιτροπή, και τον Παναγιώτη Πικραμμένο, στον οποίο καταλογίζουν την ήττα τους στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.

Είναι ύποπτος για εμπλοκή στην υπόθεση ο Άδωνις, ως υπουργός Υγείας, δεν είναι όμως ο Κουρουμπλής. 

Είναι ο Βενιζέλος κι ο Στουρνάρας ως υπουργοί Οικονομικών, δεν είναι όμως η Κατσέλη από το ίδιο πόστο.

Είναι ο Λοβέρδος που ήταν τότε υπουργός Υγείας, δεν είναι ο Μπόλαρης που ήταν υφυπουργός του.

Και γενικώς για να μην το κουράζουμε, αρνούνται σθεναρά ακόμα και να ελεγχθεί οποιοσδήποτε δικός τους. Αυτοί που πάντα έλεγαν ότι είναι ηθικοί και τίμιοι, ότι είναι κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, που ζητούσαν κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του ιδιαίτερου καθεστώτος των υπουργών και τώρα κρύβονται συνεχώς πίσω από αυτά. Και έχουν και το θράσος (ακόμα) να κατηγορούν τους αντιπάλους τους που τα δημιούργησαν, και δεν τα επικαλούνται καν!

Θα τολμήσουν αυτοί να μιλήσουν για τη ΝΔ; Που σε κάθε σκάνδαλο που φέρονταν να εμπλέκονται δικοί της ζητούσε πρώτη να διερευνηθεί; Θα μιλάει ο Πολάκης που κρύβεται πίσω από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τις μηνύσεις εναντίον του, για τον Άδωνι που παραιτήθηκε από το απόρρητο των λογαριασμών του; Ή θα μιλάει ο Τσίπρας που καλύπτει το συνέταιρο του για να τζογάρει και να κάνει business με υλικό του στρατού για το Σαμαρά που όταν ακούστηκε το όνομα Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ σύσσωμη η ΚΟ της ΝΔ ψήφισε να διερευνηθεί (για να κριθεί τελικά πανηγυρικά αθώος);

Η διαφορά μας με αυτούς τους ανθρώπους θα είναι πάντα αξιακή. Η ΝΔ σταμάτησε να αναδεικνύει το σκάνδαλο με τη Σαουδική Αραβία λόγω των τουρκικών προκλήσεων, για να μπορεί ο Καμμένος να ασχοληθεί με αυτές. Αυτοί επέλεξαν να αναδείξουν τη στημένη ιστορία της Novartis για να γλιτώσουν από την κατακραυγή του κόσμου για το Μακεδονικό. Γιατί τους πανικόβαλλε ο «όχλος», κατά τον πρωθυπουργό, που δεν ελέγχουν πλέον και στρέφεται εναντίον τους. Και τα κατάφεραν, το Μακεδονικό έφυγε από την επικαιρότητα και ήδη ακούγεται ότι πάμε προς λύση, προφανώς κακή, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Και όσο δίνουν στα ΜΜΕ υλικό να παίζουν και κρατάνε την αντιπολίτευση καθηλωμένη παραδίδουν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς και τα Ίμια στην Τουρκία. Και δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα με δήθεν γκρίζες ζώνες και καθεστώς βραχονησίδων. Ψιλολόγια τα εθνικά θέματα για αυτούς.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Μπορεί να διάλεξαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ο λαός όμως πλέον χαζός δεν είναι. Όλοι κατάλαβαν την περίεργη συγκυρία ανάδειξης της υπόθεσης, για αυτό και για πρώτη φορά δε φαίνεται να περνά. Και όχι γιατί οι Έλληνες πολίτες δε θέλουν τη διερεύνηση οποιουδήποτε σκανδάλου, ή γιατί βάζουν το χέρι στη φωτιά για τους εμπλεκόμενους. Αλλά γιατί τα εθνικά ζητήματα είναι πάνω από αυτά, και σήμερα η θέση της χώρας κινδυνεύει.

Η συζήτηση για Novartis δε θα διαρκέσει για πάντα. Και η διερεύνηση κάποια στιγμή θα σταματήσει, και τα πρόσωπα που θέλησαν να απομονώσουν θα δικαιωθούν πανηγυρικά. Αν δεν προκύψουν ευθύνες και για δικούς τους μέχρι τότε. Αν όμως προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση αντίθετη με τα εθνικά συμφέροντα, αν κάνουν οποιαδήποτε παραχώρηση σε Τούρκους, Αλβανούς και Σκοπιανούς, τότε θα λογοδοτήσουν. Και θα καταλάβουν από πρώτο χέρι πως τόσο οι υποθέσεις που ανέφερα στην αρχή και έχουν κουκουλώσει όσο κσι οι κατηγορίες που απαγγέλουν τώρα με στημένους και μυστικούς μάρτυρες δε θα είναι τίποτα μπροστά σε όσα θα αντιμετωπίσουν και θα αποδεικνύονται από τα γεγονότα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου