Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Στην Ελλάδα των αχρήστων, δεν χρειάζονται ...Μπαλταδώροι!

Κάθε φορά που χάνεται ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ξεκινά η συζήτηση για το μισθό που παίρνει, για τη σύνταξη που θα πάρει η χήρα του, για τη στήριξη που θα έχουν τα παιδιά του. Και για την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί σε όποιο σώμα κι αν είναι.

Οι γνωστοί και ως ένστολοι που εξαπατήθηκαν πολλές φορές κι από όλες τις κυβερνήσεις. Μόλις όμως σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας όλοι ξεχνάμε τι λέγαμε. Ο μισθός παραμένει 1.000 – 1.500 ευρώ για τους πιλότους που ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους. Η σύνταξη θα είναι κανένα πεντακοσάρικο, τα παιδιά θα πάρουν κάτι λίγα αν τα «υιοθετήσει» η Βουλή όπως έγινε πρόσφατα.

Και θα υπάρχουν και κάποιοι φιλότιμοι επιχειρηματίες που θα κάνουν έρανο για να μαζέψουν λεφτά για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Φιλότιμοι αλλά πόση ξεφτίλα για την πατρίδα…

Όλα αυτά που βλέπουμε μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι «τελειωμένη» σε όλα τα επίπεδα. Από το «τιτίβισμα» του Καμμένου, μέχρι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε τον κόπο να πάει στην κηδεία του άτυχου σμηναγού, είναι φανερό ότι η χώρα δεν πάει καλά. Σ’ αυτή τη χώρα δεν ευδοκιμούν πλέον ήρωες. Ούτε καν άνθρωποι που κάνουν το καθήκον τους με προσήλωση στο στόχο.

Η Ελλάδα της εποχής μας δεν χρειάζεται Μπαλταδώρους. Με τους… Καρανίκες των 2.500 ευρώ συν τις… υπερωρίες στο Μαξίμου βολεύεται μια χαρά. Τί αυξήσεις να απαιτήσουν οι πιλότοι; Τις παίρνουν οι τελειωμένοι, άχρηστοι και άσχετοι.

Η χώρα έτσι όπως είναι σήμερα έχει ανάγκη από τεμπέληδες, λαμόγια ή βλαμμένους που κυβερνούν αλλά το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να καπνίσουν κανένα τσιγαριλίκι και να πάνε σε γκέι μπαρ. Η πατρίδα μας, τους έδιωξε τους ήρωες και τώρα την κυβερνούν και την οδηγούν (άγνωστο που) οι μέτριοι. Έσονται πρώτοι οι τελευταίοι και άνθρωποι σαν τον Μπαλταδώρο δεν έχουν καμιά τύχη. Κάνουν τη δουλειά τους, κάνουν το καθήκον τους, σκοτώνονται για την πατρίδα, αλλά δεν έχουν ποτέ την τύχη των διάφορων «Καρανίκων».

Οι τεμπέληδες της αριστερής κοιλάδας και πολλοί «δεξιούληδες» που δε βλέπουν την ώρα να αλώσουν το κράτος έγιναν οι πυλώνες της ελληνικής δημοκρατίας και κοινωνίας.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου