Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Δαγκωτό στον σύριζα οι φυλακόβιοι... 85% το ποσοστό τους. Όλα έχουν την εξήγησή τους !!


Όλα εξηγούνται, αργά ή γρήγορα, και στη ζωή και στην πολιτική. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές τα αποτελέσματα στα εκλογικά τμήματα των φυλακών έβγαλαν σαρωτική νίκη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι έγκλειστοι ψήφισαν με 85% υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του.

Ο κύκλος της κυβέρνησης κλείνει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Ο διαβόητος νόμος Παρασκευόπουλου ήταν μια από τις πρώτες «μεταρρυθμίσεις» που ψηφίστηκαν στη Βουλή την άνοιξη του 2015. Είχε γίνει χαμός τότε. Η πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρή, αλλά το Μαξίμου «αδιαφορούσε», το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα φάνταζε… άτρωτο.

Εκατοντάδες καταδικασμένοι κακοποιοί αποφυλακίστηκαν χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Δεκάδες ήταν τα «παραδείγματα» όπου αμετανόητοι ποινικοί μόλις βρήκαν την ελευθερία τους έπιασαν ξανά αμέσως «δουλειά». Άνθρωποι οι οποίοι ανήκαν σε συμμορίες που έκαναν ληστείες ή ακόμα και φόνους και οι οποίοι είχαν συλληφθεί με πολύ κόπο από την ΕΛ.ΑΣ. παίρνουν συγχωροχάρτι και υποπίπτουν πάλι σε σοβαρά αδικήματα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε συλλήψεις κακοποιών που είχαν αποφυλακιστεί με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου.

Λίγες ημέρες πριν φύγει από την εξουσία, η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να περάσει από τη Βουλή το νέο Ποινικό Κώδικα, παρά τις ενστάσεις πολιτικών κομμάτων, αλλά και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Τώρα αποκαλύπτεται ότι και ο νέος Ποινικός Κώδικας «κρύβει» ευεργετικές διατάξεις για πολλούς έγκλειστους εγκληματίες και δολοφόνους. Πιθανότατα σε λίγο καιρό θα μπορούν να συνεχίσουν να εκτίουν τις ποινές τους από το… σπίτι όλα τα καταδικασμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ανάμεσά τους και ο πολυϊσοβίτης δολοφόνος Κουφοντίνας, αλλά και άλλοι «διάσημοι» κακοποιοί όπως ο Αλκέτ Ριζάι.

Τα σωφρονιστικά καταστήματα θα… αδειάσουν. Και μπορεί κανείς πολύ εύκολα να αντιληφθεί πως όταν αποφυλακίζονται εγκληματίες με βαριές ποινές, πόσο εύκολα θα βρεθούν εκτός φυλακής εκατοντάδες κακοποιοί στους οποίους δεν πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ύστερα από όλα αυτά, προκύπτει ένα ακόμα πιο σοβαρό ερώτημα: Για ποιο λόγο η ΕΛ.ΑΣ. να κυνηγά το έγκλημα και τους κακοποιούς όταν εκείνοι θα απελευθερώνονται τόσο εύκολα;

Ο νόμος Παρασκευόπουλου και ο νέος Ποινικός Κώδικας λειτουργούν ευεργετικά για οποιονδήποτε παρανομεί. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα απρόσμενο δώρο στους φυλακισμένους. Και το «κούρεμα» των ποινών εξηγεί την «ανταμοιβή» στις πρόσφατες κάλπες της 26ης Μαΐου. Ίσως, τελικά, το 85% που έπιασε ο ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά τμήματα των φυλακών να ήταν μικρό ποσοστό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου