Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η επανεμφάνιση των ..."ζόμπι";

Ο Τσίπρας πήγε Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στη ΔΕΘ και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει από την ώρα που γεννήθηκε. Από κούνια, που λέει ο λαός. Είπε ψέματα.

Όπως το 2014 έτσι και τώρα έβαλε το λαϊκό τού κοστούμι, ανέβηκε στα Βόρεια και άρχισε με θράσος να μοιράζει ξανά ό,τι ακούγεται καλά στα ανθρώπινα αυτιά. Διορισμούς, λεφτά σε επιχειρήσεις που ο ίδιος προσωπικά με μένος κυνήγησε, ανθρωπισμό, έργα μέχρι και πατριωτισμό…. άκουσον άκουσον. Πατριωτισμό.

Κάθισε χαλαρός στη καρέκλα και πολύ χαλαρά άρχισε να κοροϊδεύει τον κόσμο. Μέχρι που είπε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης αυτός το προχωρούσε, με μουσαμάδες και η ΝΔ το φρενάρισε. Ναι, δεν δίστασε να πει και αυτό.

Χθες, που δεν είχε κυβερνήσει, τις υποσχέσεις του πολλοί τις πίστεψαν. Έτσι κατάφερε, ύπουλα, να ρίξει μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση, μια από τις καλύτερες της μεταπολίτευσης, που πήγαινε το καράβι σταθερά ευθεία και με επιτυχίες. Και δεν την έριξε για να κρατήσει έστω στάσιμο το καράβι, αλλά για να το γύρισε πείσω. Αυτό ήξερε αυτό έκανε. Όμηρος της ιδεολογίας του είναι.

Σήμερα, βλέπουμε τον ίδιο άνθρωπο στο ίδιο μέρος μετά από πέντε χρόνια που κυβέρνησε, να κοροϊδεύει με την ίδια άνεση. Απίστευτο.

Και αναρωτιέται ένας κοινός νους. “Καλά που νομίζει ότι απευθύνεται”; Και του απαντάει ο πονηρεμένος. “Στον ελληνικό λαό. Αυτόν που αποδεδειγμένα ιστορικά εμπιστεύεται τους απατεώνες”.

Όμως υπάρχει μια διαφορά από τους άλλους ψεύτες και μάλιστα πολύ σημαντική.
Τα ψέματα που ξεστόμισε ο Τσίπρας το 2014 ήταν τερατώδη, ήταν απίστευτα, ήταν απάνθρωπα, ήταν η κορυφή του λαϊκισμού. Έπαιξε σε μία πολύ δύσκολη εποχή όχι μόνο με τα οικονομικά των νοικοκυραίων και την ψυχολογία της μάζας, αλλά και με την Ευρώπη.

Είπε στους νοικοκυραίους, ότι θα έσβηνε τα δάνεια τους (σεισάχθεια) και αντί αυτού υπέγραψε τον νόμο των κατασχέσεων και τους πήρε τα σπίτια.
Είναι ο ίδιος που υποσχέθηκε ότι άμεσα θα καταργούσε τον παράνομο και αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ που φυσικά και δεν κατήργησε και πριν λίγες ημέρες δεν ψήφισε την κατάργηση του σε παραμεθόρια νησιά.
Ναι είναι αυτός ο θρασύς με όνομα και επώνυμο. Είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτός που σαν πρωθυπουργός έδωσε την Μακεδονία και τώρα ζητά να του πουν συγγνώμη. Αλλά δεν έχει κανένας τα κότσια να του τα χώσει και τον αφήνουν να “παίζει”.
Αυτός που σαν πρωθυπουργός έκανε διακοπές στα κότερα με πούρα και σαν αντιπολίτευση επέστρεψε στις σκηνές και τις καλύβες της Αντιπάρου.
Αυτός, που το 2014 στέρησε από τον λαό τη δυνατότητα να ορθοποδήσει πέντε χρόνια νωρίτερα, διότι του υποσχέθηκε ότι του υποσχέθηκε και σήμερα το 2020.
Αυτός, που πριν εκλεγεί απειλούσε την Ευρώπη και την Γερμανία ότι θα τους ζητήσει πίσω τις πολεμικές αποζημιώσεις και μόλις ανάλαβε πρωθυπουργός έβαλε ενέχυρο τη δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια.
Ναι, είναι αυτός που είδατε πριν λίγες ημέρες στην Θεσσαλονίκη να μοιράζει υποσχέσεις και ανέξοδα λεφτά, όπως τότε. Με μια διαφορά. Ο κόσμος ξέρει πλέον με ποιον έχει να κάνει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου