Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Κομμουνιστική "ευαισθησία" και λοιπές αηδίες...


Η Ιστορία έχει διδάξει ότι ο κομμουνισμός υπάρχει στις χώρες που υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση. Όλοι ίσοι και ισοπεδωμένοι. Κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει. Και δεν πρέπει να ξεχωρίσει, γιατί αλλιώς το πράγμα αρχίζει και γίνεται… επικίνδυνο. Ακόμη και οι άριστοι σε τέτοιες κοινωνίες δεν θα ξέφευγαν από τον κανόνα που τους θέλει να υποτάσσονται στη… μεγάλη ιδέα του Μαρξ. Όσοι τον διάβασαν και τον κατάλαβαν, την έκαναν με… ελαφρά πηδηματάκια, ενώ όσοι δεν τον κατάλαβαν βασανίζονται στο… μυαλό!

Οι αρχές του κομμουνισμού σ΄ έναν σύγχρονο κόσμο αποτελούν τροχοπέδη για την πρόοδο της κοινωνίας. Όταν δεν υπάρχει κίνητρο για τη δημιουργία πλούτου, τότε είναι προφανές ότι οι κοινωνίες τελούν σε καθυστέρηση. Καθυστερημένες κοινωνίες σημαίνει ότι έχουν αμόρφωτους και φοβισμένους πολίτες. Επιπλέον, σε τέτοιες κοινωνίες δεν μπορεί να συντελεστεί πρόοδος μέσα από την επιστημονική έρευνα η οποία απλοποιεί τις συνθήκες των πολιτών, συμβάλλει στην ανάπτυξη και ενισχύει τους δεσμούς κοινωνικής συνοχής.

Οι αναπτυγμένες οικονομίες πλεονεκτούν στον μέσο όρο ζωής, στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας, στα συστήματα υγείας και παιδείας και στις κοινωνικές παροχές. Δεν έχει παρατηρηθεί στην ιστορία χώρα όπου να ισχύει ο κομμουνισμός και οι πολίτες της να έχουν οικονομική ελευθερία και οικονομική ευμάρεια, ενώ είναι αμφιλεγόμενο ακόμη και αν τα συστήματα υγείας και παιδείας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση έχοντας αξιοπιστία. Τη διαφορά την αντιλαμβάνεται κάποιος τόσο στην αναζήτηση εργασίας όσο και στο σύστημα πανεπιστημιακών σπουδών. Όσοι καταγγέλλουν τον καπιταλισμό και δηλώνουν υποστηρικτές κομμουνιστικών μοντέλων σπουδάζουν στις… κακές καπιταλιστικές χώρες. Μάλιστα, ζούνε και σε αυτές απολαμβάνοντας τον δυτικό τρόπο ζωής και καταγγέλλοντας τον καπιταλισμό που τους εξασφαλίζει τον άρτο τον επιούσιο.

Ο υπερ-δανεισμός και η γιγάντωση του δημόσιου τομέα μέσα από ένα πολυδαίδαλο γραφειοκρατικό σύστημα που γεννάει διαφθορά, αποτελούν την πλατφόρμα των κομμουνιστικών καθεστώτων ή των λεγεόμενων μεικτών (κρατικοδίαιτων) οικονομιών. Εν τέλει αυτή η κομμουνιστική αντίληψη, η οποία στη χώρα μας είχε κυριεύσει ακόμη και δεξιά κόμματα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και αποδυναμώνει τις κρίσιμες δομές που σχετίζονται με την προαγωγή της οικονομίας και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Ζήτω τα παραμύθια του κομμμουνισμού και της… ριζοσπαστικής αριστεράς που διαλύουν το κοινωνικό κράτος!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου