Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Παιδιά του αύριο, λυπάμαι για την Ελλάδα που χάσατε...

Παιδιά του αύριο, λυπάμαι για την Ελλάδα που χάσατε. 

Οι άνθρωποι της γενιάς μου και οι μεγαλύτεροι, θα σας πουν ότι τα πούλησαν όλα για το καλό σας, σιώπησαν για το καλό σας, πουλήθηκαν για το καλό σας. Αλλά μην τους πιστέψετε. 

Τα έκαναν όλα αυτά γιατί αδιαφόρησαν. Γιατί δεν τους ένοιαζε να μειοδοτήσουν αν μπορούσαν να ζήσουν ακόμα μια μέρα χαύνοι και μακάρια αδιάφοροι. Θα σας πουν ότι όλα ήταν δίκαια και μελετημένα σωστά. Ό,τι πήγαν με την φυσική ροή των πραγμάτων και ήταν θέμα εξέλιξης. 

Ψέματα βέβαια... 

Απλά δεν υπερασπίστηκαν τίποτα. Θα σας πουν ότι οι έννοιες είχαν ξεφτίσει και οι αξίες έχασαν το νόημα τους. Αν σας έλεγαν ότι ήταν απελπιστικά κουρασμένοι, μόνοι, αδύναμοι να αντιδράσουν θα ήταν δικαιολογημένοι. Θα ντρέπονται όμως και θα σας πουν πως ότι έγινε ήταν αναπόφευκτο. Θα υπερασπιστούν τους άδικους επειδή δεν είχαν καμία διάθεση για το δίκαιο.

Ακυρώστε τους όλους. Αποτύχαμε γιατί είμαστε άψυχοι και δουλοπρεπείς και υποτακτικοί στους άθλιους. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι προκατασκευασμένες θεωρίες για να χρησιμοποιηθούν σαν άλλοθι αργότερα. Οι γενιές μας ήταν γενιές δειλών. 

Το τι θα κάνετε εσείς αύριο είναι δικό σας θέμα. Αλίμονο αν σας δίναμε εμείς συμβουλές και κατευθύνσεις. 

Θα ήταν ντροπή...!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου