Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Μπαχαλοφασισμός


Είναι αλήθεια πως ο αστυνομικός – σκοπός της πρεσβείας του Ιραν ούτε θα μπορούσε να εμποδίσει ούτε πολύ περισσότερο να συλλάβει τους μπαχαλάκηδες του Ρουβίκωνα.

Πιθανότατα όμως αυτό που θα έπρεπε να κάνει ήταν να ειδοποιήσει το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. μόλις αντιλήφθηκε τι συμβαίνει. Αν πρόλαβε, βέβαια, να αντιληφθεί τι θα συμβεί γιατί από την εμφάνισή του φαινόταν τόσο… χύμα που θύμιζε περισσότερο ήρωα ταινίας με τον επιθεωρητή Κλουζό.

Αυτό, όμως, που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό είναι πως ο επικεφαλής των μπαχαλορουβικωναίων γίνεται «συνομιλητής» του πολιτικού σκηνικού μέσα από τα social media. Εφτασε να δίνει «συγχαρητήρια» στον αστυνομικό γιατί υπάκουσε τις «εντολές» και να απειλεί με… αίμα αν τυχόν κάποιοι τους αντισταθούν.

Ο παραλογισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αλλά αυτό είναι απολύτως… λογικό όταν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως οι δράσεις των «παιδιών» του Ρουβίκωνα δεν είναι παράνομες και καμιά φορά η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να τους διαθέτει και περιπολικά ως «ταξί» για τις μετακινήσεις τους, όπως τότε που μπούκαραν στη Βουλή.

Έτσι όπως πάμε σε λίγο καιρό οι μπαχαλορουβικωναίοι θα ανακοινώνουν μέσα από τα social media πού θα «χτυπήσουν» και θα ζητούν και δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. να τους ανοίγουν το δρόμο.

Αν αύριο το πρωί οποιοσδήποτε πολίτης μπουκάρει σε οποιοδήποτε δημόσιο κτίριο και αρχίσει να τα σπάει, τι θα συμβεί; Θα φύγει μετά σαν… κύριος ή θα συλληφθεί; Και αυτή είναι η αστεία εκδοχή της κατάστασης. Αν, αύριο, οργανωθούν κι άλλες ομάδες «αγανακτισμένων» είτε αναρχικών είτε ακροδεξιών και λειτουργούν όπως λειτουργεί ο Ρουβίκωνας ή τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, έχει αναρωτηθεί κανείς τι θα συμβεί; Η Πολιτεία θα συνεχίσει να τους παρακολουθεί, να τους αφήνει ελεύθερους να κάνουν ό,τι γουστάρουν ακόμα και να γίνουν «συνομιλητές» της;

Γιατί μπορεί η χώρα και η Δημοκρατία να μην κινδυνεύουν από τον Ρουβίκωνα, αλλά η ατιμωρησία και τα «χάδια» των κυβερνώντων μπορούν πολύ εύκολα να οδηγήσουν διάφορους φανατικούς του μπαχαλοφασισμού να ακολουθήσουν την ίδια τακτική. Και τότε θα είναι πολύ αργά, για μια ακόμη φορά.

Αλλά, αλήθεια, όταν έχουν περάσει πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, η δίκη έχει γίνει σίριαλ και πιθανότατα δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το 2020, τότε τι περιμένουμε; Να πιάσει το κράτος τους Ρουβίκωνες και τους επί δεκαετίες… γνωστούς – αγνώστους; Το μήνυμα της Πολιτείας προς τους μπαχαλοφασίστες κάθε ιδεολογίας είναι σοκαριστικό: «Σπάστε και κάψτε μέχρι τέλους»!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου