Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Κότερο και πούρο και off-shore με τον Μαδούρο

Τώρα που πλησιάζει το τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει, όλοι εμείς που ανήκουμε στον συντηρητικό —φιλελεύθερο χώρο, να επαναξιολογήσουμε την προσφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου.

Πολλά, πάρα πολλά τα αρνητικά του. Θα μπορούσα να γράφω χιλιάδες λέξεις. Όμως αντισταθμίζονται όλα αυτά από ένα γεγονός. Ο Α.Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με την διακυβέρνηση τους ξεφτέλισαν πλήρως την Αριστερά και τα ιδεολογήματα της.

Η αχαλίνωτη ροπή τους προς την πολυτέλεια, απομυθοποίησε πλήρως την εικόνα του σεμνού και ολιγαρκούς αριστερού αγωνιστή.

Η αμορφωσιά τους και η ημιμάθεια τους διέλυσαν μια παγιωμένη, εδώ και πολλές δεκαετίες, αντίληψη πως οι αριστεροί είναι πιο μορφωμένοι, διαβάζουν πιο πολύ και ως εκ τούτου είναι πιο καλλιεργημένοι.

Τα απίστευτα ψέμματα που είπαν και εξακολουθούν να λένε, η εξαπάτηση των πολιτών, ο κυνισμός τους και η χαμέρπεια τους, ευτέλισαν πλήρως το περιλάλητο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, που άκριτα το αναμασούσε η πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως.

Το σύνθημα «σαμπάνια και χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη» έκανε και κάνει τον γύρο του διαδικτύου, γελοιοποιώντας την Αριστερά και τα σύμβολα της. Ξεπεσμός.

Και βέβαια η εικόνα ενός μαρξιστή πρωθυπουργού που απολαμβάνει τις διακοπές του στο κότερο εφοπλιστή, καπνίζοντας το πούρο του, έδωσε το τελειωτικό κτύπημα στο ήθος και την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου. Ηθος και αξιοπρέπεια βέβαια, που ουδέποτε διέθετε.

Ας θυμηθούμε τις, όλο χλιδή, ντάτσες των Σοβιετικών στελεχών, τα παλάτια του Λένιν και του Στάλιν, τα ειδικά καταστήματα από το οποία αγόραζαν τα είδη πολυτελείας οι «απαράτσνικοι», τις λιμουζίνες τους και τα «τυχερά» τους.

Θα επαναλάβω κάτι που, επειδή έχει ειπωθεί εκατομμύρια φορές, είναι πλέον τετριμμένο.

Η ουτοπία του επίγειου παραδείσου, όπου όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι, πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε κόλαση όπου οι πολλοί, οι πάρα πολλοί, ήταν καταδικασμένοι να ζουν εξαθλιωμένα, για να καλοπερνούν οι λίγοι. Αυτοί που ανήκαν στο Κόμμα.

Στα καθ΄ημάς, ο Α.Τσίπρας μπορεί να μοιράζει επιδόματα των 300 ευρώ, όταν τόσο κοστίζει το κουτί με τα 25 πούρα που καπνίζει, πάνω στην θαλαμηγό ενός ολιγάρχη.

Κυκλοφόρησε, πριν από καιρό, μια φωτογραφία του Άδωνι Γεωργιάδη σε ένα φουσκωτό σκάφος και τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ξεσήκωσαν τον κόσμο. Σήμερα, άκρα του τάφου σιγή. Κανένας τους δεν μιλά και δεν απολογείται για την συγκεκριμένη εικόνα του πρωθυπουργού.

Υποκρισία, ντροπή, ένοχη σιωπή.

Έχω την αίσθηση, πως για πολλά χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ακούει για Αριστερά και θα αλλάζει πεζοδρόμιο. Πλην, των αιθεροβαμόνων που εσαεί θα αναζητούν στο επέκεινα την δική τους Αριστερά και των ξεδιάντροπων που βουλεύτηκαν με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είναι το μεγάλο καλό που έκανε στην Ελληνική κοινωνία ο Τσίπρας και η συμμορία του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου