Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ...αγανακτισμένοι !!

Ψάχνουν εναγωνίως αγανακτισμένους. Και αν δεν βρουν, θα προσπαθήσουν να τους κατασκευάσουν. Τι άλλο να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Βρίσκονται σε απόγνωση.

Ξεκίνησαν να κάνουν αντιπολίτευση με 31,53% και ύστερα από 15 μήνες -όπου καθημερινά καθυβρίζουν την κυβέρνηση- έχουν κατορθώσει να πιάνουν με το ζόρι 20%.

Το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπανάληπτο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία, την ύφεση της πανδημίας, τις προκλήσεις του Ερντογάν και το προσφυγικό.

Η πλάκα είναι πως δεν έχουν πάρει χαμπάρι πώς και γιατί έπεσαν στο 20%. Από την πρώτη μέρα στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας επέλεξε το «σκληρό ροκ». Στην περσινή ΔΕΘ κατήγγειλλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις φοροελαφρύνσεις που νομοθετούσε. Από τη μια ισχυριζόταν πως θα τις είχε κάνει και εκείνος αλλά απλά δεν… πρόλαβε, από την άλλη έλεγε πως η κυβέρνηση θα έφερνε από την πίσω πόρτα τα Μνημόνια και το ΔΝΤ και πως θα έπαιρνε αντιλαϊκά μέτρα μέχρι το τέλος του 2019. Για μια ακόμη φορά τα ψευδοαφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσαν από την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια ήρθε ο κορονοϊός. Κραύγαζαν «θα λογαριαστούμε μετά» και πόνταραν σε αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας. Επεσαν έξω και σε αυτό. Συνέχισαν, όμως, να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για καθετί που συνέβαινε στη χώρα.

Τα Ελληνοτουρκικά τα διαχειρίζονται με αμηχανία. Υποτίθεται πως υπηρετούν την εθνική γραμμή, αλλά από τη μια κατηγορούν την κυβέρνηση για υποχωρητικότητα και μυστική διπλωματία και από την άλλη καταγγέλλουν ως αχρείαστη τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα εξοπλιστικά.

Αποτέλεσμα αυτής της γραφικής αντιπολιτευτικής τακτικής είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει έναν στους τρεις πολίτες που τον ψήφισαν τον Ιούλιο του 2019.

Και τώρα τους ήρθε μια ακόμη «εξαιρετική» ιδέα. Την ώρα που φουντώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η παγκόσμια ύφεση δημιουργεί προβλήματα στην ελληνική οικονομία, σκέφτηκαν να το γυρίσουν από το «σκληρό ροκ» στο «χέβι μέταλ». Προσπαθούν να ξαναστήσουν το κίνημα των αγανακτισμένων. Εβαλαν κάποιους να κραυγάσουν κατά του πρωθυπουργού που επισκεπτόταν την πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή της Καρδίτσας.

Ελπίζουν να αναβιώσουν τις ημέρες του 2012. Μόνο που πια έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία. Και το σημαντικότερο; Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε επί τεσσεράμισι χρόνια και απέτυχε παταγωδώς. Οι πολίτες πλέον δεν αγοράζουν τον σανό της… αγανάκτησης. Ούτε ακούν τις φαντασιακές λύσεις που υπόσχεται ο κ. Τσίπρας.

Είναι άγνωστο αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να πείσει ακόμα και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του, εκείνους που χόρευαν στις πλατείες το βράδυ του ψευδοδημοψηφίσματος.

Οι αγανακτισμένοι ήταν γεμάτοι οργή και απόγνωση επειδή έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους μετά τη χρεοκοπία του 2010. Δεν έγιναν αγανακτισμένοι επειδή γούσταραν τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την οργή τους και δημιούργησε τις κατάλληλες αυτ-απάτες για να ανέλθει στην εξουσία.

Η εποχή των αγανακτισμένων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του να την αναβιώσουν. Οι μόνοι αγανακτισμένοι προς στιγμήν είναι οι ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν τον κ. Τσίπρα και διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αγανακτούν με συντρόφους τους…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου