Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Πάντα φταίνε οι… άλλοι

Μάς κήρυξαν πύρινο πόλεμο. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ασύμμετρη απειλή. Είχε άνεμο 11 μποφόρ, φταίνε οι καιρικές συνθήκες.

Όσο κι αν ψάξουμε δεν μπορούμε να βρούμε ότι έχουμε κάνει κάποιο λάθος. Θα κάναμε ακριβώς τα ίδια. Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη, αλλά δεν είναι ώρα για… αποκεφαλισμούς. Στο Συντονιστικό δεν συζητήσαμε για νεκρούς, καθώς δεν ήταν ακόμα… επιβεβαιωμένοι οι θάνατοι. Τα σκοτεινά κέντρα δεν θα καταφέρουν να ανακόψουν την πορεία ανάκαμψης της χώρας. Φταίνε οι κάτοικοι που έχτισαν άναρχα. Για όλα φταίνε τα αυθαίρετα, ξεκινάμε κατεδαφίσεις. Α, τελικά μπορεί και να φταίει η κλιματική αλλαγή. Ισως και το ότι ασχολούμασταν με τα μνημόνια και πού να προλάβουμε να σκεφτούμε πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.

Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα είναι τα απίστευτα επιχειρήματα που εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες χρησιμοποιούν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και τα κυβερνητικά στελέχη για να αποποιηθούν όποιες ευθύνες τους αναλογούν.

Κανείς δεν θα έπρεπε να εντυπωσιάζεται από την τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από την 25η Ιανουαρίου του 2015, οπότε και ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας, αναμασούν την ίδια προπαγάνδα προσαρμόζοντάς την πάντοτε στις περιστάσεις.

Και ποια είναι η κεντρική ιδέα της προπαγάνδας; Ποτέ δεν φταίμε εμείς, φταίνε πάντοτε οι άλλοι. Ποτέ δεν κάνουμε λάθη, εμείς… πετάμε από επιτυχία σε επιτυχία.

Φταίνε τα κόμματα που κυβερνούσαν εδώ και 40 χρόνια, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Γιούνκερ, η συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης. Εφταιγαν και οι Αμερικανοί, αλλά τώρα μας σώζουν. Μας έσωζαν οι Ρώσοι, αλλά τώρα φταίνε. Τώρα φταίνε ακόμα και η Ζωή και ο Βαρουφάκης με τους οποίους αγκαλιά ο Τσίπρας οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από την ευρωζώνη. Φταίει η τρόικα για τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει στους πολίτες, αλλά μπορούμε να πανηγυρίζουμε για τη δημοσιονομική επιτυχία που φέρνουν αυτά τα επαχθή μέτρα. Φταίνε οι διαπλεκόμενοι. Εντάξει, όχι ακριβώς. Φταίνε μόνο όσοι διαπλεκόμενοι δεν έχουν γίνει «κολλητοί» με το Μαξίμου. Φταίνε όλοι όσοι δεν στηρίζουν την κυβέρνηση, γιατί θέλουν το «κακό» της χώρας. Φταίει η βροχή, φταίει η ξηρασία, φταίει το κρύο, φταίει και η ζέστη. Μπορεί και για όλα να φταίει το γκαζόν.

Αλλά είμαστε και αχάριστοι σαν λαός. Πάμε να τα φορτώσουμε όλα σε ένα «παιδί» 44 ετών που είπε και ο Βερναρδάκης. Είναι δυνατόν να φταίει για κάτι ο λαοπρόβλητος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας. Για τίποτα! Ολα τα κάνει σωστά, όλα τα φέρνει εις πέρας με επιτυχία. Το «δικό μας παιδί» ο Αλέξης είναι «μεγάλος» όταν έχουμε… θριάμβους και όταν υπόσχεται φαντασιακούς παραδείσους, αλλά είναι «μικρός» όταν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά τι λέμε; Μόνο οι «άλλοι» φταίνε…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου