Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Παράλυτη πολιτεία

Τα καμώματα της εκτρωματικής… αντιμνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο κατά τις τελευταίες πολλές δεκαετίες. Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται τα σημερινά πολιτικά… υλικά, δεν είναι ούτε ορθός, ούτε λογικός. Φυσικά, δεν τους ενδιαφέρει και τόσο. Τον σκοπό τους τον πέτυχαν. Έπιασαν κορόιδα περίπου 2.300.000 ψηφοφόρους τον Ιανουάριο του 2015. Από το διάστημα αυτό και έως τον Ιούλιο προκάλεσαν στη χώρα τη μεγαλύτερη βλάβη σε καιρό ειρήνης και σε συνθήκες κανονικότητας.

Η παραλυτική στασιμότητα στην οποία ευρίσκεται η χώρα αποτελεί πρωτίστως ευθύνη της σημερινής εγκληματικής κυβέρνησης αλλά και των δανειστών. Οι τελευταίοι ελέγχονται για το γεγονός ότι σε συνθήκες κηδεμονίας, επέτρεψαν σε μια επικίνδυνη κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα οικονομικό μοντέλο, το οποίο δεν είναι γραμμένο σε κανένα βιβλίο της οικονομικής θεωρίας και πολιτικής. Επί της ουσίας, οι δανειστές απέτυχαν καθώς παραβίασαν βασικά αξιώματα και αρχές της οικονομικής θεωρίας. Μόνο ντροπή πρέπει να αισθάνονται και αν έχουν λίγη… τσίπα, πρέπει να ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη που ανέχθηκαν από άσχετους και ιδεοληπτικούς τύπους να εφαρμόσουν κρίσιμες αποφάσεις με εντελώς λανθασμένο τρόπο.

Το διεθνές περιβάλλον στέλνει ανησυχητικά μηνύματα και αν… στραβώσει κάτι, τότε μπορεί να πάθουμε κατ΄ αναλογία νέα ζημιά όπως συνέβη μετά την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ και την κρίση δανεισμού που μετετράπη σε κρίση χρέους για την Ελλάδα. Αναλύοντας τα βασικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας θα διαπιστώσει κάποιος ότι υπάρχουν πολλαπλές βλάβες. Η οικονομία παρουσιάζει πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι σημερινοί κυβερνώντες προσπαθούν να πλασάρουν σε αδαείς πολίτες ένα success story, που επί της ουσίας αποτελεί ένα ψεύτικο story. Αν οι σημερινοί τύποι ηγούνταν μιας επιχείρησης και δεν έφευγαν έχοντας την αίσθηση της… τσίπας που συνοδεύει συνήθως την αποτυχία, τότε οι… μέτοχοι (δηλαδή ο λαός) θα τους πετούσαν έξω με τις… κλωτσιές.

Επειδή δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να… σβήσουμε τις τεράστιες ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν από την ανερμάτιστη και εγκληματική τους πολιτική, οι μόνοι που μπορούν να τους στείλουν εκεί που πρέπει είναι οι ψηφοφόροι. Ας ελπίσουμε ότι οι τελευταίοι έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών. Αν δεν έχουν καταλάβει τι έγινε το 2015 και τι διακυβεύεται για τη χώρα και το έθνος τα επόμενα χρόνια, τότε ας πάρουμε φόρα όλοι μαζί για να… χτυπήσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Θα είμαστε μια παράλυτη πολιτεία και πάνω απ΄ όλα άξιοι της κακής μας τύχης…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου