Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑς… βγήκε στο "βουνό" !!

Πολιτική εργαλειοποίηση του “ότι πετάει” εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ που ανεβάζει τους τόνους του αντιπολιτευτικού λόγου εκμεταλλευόμενος όλο το φάσμα της επικαιρότητας, σε μία προσπάθεια να ξυπνήσει από το λήθαργο και να βγει στην αντεπίθεση.

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση έχει… μαζέψει το χαρτί και φαίνεται πως έχει
πάρει όλη την ατζέντα πάνω της, κυρίως σε οικονομία και εξωτερική πολιτική, η αξιωματική αντιπολίτευση ψάχνει χαραμάδες περάσματος στην κοινωνία και στο ακροατήριο της.

Πεδίο μάχης η Βουλή, στην οποία έχει επιστρατεύσει όλους τους πιστούς “στρατιώτες”, ο καθένας έκαστος στο είδος του, βάζοντας στη φαρέτρα το αψύ ύφος του Παύλου Πολάκη, την πληθωρική παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου, την κάλμα τοποθέτηση της Εφης Αχτσιόγλου, μέχρι και τις ειρωνικές, χιουμοριστικές ατάκες του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Βολές και από την έδρα τους, την Κουμουνδούρου, με τις ανακοινώσεις, κυρίως, του Αλέξη Χαρίτση να δίνουν τη γραμμή της αντιπολιτευτικής ατζέντας.

Με αιχμή να ξυπνήσει τα αντιδεξιά ένστικτα ενός σημαντικού, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακροατηρίου διατηρεί στην επιφάνεια θέματα σχετικά με την αστυνομία, αναμεταδίδοντας ειδήσεις ή καταγγελίες περί αστυνομικής ασυδοσίας στις επιχειρήσεις, ενώ δεν χάνει ευκαιρία να θυμίζει συνεχώς πως η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας διακατέχεται από νεοφιλελευθερη ιδεοληψία. Χρησιμοποιεί όμως και άλλα μέσα. Στοχοποιεί την “αριστεία”, επιστρατεύοντας την ειρωνεία, κάνοντας, παράλληλα, και τον “ντετέκτιβ” βιογραφικών σημειωμάτων σε κυβερνητικά στελέχη, ενώ δεν άφησε στην άκρη ούτε την εξωτερική πολιτική, ασκώντας κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου